No excuses

Geen tijd is verleden tijd

Ontspannen mag
elke dag op
nummer 1 staan

Elke dag even ontspannen? Dat voelt onmogelijk in de dagelijkse drukte! Ontspanning komt wel wanneer je over een maand die massage van een uur hebt geboekt of als je van de zomer op vakantie gaat... Stop, no excuses! Dat kan anders met Mini Meditatie Breaks.

Bij House of Deeprelax begrijpen we als geen ander dat de sneltrein samenleving waarin we leven veel van je vraagt. Toch is geen tijd voor ontspanning verleden tijd met onze meditaties die je ondersteunen tijdens het koken, douchen of zelfs je toiletbezoek.

Utopia_S10E06_Euforia

Jij verdient het om gezond en gelukkig te zijn

Wij geloven dat ieder mens hier is om een vervullend leven te leiden. Toch zorgen stress, angst en een veeleisende maatschappij ervoor dat je je regelmatig uit balans voelt. Deze manier van leven is van invloed op je gezondheid, zelfvertrouwen, energieniveau, vriendschappen en geluksgevoel.

Al meer dan 10 jaar begeleiden wij je met onze unieke meditaties en programma’s terug naar je natuurlijke, kalme en vrolijke staat van zijn. Want je bent geboren om je in de kern gezond en gelukkig te voelen. Bij House of Deeprelax kom je thuis.

ONTSPANNEN IN HET ONTSPANNEN

Creatief omgaan met je cruciale rust

Als je geen ruimte maakt voor ontspanning, betaal je daar vroeg of laat de prijs voor. Toch hoef je niet minimaal een kwartier te mediteren in een rustige kamer met de kaarsen aan om tot jezelf te komen. Dat kan creatiever.

Of je nu aan het koken bent, onder de douche staat of op het toilet zit, met onze Mini Meditatie breaks vind jij rust in de dagelijkse drukte. Zo creëer je je eigen Feel Good therapie en wordt mediteren een feestje.

 • Altijd maar aan staan Trap elke dag even op de rem
 • Geen tijd voor ontspanning Tijd heb je niet, prioriteit wel
 • Mediteren kost moeite Mediteer tijdens je dagelijkse bezigheden

Elke dag ontspannen zonder excuses

Een moment voor jezelf hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Met mini meditaties tijdens je dagelijkse bezigheden, ga je creatief om met de chaos en kun je elke dag even ontspannen zonder excuses.

5-daagse challenge

 • Dag 1:
 • Dag 2:
 • Dag 3:
 • Dag 4:
 • Dag 5:

Dagelijks diep ontspannen

As seen in

"In praktijk helpt een lesje slaapyoga je om enorm te ontspannen. En – wat mij betreft – doordat Eliane je zo heerlijk begeleidt veel makkelijker in meditatie komt. Het is een sessie tussen je mat, je – zwevende - lichaam en de stem van Eliane. En verder zijn alle moetjes, lijstjes en gedachten ver weg. Heel ver weg. Het resultaat zal per deelnemer verschillend zijn. Maar ik vermoed liggen rondom je enorm ontspannen, gerevitaliseerd, bevrijd en zachter voelen."

"Yoga-wattes? Yoga Nidra is een vorm van yoga waarvoor je niet zoveel hoeft te doen. Geschikt voor de luierikken onder ons dus 😉"

"Niet alleen slechte slapers en onrustige zielen hebben baat bij yoga nidra. Deze bijzondere yogavorm – je ligt alleen maar op je rug, in savasana – brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning. En daar rust je past echt van uit, lichamelijk, maar ook geestelijk."

"Yoga Nidra is een yogavorm die geen fysieke inspanning vraagt. Je hoeft alleen maar lekker te gaan liggen. Het bestaat uit een serie meditatie oefeningen om stress te verminderen, je zenuwstelsel te kalmeren en een intense rust te ervaren."

" Voordelen van Yoga Nidra zijn er zat. Van regelmatig Yoga Nidra-en ga je beter slapen, ervaar je minder stress, kun je beter ontspannen, heb je meer energie, ontwikkel je een betere concentratie, word je minder angstig… Verder schijnt deze vorm van yoga PMS-, rugpijn- en zelfs reumaklachten aanzienlijk te verlichten."

"Dankzij haar ervaring weet Eliane als geen ander welke technieken aanslaan bij de moderne mens, met de stressgerelateerde klachten van deze tijd. En op welke manier deelnemers in een heel diepe staat van rust en connectie met zichzelf kunnen komen. Ze houdt zich dagelijks bezig met het onderzoeken en verdiepen van haar huidige techniek."

Ontdek al onze guides
en kom thuis bij jezelf

Maak ruimte voor dat wat je écht nodig hebt. Meld je aan voor een challenge en voel je binnen 5 dagen een ander mens.

 • Beter slapen
 • Je adem als medicijn
 • Mini-breaks
 • Welkom thuis

Een betere
nachtrust
begint hier

Onrustige nachten betekenen onrustige dagen. Soms lijkt het alsof je slaapproblemen langzaamaan je leven overnemen. Slaap je slecht? Tijd voor verandering.

Jouw adem
jouw medicijn

Bewuster ademen = beter leven. Wil jij beginnen met ademwerk? Download de gratis guide vol inspiratie & tips over de kracht van je adem.

Ontspannen mag
elke dag op
nummer 1 staan

Te druk om elke dag te ontspannen? Geen tijd is verleden tijd. Download de gratis gids vol tips voor dagelijks ontspannen zonder excuses.

Mentale
wellbeing
vanuit je
broekzak

Voor iedereen die diep wil ontspannen in een overspannen wereld. Als Mental Wellbeing App bieden wij voor iedereen tools en sessies aan om dagelijks een mentaal gezond en ontspannen leven te leiden.

Vandaag kreeg ik wat tijd voor mezelf, wat eigenlijk code is voor toiletteren zonder bezoek.

Hardwerkende Nederlanders

Probeer het 6-gangen Deeprelax meditatie menu en en maak van je dagelijkse bezigheden meditatie momenten

Frequently
asked questions

Wat betekent dagelijks ontspannen?

Dagelijks ontspannen betekent dat je elke dag bewust ruimte maakt om tot jezelf te komen. Denk bijvoorbeeld aan mediteren, wandelen of lezen. Dit zijn manieren om uit de doe-modus te komen en te schakelen naar de zijn-modus.

Waarom is dagelijks ontspannen belangrijk?

Als je te lang achter elkaar in de doe-modus leeft, dan bouwt stress zich op in je systeem en kun je last krijgen van stressklachten zoals een hoge ademhaling, piekeren of onverklaarbare pijnen. Dagelijks ontspannen zorgt ervoor dat je systeem in balans kan komen en het lichaam stress kan verwerken en zichzelf kan herstellen.

Hoe kan ik dagelijks ontspannen bij House of Deeprelax?

Bij House of Deeprelax weten we als geen ander dat dagelijks ontspannen belangrijk is. Met onze mini meditaties voor tijdens het koken, douchen of toiletteren, kun je zelfs tijdens je dagelijkse bezigheden een moment van ontspanning vinden en is geen tijd verleden tijd.

Zijn er wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van kort en dagelijks ontspannen?

Absoluut. Hier zijn een aantal voorbeelden:

Deze onderzoeken bevestigen dat korte, goed in te passen activiteiten zoals mediteren, ademen, en wandelen, significante voordelen kunnen bieden voor zowel de mentale als fysieke gezondheid. Dit maakt ze ideaal voor iedereen die het gevoel heeft geen tijd te hebben voor langere ontspannings- of oefensessies.

 1. Korte meditatiesessies en stressvermindering
 • Onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van North Carolina vond dat dagelijkse korte meditatiesessies van slechts drie minuten over een periode van twee weken significant stress en angst kunnen verminderen bij deelnemers.
 • Een studie door de Universiteit van Waterloo toonde aan dat slechts zes minuten mindfulness meditatie voldoende kan zijn om stress te verlagen en de aandacht te verhogen. De onderzoekers benadrukten dat deze korte sessies praktisch zijn en makkelijk geïntegreerd kunnen worden in het dagelijkse leven, wat vooral nuttig is voor mensen met een druk schema.
 • Een ander onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Positive Psychology, vond dat deelnemers die kort mediteren, zoals gedurende 10 minuten per dag, significante verbeteringen rapporteren in positieve emoties en een gevoel van spirituele verbondenheid en mindfulness
 1. De kracht van een 5-minuten wandeling
 • Een studie gepubliceerd in het Journal of Occupational Health Psychology toonde aan dat korte wandelingen tijdens de werkdag, zelfs van maar vijf minuten, het energieniveau, de stemming en de concentratie kunnen verbeteren. De wandelingen hielpen ook bij het verminderen van de ervaren vermoeidheid.
 • Studies aan de Stanford University hebben aangetoond dat korte wandelingen, vooral in de natuur, kunnen leiden tot significante verhogingen in creativiteit en probleemoplossend vermogen. Zelfs een wandeling van vijf tot tien minuten kan mentale vermoeidheid verminderen en de geestelijke gezondheid verbeteren.
 • Een onderzoek uit 2018 door onderzoekers in Japan toonde aan dat zelfs een korte wandeling van vijf minuten in een stedelijke omgeving al positieve effecten kan hebben op de mentale gezondheid, met name door vermindering van stress en verhoogde mentale helderheid.
 1. De impact van adempauzes
 • Studies suggereren dat korte ademhalingsoefeningen, zoals diep ademhalen gedurende vijf minuten, effectief zijn bij het verlagen van bloeddruk en het bevorderen van een gevoel van kalmte.
 • Onderzoek aan de Yale University heeft aangetoond dat korte ademhalingsoefeningen, zoals diepe ademhaling voor vijf tot tien minuten, stressniveaus aanzienlijk kunnen verminderen en helpen om een staat van kalmte te bereiken. Deze oefeningen verlagen de cortisolniveaus (stresshormonen) en verhogen de concentratie van feel-good hormonen zoals endorfine.

Een onderzoek uit 2017 in Frontiers in Psychology concludeerde dat ademhalingstechnieken, zelfs bij korte duur, kunnen bijdragen aan een betere regulering van het autonome zenuwstelsel, wat helpt bij ontspanning en stressmanagement.