Van burn-out, ziekte of onverklaarbare klachten naar een droomleven vanuit ontspanning: in helende verhalen delen deelnemers uit onze community welke rol House of Deeprelax daarin heeft gespeeld. Want delen is helen.

Evelien ontdekte de House of Deeprelax app tijdens de corona periode maar voelde dat er meer in haar leefde om bij stil te staan en ze ging op reis in zichzelf met de Droomleven Training.

Het ongezonde bedrijfsleven

Evelien: ‘Het inzicht dat ontspanning en goed voor jezelf zorgen heel belangrijk zijn, kreeg ik begin 2020. Ik draaide al jaren lange werkweken, rende dagelijks van meeting naar meeting, werd geacht topprestaties te leveren en at en dronk slecht. Het begon zijn tol te eisen. Ondanks het vele sporten – wat ik er nog wel even tussen propte – voelde ik me niet fit. Tijdens een training werd ik geconfronteerd met de ongezonde levensstijl die het bedrijfsleven met zich mee kan brengen. Ik leerde hoe gezonde hersenen eruit zien en wat de impact van deze hectische, veel vragende levensstijl op je hersenen is. Weinig bewegen, onvoldoende tijd om je voor te kunnen bereiden, slechte voeding en weinig tot geen contact maken met je gevoel.’

Meer dan een gezondere levensstijl

Die inzichten triggerde Evelien. ‘Ik wilde graag mijn werk goed blijven doen, maar tegelijkertijd ook innerlijke rust vinden en mijn lichaam en geest goed verzorgen. Op deze manier door de dagen racen paste niet meer bij me. Toen kwam corona en ook dat was een trigger die me liet inzien dat het anders mocht. Alsof het zo moest zijn, kwam daar House of Deeprelax op mijn pad. Dat was een prachtig cadeau. Ik genoot van de fijne sessies en Eliane’s stem. Maar er waren ook dagen dat het niet lukte, en dat mijn hoofd nog altijd overliep. Dan kon ik ademen wat ik wilde, maar bleef de onrust overheersen. Ik begon te voelen dat er wellicht meer te verwerken, te leren en te doen was dan mezelf alleen een gezonder levenspatroon aanmeten. Vanuit dat verlangen besloot ik mee te doen aan de Droomleven Training.’

Een confronterende reis

Evelien: ‘Tijdens de virtuele reis die de training was, kwamen we iedere dag op een andere bestemming die mij stap voor stap door het proces heen hielpen. De sessies en dagelijkse oefeningen waren fijn, maar soms ook confronterend. Je komt jezelf tegen tijdens zo’n reis. Zo ontdekte ik dat ik mijn hartenwens niet zo makkelijk onder woorden kon brengen, maar ik wist niet waarom. Ik begon dingen te verzamelen die mij positieve energie gaven, zoals kaarten en foto’s maar ook aansprekende quotes en muziek. Tijdens de wandelmeditatie kwamen ineens die bijzondere woorden naar boven, zomaar vanuit mijn hart: Ik ben liefde en zelfvertrouwen.

Dankbaar avontuur

Evelien: ‘Het blijft een uitdaging om mezelf de tijd en ruimte te gunnen waarop ik even lekker mag gaan liggen en niets anders hoef te doen dan me mee te laten voeren tijdens een yoga nidra sessie. Toch weet ik dat ik me daarna zoveel lekkerder voel. En ook af en toe lekker gek dansen zonder dat iemand je ziet, is iets waarvan ik het positieve effect ontdekte tijdens de training: wat een opluchting! Daarbij probeer ik trouw mijn journal bij te houden, zodat ik dagelijks stil kan staan bij waar ik dankbaar voor ben. Het is heerlijk om daar even in te zakken en te voelen dat dankbaarheid en geluk eigenlijk zo simpel kunnen zijn: die glimlach, kus of dat lekkere bakkie koffie.

Ik ben Eliane en het hele House of Deeprelax team dankbaar voor alle inspirerende lessen en inzichten die ik tijdens de reis heb mogen ontvangen. Ik had dit niet willen missen, en zoals ik in de fijne besloten community al meldde: ‘ik zou graag voor altijd in deze reis blijven’. En gelukkig kan ik altijd weer even terugkeren, al is het maar om mezelf te blijven reminden hoe belangrijk goed voor jezelf zorgen is.’

Benieuwd geworden naar de voordelen van yoga nidra? Lees hier meer en probeer een paar van onze sessies uit.