ADEM JE VRIJ

Ontspanning

Transformational breathwork: adem stress en trauma uit je systeem

Ademen doe je de hele dag, wel 20.000 keer per etmaal. Het is logisch dat je hier niet altijd aandacht aan besteedt, terwijl je adem – wanneer je hem bewust inzet – alles in huis heeft voor een relaxter, gezonder en vrijer leven. Wist je dat je door middel van je ademhaling trauma en emoties kunt loslaten, belemmerende overtuigingen en patronen kunt opschonen en je lichaam kunt verlossen van spanningen en pijn? Met Transformational Breathwork kun je dit ervaren.

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van breathwork, en dat is niet zonder reden. Bewust ademhalen zorgt voor meer emotionele balans, mentale kracht en gezondheid en stelt je in staat te leven in meer verbinding, met jezelf en alles en iedereen om je heen.

Breathwork, ademwerk, bewust ademhalen, geef het beestje een naam. Het staat allemaal voor bewust jouw ademhaling sturen om zo bepaalde processen in je lichaam en geest te beïnvloeden. Breathwork komt in vele soorten en maten, Transformational Breathwork is daar een van.

Wat is Transformational Breathwork?

Transformational Breath® is een krachtige zelfhelingsmethode, waarbij je je ademhaling bewust inzet voor heling en transformatie. Je maakt gebruik van een ‘verbonden’ ademhaling, dat wil zeggen dat je de pauzes die je normaal na elke in- en uitademing maakt, weglaat. Ook adem je tijdens een Transformational Breathwork sessie sneller en intenser dan normaal. Je maakt gebruik van je volledige ademcapaciteit, iets wat we in het dagelijks leven bijna nooit doen.

Door volledig en verbonden te ademen, zorg je voor een grote flush van jouw interne systeem. Je stuurt energie naar alle delen van je lichaam, waardoor stress, spanning of trauma uit je celgeheugen kan oplossen. Zo kun je jezelf bevrijden van (onbewuste) emoties, angsten en andere blokkades die je in je dagelijks leven flink in de weg kunnen zitten.
Transformational Breathwork is een van de krachtigste zelfhelingstechnieken die bestaat, het stelt je op een krachtige en liefdevolle manier in staat om in contact te komen met je hogere zelf, op een diep niveau los te laten en weer voluit te leven. Zonder dat je erover hoeft te praten of na te denken, simpelweg door te ademen.

Hoe werkt Transformational Breathwork?

Transformational Breathwork werkt door op drie niveaus: fysiek, mentaal/emotioneel en op spiritueel of bewustzijnsniveau.

Fysiek

Transformational Breathwork heeft een positief effect op al je lichaamsfuncties, denk aan je slaap, spijsvertering, je hormoonhuishouding en je spierspanning. Je krijgt meer energie en versterkt het zelfhelend vermogen van je lichaam.

Mentaal / emotioneel

Transformational Breathwork helpt je bij het doorbreken en loslaten van belemmerende overtuigingen, onprettige herinneringen, onderdrukte emoties en onverwerkt trauma. Het leert je dieper te ontspannen zodat je meer rust, vrede en liefde zult ervaren.

Bewustzijn

Transformational Breathwork haalt je uit je hoofd, in je hart. Het vergroot je bewustzijn, brengt je in contact met je intuïtie en zorgt voor inspiratie en inzichten die je kunnen helpen in de rest van je leven.

Hoe beoefen je Transformational Breathwork?

Tranformational Breathwork beoefen je in de traditionele vorm samen met een Transformational Breath® gecertificeerde coach, die je persoonlijk begeleidt in een sessie van ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Het is heel fijn om te starten met een lichtere, vergelijkbare variant die je zelf thuis kunt beoefenen: onze Nidra Breath sessies kun je terug vinden in onze House of Deeprelax app onder de Energizers. Zo kun je zelf ervaren hoe bevrijdend, transformerend en helend breathwork is. Wij combineren onze krachtige ademsessies met ultieme diepe ontspanning middelsl een Nidra Meditatie aan het einde van elke sessie.

Je vindt de Nidra Breath sessies terug onder de Energizers op onze app.

Geschreven door Eliane Bernhard
Tags
  • ademen
  • nidra breath
  • Transformational Breathwork
  • zelfhelend vermogen

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.