In dit artikel

  1. Wat is Transformational Breathwork?
  2. Hoe werkt Transformational Breathwork?
  3. Hoe beoefen je Transformational Breathwork?
  4. Transformational Breathwork voor thuis
  5. Vragen over Transformational Breathwork

Wist je dat je door middel van je ademhaling emoties kunt loslaten, belemmerende overtuigingen kunt opschonen en je lichaam kunt verlossen van oude opgeslagen spanning? Met Transformational Breathwork kun je dit ervaren!

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van breathwork, en dat is niet zonder reden. Bewust ademhalen zorgt voor meer emotionele balans, mentale kracht en vitale gezondheid. En stelt je in staat om meer verbinding te ervaren met jezelf en alles en iedereen om je heen.
Breathwork, ademwerk, bewust ademhalen: het staat allemaal voor het bewust gebruiken van je ademhaling om zo bepaalde processen in je lichaam en geest te beïnvloeden. Breathwork komt in vele soorten en maten, Transformational Breathwork is daar een van.

Wat is Transformational Breathwork?

Transformational Breath® is een krachtige zelfhelingsmethode, waarbij je je ademhaling bewust inzet voor heling en transformatie. Je maakt gebruik van een verbonden ademhaling, dat wil zeggen dat je de pauzes weglaat die je normaal na elke in- en uitademing maakt. Ook adem je tijdens een Transformational Breathwork sessie sneller en intenser dan normaal. Je maakt gebruik van je volledige ademcapaciteit, iets wat we in het dagelijks leven bijna nooit doen.

Door volledig en verbonden te ademen, spoel je als het ware jouw interne systeem door. Je stuurt energie naar alle delen van je lichaam, waardoor stress, spanning of trauma uit je celgeheugen kan oplossen. Zo kun je jezelf bevrijden van (onbewuste) emoties, angsten en andere blokkades die je in je dagelijks leven flink in de weg kunnen zitten.

Transformational Breathwork is dan ook een van de krachtigste zelfhelingstechnieken die bestaat. Het stelt je op een krachtige en liefdevolle manier in staat om contact te maken met je hogere zelf, op een diep niveau los te laten en weer voluit te leven. Zonder dat je erover hoeft te praten of na te denken, maar simpelweg door te ademen.

Hoe werkt Transformational Breathwork?

Transformational Breathwork werkt grofweg door op drie niveaus: fysiek, mentaal/emotioneel en op spiritueel/bewustzijnsniveau.

  • Fysiek

Transformational Breathwork heeft een positief effect op al je lichaamsfuncties, denk aan je slaap, spijsvertering, je hormoonhuishouding en je spierspanning. Je krijgt meer energie en versterkt het zelfhelend vermogen van je lichaam.

  • Mentaal / emotioneel

Transformational Breathwork helpt je bij het doorbreken en loslaten van belemmerende overtuigingen, onprettige herinneringen, onderdrukte emoties en onverwerkt trauma. Het leert je dieper te ontspannen zodat je meer rust, vrede en liefde zult ervaren.

  • Bewustzijn

Transformational Breathwork haalt je uit je hoofd, in je hart. Het vergroot je bewustzijn, brengt je in contact met je intuïtie en zorgt voor inspiratie en inzichten die je kunnen helpen in de rest van je leven.

Ontdek de vijf voordelen van breathwork hier.

Hoe beoefen je Transformational Breathwork?

Bij een Transformational Breathwork sessie kan er een hoop loskomen. Het is dan ook een goed idee om een sessie samen met een Transformational Breath® gecertificeerde coach te doen, die je persoonlijk begeleidt in ongeveer 1,5 uur. Om echt effect te merken kun je vaker een sessie onder begeleiding doen, een ademcirkel bijwonen en kun je op een gegeven moment ook thuis de techniek beoefenen.

Transformational Breathwork voor thuis

Het is ook heel fijn om te starten met een lichtere, vergelijkbare variant die je zelf thuis kunt beoefenen: onze Nidra Breath sessies kun je terugvinden in onze House of Deeprelax app onder de Energizers. Zo kun je zelf op een veilige manier ervaren hoe bevrijdend, transformerend en helend breathwork is. Wij combineren onze krachtige ademsessies met ultieme diepe ontspanning middels een Nidra Meditatie aan het einde van elke sessie. Zo combineren we de kracht van ontlading en ontspanning.

Vragen over Transformational Breathwork

Lees voordat je begint met breathwork ook nog even de antwoorden op deze veelgestelde vragen over ademwerk. Zo begin je goed voorbereid aan jouw transformatiereis.

Is Transformational Breathwork veilig?

Ja, Transformational Breathwork is een veilige ademtechniek. Het kan wel spannend voelen omdat er van alles loskomt wat je lang hebt weggestopt. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor begeleiding waar jij je goed bij voelt. In een aantal gevallen wordt Transformational Breathwork afgeraden zoals bij precaire zwangerschap – cardiovasculaire problemen – hoge of abnormale bloeddruk – astma – glaucoom – osteoporose – recent geopereerd of fysieke blessure – epilepsie of een geschiedenis van toevallen – een actieve verslaving – ernstige psychiatrische symptomen, in het speciaal paranoïde en psychose – bipolaire depressie – andere (ernstige) lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen.

Waarom is Transformational Breathwork zo transformerend?

Tijdens een Transformational Breathwork sessie, gebruik je je volledige ademcapaciteit en adem je veel zuurstof in je lichaam. Hierdoor wordt het analytische deel van je brein als het ware even uitgeschakeld. Je komt zo in een diepe laag van je onderbewustzijn.  Op deze laag liggen stress, onverwerkte emoties en trauma opgeslagen. Door hier met je adem en aandacht bij aanwezig te zijn, zonder dat je hoofd zich ermee bemoeit, kun je het doorvoelen en loslaten. Dat werkt bevrijdend en transformerend!

Is Transformational Breathwork voor iedereen geschikt?

In principe is Transformational Breathwork geschikt voor iedereen, met uitzondering van de bovengenoemde contra-indicaties. Wel is het goed om je te realiseren dat ieder mens en elk systeem anders is. Het werken met emoties en trauma vraagt om zorgvuldigheid, zeker als het gaat om ernstige en complexe situaties. Check daarom altijd bij jezelf welke vorm van begeleiding jou het beste past.