In dit artikel

  1. Wat is Nidra Breath?
  2. Wat is het effect van Nidra Breath?
  3. Voor wie is Nidra Breath geschikt?
  4. Zo bereid je je voor op een Nidra Breath sessie
  5. Beoefen Nidra Breath met House of Deeprelax

Zeg je Breathwork dan zeg je ontlading en zeg je Yoga Nidra dan zeg je ontspanning. Wat nou als je die twee technieken samenvoegt? Dat kan niet anders dan een krachtige zelfhelingsmethode zijn! Ontdek zelf maar.

Wat is Nidra Breath?

Toen Eliane jaren geleden voor het eerst een Transformational Breath sessie onderging,werd ze letterlijk en figuurlijk omver geblazen door de effecten.  De ultiem diepe ontspanning direct na de sessie, hield zelfs dagen daarna nog aan. Alsof er een lading afvalstoffen was afgevoerd en een reservoir van fijne stofjes was geopend. Ze voelde zich veilig, geliefd en zorgeloos. Tegelijkertijd was ze toen ook al bezig met het beoefenen en begeleiden van
yoga nidra sessies. Een andere zelfhelingsmethode waarbij je alleen maar hoeft te liggen en te luisteren en je systeem op diep niveau kan ontspannen. Het idee ontstond om deze krachtige technieken te combineren. Zo ontwikkelde ze haar eigen Nidra Breath sessies, waarbij ze de transformerende verbonden ademhaling combineert met verrukkelijke Nidra visualisaties. Een goddelijke combinatie van ontlading en ontspanning, waarmee al veel
gebruikers hun leven volledig veranderd hebben.

Wat is het effect van Nidra Breath?

De effecten van Nidra Breath zijn dan ook eindeloos. Breathwork heeft namelijk veel voordelen zoals het verbeteren van je immuunsysteem, het reguleren van emoties en het loslaten van oude ballast. En Yoga Nidra staat bekend om positieve effecten als het verbeteren van slaapkwaliteit, het kalmeren van het zenuwstelsel en het herprogrammeren van oude overtuigingen. Voeg die twee technieken samen en je hebt een cocktail van
positieve effecten voor lichaam en geest!

Voor wie is Nidra Breath geschikt?

De meeste mensen gebruiken maar 30% van hun ademcapaciteit. Zonde want zo laat je 70% van je natuurlijke superkrachten liggen! Nidra Breath sessies zijn daarom voor vrijwel iedereen geschikt. Zeker als je bijvoorbeeld last hebt van een hoge ademhaling, angstklachten, moeilijk met emoties kunt omgaan, langdurige pijnklachten hebt of beperkende overtuigingen je belemmeren. Met behulp van Nidra Breath vergroot je je ademcapaciteit weer, adem je je vrij van oude ballast en kun je vanuit rust in een nieuwe versie van jezelf stappen. Hemels! Zeker als je het vaker beoefent.

Zo bereid je je voor op een Nidra Breath sessie

Als je voor de eerste keer een ademsessie doet, kan dat best spannend zijn. Dat is logisch want het kan van alles omhoog brengen dat je een tijdje hebt weggestopt. Maar het is volkomen veilig en door de combinatie met Yoga Nidra na afloop zak je na inspanning ook weer in een diepe ontspanning. Zo bereid je je voor op een Nidra Breath sessie:

1. Lees je in

Voordat je begint is het belangrijk dat je de informatie op de Nidra Breath pagina gelezen hebt en de tutorials hebt gekeken. Zo weet je een beetje wat je te wachten staat en of de sessies geschikt zijn voor jouw situatie.

2. Een goed begin is het halve werk

Creëer een fijn plekje voor jezelf. Een kussen om in te schreeuwen, een oogkussentje, een deken om desgewenst over je heen te leggen en een schaaltje voor het slijm dat mogelijk los kan komen tijdens het ademen. Zorg ook dat je op een zachte plek ligt.

3. Begin met een opbouw

Om te beginnen is het fijn om de sessies Magnolia of Aura te doen. Later kun je dan nog uitbreiden met intensere sessies. Laat je rustig door de sessie begeleiden en ervaar wat het met je doet.

4. Achter de weerstand ligt de groei

Het is heel normaal om weerstand te voelen. Probeer hier doorheen te ademen of geluid te maken. Dit laatste noemen we tonen; de emoties die je voelt eruit gooien. Als je daarbij minder luidruchtig wilt zijn, kun je hiervoor een kussen gebruiken.

5. Baden in een badje van ontspanning

Tijdens het Deeprelax Nidra gedeelte is het fijn om jezelf toe te dekken met een warme deken en het oogkussentje te gebruiken. Je kunt het namelijk best koud krijgen. Na de inspanning glijd je in een zalige ontspanning en komt je zenuwstelsel tot rust.

6. Neem na afloop voldoende tijd

Zorg ervoor dat je na de sessie veel thee of water drinkt en bijvoorbeeld een dadel eet. Doe rustig aan. Je kunt je heel goed voelen, maar je kunt er ook even wat sentimenteel door worden. Maak er daarom een mooi moment van en neem de tijd om de sessie te integreren.

Beoefen Nidra Breath met House of Deeprelax

Zelf de kracht van Nidra Breath ervaren? Op onze House of Deeprelax app hebben we meer dan 10 sessies die je helpen je ademcapaciteit te vergroten, oude ballast los te laten en vanuit diepe ontspanning je intenties naar je toe te trekken. Lees je in en probeer het zelf.