COMBINEER JOUW THUISWERKDAG MET YOGA NIDRA

Ontspanning

Ontspannen thuiswerken met dit House of Deeprelax Dagschema

Al dat thuiswerken speelt burn-outs in de kaart, kopt de Volkskrant. Werknemers zijn tijdens de coronacrisis meer uren gaan werken, aldus nu.nl. Waarbij de Volkskrant zich afvraagt hoe je kunt voorkomen dat je opgebrand raakt? House of Deeprelax geeft antwoord met dit dagschema dat thuiswerken met Yoga Nidra-pauzes combineert. Natuurlijk ook toe te passen als je graag iets meer structuur in thuisblijfdagen aanbrengt.

Het belang van pauze tijdens je thuiswerkdag

Voor velen spelen collega’s een belangrijke rol. Even een praatje over horoscopen, het weer bespreken bij het koffiezetapparaat en wat te denken van de ontboezemingen die tijdens de vrijmibo worden gedaan. Het klinkt als een reïncarnatie geleden, maar dit was voor veel mensen de komkommer en munt in de waterkan. Het maakte de werkdag iets minder smaakloos, zorgde voor afleiding en een break. Deze gezonde pauze is meer dan nodig om weer op te laden, te kunnen focussen en waarom zou je deze tijd dan thuis niet gebruiken om contact te maken met je essentie?

Met dit dagschema combineer je thuiswerken met Yoga Nidra

In deze gekke tijden is het extra van belang om aandacht aan jezelf te besteden. Waarbij pauzes vallen onder selfcare. House of Deeprelax heeft een heerlijk dagschema ontwikkelt voor iedereen die thuiswerkt of bewust thuisblijft. Zo creëer je een dagelijks ritueel dat houvast geeft, ontspanning biedt en bijdraagt aan persoonlijke groei. De pauze is nog nooit zo veelomvattend geweest.

Het ideale dagschema met Yoga Nidra-pauzes

 1) 08:00 – 09:00
Maak voordat de thuiswerkdag begint tijd vrij voor jezelf. Wie de ochtend in alle rust start, kan gedurende de dag meer aan. Kies een sessie uit de app (of website) die bij Morning Ritual staat. Bij deze doen wij drie suggesties om de dag mee te beginnen, deze variëren tussen de 13 en 19 minuten.

 • Mañana: Deze heerlijke ochtendmeditatie is een compleet ‘Morning Ritual’ in 19 minuten. Je bereidt jezelf als het ware voor op de dag met een korte ademtechniek, visualisatie, manifestatie en ontspanningstechniek waarmee je je brein en je lichaam op de juiste frequentie krijgt.
 • KaliOntwaak met deze Nidra Ochtendsessie midden in de verfrissende natuur. Begin je dag vanuit diepe ontspanning, met nieuwe/frisse kracht en een duidelijke richting. Stap in je eigen paradijs en maak van jouw dag elke keer een eigen creatie. Goedemorgen.
 • The JourneyLaat je meevoeren langs het prachtige strand van het Mexicaanse Tulum met een magische zonsopkomst, tijdens deze Deeprelax ochtendsessie. Maak er een mooi ritueel van en begin elke dag opnieuw op een diep ontspannen en krachtige manier. Liggend in je hangmat, luisterend naar het geluid van de branding op de achtergrond. Goedemorgen.

2) 09:00 – 11:00
Gebruik deze tijd om de belangrijkste taken van de dag uit te voeren. Op dit moment heb je de Chinese orgaanklok aan jouw zijde en is de mild het actiefste. Dit betekent dat je de meeste concentratie en focus hebt.

3) 11:00 – 11:15
Bereid een warme drank voor jezelf, zoals Golden Milk, matcha latte of je lievelingsthee, en drink deze in alle rust op. Eet er eventueel een stuk fruit bij, een rijstwafel met avocado of een handje nootjes.

4) 11:15 – 12:30
Focus je op andere belangrijke taken.

5) 12:30 – 12:45
Lunchtijd. Kauw minstens 20 keer per hap en geniet van je zelfgemaakte maaltijd. Je hoeft hier geen halfuur voor uit te trekken, vijftien minuten is voldoende.

6) 12:45 – 13:45
Doe een makkelijke, maar noodzakelijk taak.

7) 13:45 – 14:00
First Aid Alert. Je lichaam is bezig met het verteren van voedsel en je mind wordt moe. Dit is het moment voor een Yoga Nidra-pauze. Kies een sessie uit die bij First Aid staat, voor instant diepe ontspanning. Hieronder volgen drie suggesties variërend tussen de zeven en negentien minuten.

 • Sonrisa: Met deze heerlijke korte meditatie creëer je keer op keer hartcoherentie. Dit is enorm stressverlagend en brengt alle systemen in je lichaam weer in balans. Je komt in een staat waarin je je intuïtie weer kunt herkennen en je beter bestand bent tegen alle ruis om je heen.
 • Tomillo: Wat is er fijner dan heerlijk ontspannen in een hangmat? Op een prachtig verlaten strand, met een magische zonsopgang en het geluid van de branding op de achtergrond. Laat alles los op de rustige golven van de oceaan. Ontspan overal en altijd met deze korte maar fijne First Aid sessie.
 • Sedna: Neem een moment tussendoor voor jezelf om een heerlijke reis zonder zorgen of verwachtingen te maken. Even loskoppelen van alles om je heen om uit te komen in een klein paradijs. Een paradijs waar overvloed altijd aanwezig is, voor iedereen. Even thuiskomen bij jezelf met deze Relax Nidra sessie.

8) 14:00 – 17:30
Helemaal opgeladen ga je verder met je to-dolijst.

9) 17:30 – 18:00
Voordat de avond aanbreekt doe je nog eenmaal een Yoga Nidra-sessie, om de thuiswerkdag/thuisblijfdag heerlijk relaxed af te sluiten. Kijk dit keer bij ‘Relax’ en kies één van deze drie suggesties die tussen de 29 en 42 minuten duren.

 • Luna: Ontspan en activeer het zelfhelend vermogen van het lichaam op deze prachtige reis naar de maan en de sterren. Laat alles van de dag los en maak je klaar voor een fijne avond met deze prachtige Relax Sessie. Eindig op je eigen veilige ster en laat de diepe ontspanning door je heen stromen. Fijne avond.
 • AbrazoTijdens deze heerlijke Deeprelax Nidra maak je een helende reis door je lichaam. Op de achtergrond van deze sessie versterkt de live gegeven reiki, het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De combinatie hiervan zorgt voor nog meer diepe ontspanning en heling.
 • Vata: Wanneer je Vata hoog is, betekent dit dat er teveel wind, lucht en ruimte in je lichaam en mind aanwezig zijn. Het element wind kan teveel beweging veroorzaken en meer energie verbruiken dan je eigenlijk hebt. Het houdt je constant in beweging. Soms uit zich dat in (te) druk door het leven gaan, snel lopen, praten of zelfs in onwillekeurige bewegingen, zoals veel overmatig knipperen met je ogen. Ook in je mind weerspiegelt zich dit, waar de wind kan zorgen voor non-stop gedachten en zorgen. Het is niet gek dat je in deze staat/situatie moeilijk tot rust komt. Er is teveel beweging door de grote hoeveelheid lucht. Met deze Deeprelax Yoga Nidra sessie zorg je voor een veilig en geaard gevoel.

Maak nu een maand lang gratis gebruik van House of Deeprelax
Lijkt dit jou ook een heerlijk dagschema, maar heb je nog geen abonnement? Je kunt onze sessies een maand lang gratis proberen via deze link.

Geschreven door Simone van der Vlist
Tags
 • adem
 • Ademhalingsoefening
 • House of Deeprelax
 • ontspannen
 • paniek

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.