“What you resist persists”

Ontspanning

Het grote loslaten

In dit artikel gaan we dieper in op de loslaat meditaties Umbra en Amada.

Alles in ons systeem is erop ingericht om pijnlijke ervaringen te vermijden. Geen lastige gevoelens. Geen angst. …. En wanneer we toch die pijn gaan voelen, willen we er zo snel mogelijk weer vanaf.

Die saboteur in je hoofd gaat dan steeds harder schreeuwen. Jou in actie brengen om die pijn maar niet te hoeven voelen. Of hij vertelt jou heel duidelijk wat je voorkeuren zijn, wat je wel wilt of juist wat je beslist niet wilt.

Gaat op zoek naar manieren om je juist af te leiden van die ongemakkelijke gevoelens. Daar zijn we als mensen heel goed in en daar is onze hele maatschappij tegenwoordig ook op ingericht.

Dit kost ons bakken met energie.. Terwijl alles wat we onderdrukken, na een tijdje net zo hard weer ergens anders of op een andere manier de kop opsteekt. Denk aan de beroemde woorden van psycholoog Jung die zegt: ‘what you resist persists’.

Als een huis bouwen in een moeras

Je leven voortbouwen op al je oude blokkades, lagen, ingeslikte emoties en pijnen is als een huis op moerassige grond bouwen. Je kunt een prachtig huis manifesteren, alles erop en eraan en dat kan ook best een tijdje goed gaan.

Dat heb ik ook uit de eerste hand ervaren. Ik ben enorm goed in het creëren en manifesteren. Ik heb zelfs een chronische ziekte overwonnen, een droomhuis, een droombedrijf, droomliefde gemanifesteerd. Maar dat blijken toch allemaal luchtkastelen wanneer de fundering een zooitje is. Zo zal dat droomhuis ook een tijdje heel prettig aanvoelen, totdat het langzaamaan instort en je weer in datzelfde moeras terechtkomt.

De twee sessies waar dit artikel over gaat kunnen je helpen bij een liefdevolle, interne schoonmaak om daarmee een duurzame fundering en rust in jezelf te realiseren. Dan zul je er wellicht ook achter komen dat je dat grote, dure droomhuis niet meer nodig hebt. Omdat je vanaf dat moment toegang hebt tot je eigen ‘pot met goud’. Een veel duurzamere manier van leven ook aangezien je binnenwereld dan veel belangrijker wordt dan je buitenwereld.

Je neemt jezelf overal mee naar toe

Op het moment dat jij je veilig voelt in jezelf kun je de wereld aan, altijd. Omdat je niet meer bang bent voor het donker in jezelf. Omdat je veel tijd besteedt aan jouw interne schoonmaak. Omdat je elk hoekje van je binnenste en buitenste kent en waardeert.

Dus is er feitelijk maar één weg die jou en mij naar bevrijding leidt. En dat is in eerste instantie dwars door het donker heen. Door onze opgeslagen pijnen, angsten, herinneringen, gevoelens en trauma’s. Het grote LOSLATEN.

En grappig genoeg gebeurt dat loslaten op het moment dat je deze ongemakkelijke gevoelens volledig de ruimte geeft.

Aan de slag

Het is nu tijd voor actie. Op een veilige en ontspannen manier mag je jouw ongemakkelijke gevoelens onder de loep nemen. Dit kun je doen d.m.v. een heel speciale meditatietechniek, waarbij je in jouw onderbewustzijn duikt en de minder leuke emoties, spanning, verdriet of pijn helemaal mag gaan voelen.

Op het moment dat je die gevoelens volledig durft te voelen, als je daar echt even een tijdje bij stil houdt, kun je ze uiteindelijk loslaten. Wat een paradox met onze huidige manier van leven!

Dit is een techniek die je dagelijks kunt toepassen.

Hoe beoefen je de loslaat meditatie Umbra of Amada?

Maak het knus
Zorg voor een comfortabele plek waar jij je helemaal veilig voelt en waar je lekker kunt zitten. Dit mag gewoon op de bank, een stoel of je bed zijn.

Laat je volledig begeleiden
Tijdens de sessie zal mijn stem je precies vertellen wat je het beste allemaal kunt doen. Je hoeft dus enkel en alleen te luisteren en ervaren. Geef je maar lekker over!

Spannend?!
Over het algemeen worden onze meditaties juist als heel fijn en veilig ervaren. Maar vind je het heel spannend, heb je erg veel last van een trauma of van vervelende ervaringen in het verleden? Zorg dan dat er iemand bij je in de buurt is wanneer je deze techniek gaat toepassen.

Binaural Beats
Wij maken in onze sessies bijna altijd gebruik van binaural beats die een positief effect op de hersenen hebben. Je kunt de sessie dan ook het beste beluisteren met je oortjes in of koptelefoon op.

Ik voel niets?
In de sessie zelf wordt je o.a. gevraagd bepaalde gevoelens op te roepen en andere zaken te visualiseren. Het kan zijn dat jij op dit moment ‘niets kunt vinden’. Doordat het zo diep verborgen zit of doordat je zo goed bent geworden in ‘niet voelen’. Of wellicht heb je gewoon een ‘super positieve’ dag en is alles rustig. No worries, je kunt op een mindere dag deze sessie er altijd weer bij pakken. En in dit geval baart oefening zeker kunst. Hoe vaker je de sessie doet, hoe veiliger het zal voelen om naar al die gevoelens toe te bewegen.

Mocht er veel opkomen of twijfel je ergens over? Je kunt ons altijd een mailtje sturen op [email protected]. Onze community manager en Deeprelax Coach Maria zit klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Geschreven door Eliane Bernhard

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.