Leven van minuut tot minuut kan letterlijk alles veranderen

Ontspanning

Leven in het nu

“Leven in het nu.”

Een term die je te pas en te onpas tegenkomt. We willen het allemaal, maar het lukt bijna niemand. Onze samenleving stelt nu eenmaal zulke eisen, dat we bijna allemaal met de dag van morgen bezig zijn in ons hoofd. Plannen, piekeren, organiseren en dromen. En als het niet onze gedachten zijn die ons uit nu halen, zijn het wel onze mobiele telefoon of andere elektrische apparaten waar we elke 5 min onze Social Media en persoonlijke berichten kunnen checken

Mijn zoektocht naar geluk is ooit begonnen met het boek van Eckhart Tolle “ De Kracht van het Nu’.” Als je deze nog niet gelezen hebt, adviseer ik je toch nog even dat internet open te gooien en dit boek meteen te bestellen. Vervolgens 2 weekenddagen te blokken en zo een goed begin te maken met jouw leven in het nu. 

Waarom je dit wilt? Omdat we allemaal stiekem wel weten dat we niet op aarde zijn gezet om de hele dag met een telefoon in onze hand te zitten of in een scherm te staren en zo het leven aan ons voorbij te laten gaan. Of, zo met de dag van morgen in je hoofd zitten, dat je eigenlijk niet echt beseft wat er vandaag gebeurt. En het is de moeite waard he, het leven is echt heel mooi. Zeker nu in de nazomer.

Als je hoofd nu lekker leeg is, kijk dan eens om je heen. Zie je dat? En voel je dat ook?

Nu is het tijd

Mag ik jullie eraan herinneren dat we de 1 oktober al naderen en dat we dus alles uit het nu moeten halen! Wat de eerste stap is? Bedenk even waarmee je nu in je hoofd zit en heeft dat iets met het moment van nu te maken? Of nu? Of nu? Mooi dan kun je die nu loslaten en je goed voelen over het nu. Het nu is namelijk altijd goed, het zijn onze gedachten en verwachtingen die het leven heel spannend maken. Meestal valt alles zelf wel mee. Nou als je hoofd nu lekker leeg is, kijk eens om je heen. Zie je dat? En voel je dat ook? Die fijne opluchting die nu vrijkomt, die ruimte om zonder gedachten en gevoelens gewoon even te zijn. En valt alles je dan ook ineens veel meer op. Fijn he?

En het goede nieuws is, dat je dit elke moment van elke dag kunt toepassen. Ga maar even rustig zitten en sluit je ogen. En focus je op deze ene minuut waar je je nu in bevindt. Ben je nu in deze ene minuut in levensgevaar? Valt deze ene minuut eigenlijk best wel mee? Is er van elke minuut tot minuut wel wat te maken van deze dag? Dit is zo heerlijk bevrijdend om elke keren per dag te proberen.

Ik wens je een prachtige en bewuste dag toe.

Liefs,
Eliane

Tags
  • boekentip
  • House of Deeprelax
  • leven in het nu
  • ontspannen
  • the power of now

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.