ELIANE HEEFT HAAR WERKDAG TERUGGEBRACHT NAAR 3 UUR

De wereld van

De Zero Stress Policy van Eliane

Sinds anderhalve week heb ik voor de rest van het jaar een persoonlijke ‘zero stress policy’ ingevoerd. Makkelijk? Echt niet! Maar wel met een goede reden: stress buiten de deur houden. Met mijn verhaal inspireer ik je graag om ook voor je stressniveau te zorgen en het anders te doen.

Stilstaan bij stress

Om te beginnen zou je deze tekst eigenlijk best op meerdere plekken in huis mogen hangen. Je mag jezelf toestaan om elke dag even ‘op te geven’.

We are all so tired

You are tired, friend.
Your body aches to rest.
Give in.
You have wanted to fall apart for so long.
To let go of your defences.
To be transparent and authentic.

Your cynicism has protected you.
Your fear has served you well.

Your dreams of enlightenment were beautiful dreams.
But there is no need to hold your ‘self’ together any longer.

Surrender.
Or simply stop pretending that you don’t know how.

Fail.
Fall.
The vastness will hold you.
Only illusions can disappear.

The deeper the heart breaks.
The more love it can hold.
Don’t tell me you are not worthy.
Don’t tell me you are not made of stars.

– Jeff Foster

Vier miljoen ‘verborgen burn-outs’

Volgens onderzoek zijn er in Nederland vier miljoen ‘verborgen burn-outs’.

Wat?!

Het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out (NCPSB) heeft een testonderzoek gedaan. De conclusie: 56 procent van de werkenden valt binnen nul tot zes maanden uit als ze nu geen ondersteuning krijgen. Omgerekend zijn dat 4 miljoen mensen. In 2019, toen ze dit onderzoek ook uitvoerden, was dat ‘slechts’ 17 procent..

Dit bericht plaatste het AD op 17 augustus 2020 en laat zien wat wij al maanden van al onze volgers en deelnemers horen: we zijn allemaal doodop. Dat waren we eigenlijk al een hele tijd, maar de Corona-stress heeft daar nog een enorme schep bovenop gedaan.

Ook geeft het onderzoek aan dat lang niet iedereen zich realiseert in de risicogroep te vallen. Heel herkenbaar: een beetje de aard van ons beestje, toch? Net zo lang doorgaan tot we er letterlijk bij neervallen. Dat zullen de meeste zich wel herinneren van de tijd net vóór hun eigen burn-out.

Stop met stressen, start met ontspannen

Bij House of Deeprelax schreeuwen we niet voor nietsvan de daken dat we het ECHT anders moeten doen. En dat begint bij jou en mij. De eisen die we tegenwoordig aan onszelf stellen zijn onmenselijk geworden. Ons lichaam vindt dat dus ook. Vooral onze hersenen hebben het zwaar te verduren. Tijd voor nieuwe en helpende overtuigingen, makkelijke methoden om diep te kunnen ontspannen en andere manieren om te kunnen creëren. Moeten we nu allemaal in paniek raken? Nee, helemaal niet. Het is juist een prachtige kans. Een kans om het eindelijk anders te doen. En om je daarin te inspireren, neem ik je mee in mijn avontuur om op een nieuwe manier om te gaan met stress.

You are tired, friend. Your body aches to rest. Give in.
- Jeff Foster

Mijn Zero Stress Policy 

Omdat ik ook maar kan doorrazen als de kansen zich blijven aanbieden, heb ik sinds anderhalve week voor de rest van het jaar een persoonlijke ‘zero stress policy’ voor mijzelf ingevoerd. Makkelijk? Echt niet! In een hecht team en met elke dag nieuwe uitdagingen, ligt schuldgevoel ongeveer achter elke deur op mij te wachten, loert naar mij vanuit een hoekje en probeert iedere seconde keihard toe te slaan.

Ik hoorde laatst dat schuldgevoel zich op één van de allerlaagste frequenties in je brein bevindt. Je schuldig voelen is dus net zo slecht voor je als roken en suiker eten. Zonde toch? Wat een verspilling.

De eerste keer dat ik alles helemaal kon loslaten was noodgedwongen tijdens mijn burnout. Toch was het magisch, want daarmee kwam mijn leven uiteindelijk in een heerlijke stroomversnelling, waaruit vervolgens House of Deeprelax geboren is.

Verstilling als antwoord 

Vanochtend trok ik een kaartje van de prachtige Inner Compas Cards met de volgende tekst: 

“Verstilling”

Dit is niet het moment om door te razen, maar om in verstilling bij jezelf terug te komen. Het is niet eenvoudig om je gedachten stil te zetten, maar je kunt wel proberen om onder al dat kabaal innerlijke rust te vinden. Deze kaart nodigt je uit om de stilte op te zoeken. Trek je even terug. Gewoon om te zitten en te zijn. In het begin kunnen je gedachten blijven schreeuwen om aandacht. Maar als je even volhoudt je er niet langer mee identificeert, verdwijnen ze naar de achtergrond en ontstaat er rust. Even geen stress, geen verwachtingen, geen oordelen. Maak jezelf leeg en laat het nu door je heen stromen. Het huidige moment is het enige wat je nodig hebt. In werkelijke aanwezigheid zet je alles wat jou kan afleiden buitenspel. Als je gewend bent om in constante afleiding en verdoving te leven, kan stilte confronterend zijn. Het is echter essentieel voor het verwerven van waardevolle inzichten. Het geeft je hernieuwde energie waarmee je verder kan. Temidden van ons vaak intense hedendaagse bestaan is verstilling geen overbodige luxe.

Het is je houvast.

Ik had het niet mooier kunnen verwoorden. Hopelijk inspireert het jou ook. 

Ervaar zelf een leven met Zero Stress

Wil je weten hoe ik, rekening houdend met mijn Zero Stress Policy, toch een succesvol bedrijf kan runnen? Hoe ik 3 uur per dag hard werk en de rest van de tijd vooral heel erg goed voor mijzelf zorg?

Ik nodig je graag uit mee te gaan met ons op een virtuele reis. Dan kun je de komende 4 weken elke dag als een cadeautje ervaren. Dat is namelijk hoe onze duizenden deelnemers onze ‘Droomleven’ training omschrijven. En zo ervaren wij dat ook! Ik neem je in 21 bestemmingen mee in de Deeprelax lifestyle. Een levenswijze waar ik de afgelopen 10 jaar onderzoek naar heb gedaan.

Hoe zet je onze sessies dagelijks in om ‘het leven van je dromen’ te creëren? Dit kan natuurlijk al zijn: beter slapen, minder piekeren, creëren vanuit rust, minder pijn ervaren of meer vanuit liefde leven. Maar omdat we het op een speelse manier brengen voelt het ontspannen en easy.

Elke dag heeft een nieuwe video en het fijne is: je hebt geen social media nodig om mee te doen! Ik stuur je elke dag een gezellige mail met jouw tickets voor de nieuwe bestemming. En je kunt mij of onze purser Carolien elke dag persoonlijk benaderen via de community, net als jouw andere reisgenoten!

Reis je met ons mee? Klik hier om je aan te melden voor de Droomleven Training!

Geschreven door Eliane Bernhard
Tags
  • House of Deeprelax
  • ontspannen
  • zero-stress

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.