Leef je Droomleven in 5 Stappen, klinkt dat als muziek in je oren? Laat me je meenemen op een reis weg van de monotonie. Verwacht geen traditionele zelfhulpgoeroepraat; hier is het realistisch, grappig, en recht voor z’n raap. Klaar om je leven op de schop te nemen? Laten we dan met een lach beginnen

We staan op een bijzonder punt in de geschiedenis, een intense periode ligt achter ons en we durven langzamerhand weer positiever naar de toekomst te kijken. Vorige week was ik in het drukke Amsterdam en voelde daar onmiddellijk dat de ratrace weer volop terug is in het land; ongeduldige mensen in het verkeer, files, volle terrassen (ondanks….). Het is super verleidelijk om in deze nieuwe periode op die oude manier door te gaan.

Toch heb jij net als velen van ons misschien wel gevoeld dat je het voortaan anders wilt gaan doen. Je hebt veel meegemaakt de afgelopen tijd en nieuwe inzichten opgedaan. Misschien ben je wel heel erg verdrietig, angstig of gestresst geweest. Maar alles begint weer en ook jij moet dus weer door. Schouders eronder en gaan… Of toch niet?

Stel dat we ons nu op een kruispunt bevinden waarop we inderdaad eindelijk een andere afslag kunnen gaan nemen? Waarin we het rustiger aan kunnen gaan doen; iets gaan teruggeven aan moeder aarde; niet meer zo keihard werken en meer compassie voelen voor elkaar.

Of een droomleven creëren waarin je niet met alle geweld meer op vakantie hoeft. Al die luxe reizen, spullen en etentjes, het lijkt in deze periode die we met elkaar doormaken ineens veel minder belangrijk. Natuurlijk is het fijn om een comfortabele woonplek te hebben met mooie dingen om je heen en vanzelfsprekend wil je er verzorgd uitzien. Maar elk jaar krijgt ‘less is more’ steeds meer betekenis.

Hoe ervaar jij dit? Nu we een stapje in een nieuwere wereld zetten, wat worden dan jouw focuspunten? Wat is dan jouw ‘droomleven’? En hoe creëer je dat in deze ingewikkelde tijden vanuit rust en ontspanning?

Wanneer je begint met deze 5 stappen, ben je al een aardig eindje op weg:

1. Begin met de volgende vragen aan jezelf te stellen: Als alles mogelijk zou zijn:

 • Wie ben jij het liefst?
 • Hoe zie je eruit?
 • Hoe voel je je?
 • Waar ben je?
 • En met wie ben je daar?

Veel diepe meditaties, zoals Yoga Nidra, kunnen je helpen de antwoorden op deze vragen te vinden. Je vraagt het dan echt aan jezelf.Een antwoord op deze vragen vind je natuurlijk niet van de één op de andere dag. Zoiets moet een wekelijks terugkerend ritueel worden. Het gaat namelijk steeds meer bepalen waar jij wel en geen energie in wilt steken en welke richting je opgaat met je leven.

2. Een van de mogelijkheden die jouw leven hierbij richtinggeven zijn intenties. Daarmee bepaal je zelf de bestemmingen van je leven en de daarbij te volgen koers.

Wat is een intentie?

Een intentie kun je zien als een besluit dat is genomen in een samenwerking tussen je hoofd en je hart. In een intentie ligt de uitkomst in de tegenwoordige tijd, alsof het nu al zo is.
De beelden die je doorkreeg bij punt 1 kun je nu gaan omzetten in een besluit. Kort en krachtig in de tegenwoordige tijd.

Voorbeelden:

 • Ik ben de hele dag ontspannen
 • Ik ervaar liefde en geluk
 • Ik geniet van mijn gezin
 • Ik geniet van mijn vrijheid
 • Ik leef vanuit creativiteit en flow
 • Ik ben elke dag in de natuur

Jouw leven is als een spiegel

Alles wat er op dit moment in je leven is heeft te maken met hoe jij je hebt gevoeld, wat je hebt gedacht of gedaan. Hierin bevindt zich dan ook de sleutel naar jouw ‘droomleven’. Door heel veel aandacht te besteden aan jezelf kun je je gaan al voelen alsof je dat droomleven nu al leeft.

“Want stel nou dat je fit, gelukkig en gezond voelen belangrijker is dan wat je daadwerkelijk de hele dag in actie doet om je doelen en dromen te bereiken?”

Voor mij zitten er zoveel lagen in deze stelling. Hij hangt bij mij al jaren op meerdere plekken in mijn huis.

Daarom is het zo essentieel om eerst aandacht te besteden aan hoe je je voelt op een dag. Omdat dat bepaalt hoe je volgende dagen eruitzien! Dat heet manifesteren.
Hoef je dan nooit meer in actie te komen en kun je letterlijk slapend rijk worden? Nee!
En dat is ook niet waar mensen gelukkig van worden. Wij zijn gelukkig als we mogen creëren, delen, zorgen voor en genieten van. We zijn bezige bijtjes. Maar het mag allemaal wel een tandje minder.

Dus we gaan leren creëren vanuit ontspanning en fijne energie, niet vanuit tekort maar vanuit overvloed. Alles is er al.

Als je die zaken eenmaal duidelijk hebt, is het cruciaal om veel ruimte voor al dat nieuws te gaan maken.

We hebben namelijk allemaal onze overtuigingen, patronen en uitdagingen in het leven, waardoor we vaak geen ruimte maken voor datgene wat ons ECHT gelukkig maakt. Of dit nu een groots leven is of juist het ervaren van het kleine simpele geluk, je moet het zien als nieuwe zaadjes die je in je eigen moestuin gaat planten. Maar voordat je daarmee begint moet eerst het onkruid verwijderd worden; het mentale onkruid in dit geval. Hoe je dat doet? Loslaten is een veel gebruikt woord, maar zo makkelijk lijkt dat niet. Of misschien toch wel?

Bijvoorbeeld: je zou de helft minder willen werken maar toch hetzelfde inkomen behouden. Je merkt dat het moeilijk voor je is om echt te voelen dat dit haalbaar is, om hierin te geloven. Onderzoek het, maak jezelf vrij van die verkeerde overtuigingen. Hoe?: Yoga Nidra.

Yoga Nidra werkt als een detox van je hersenen, je lichaam en je hart. Daarom voel je je soms best verfomfaaid na een sessie. Er kan heel veel loskomen. Want je lichaam komt in zo’n diepe staat, wanneer het aan die grote opruiming begint. Iedere keer weer.

Kom op de juiste momenten in actie

Wees alert en word je bewust van ‘toevalligheden’. Dit zijn de door jou gemanifesteerde situaties, connecties of kansen. Het lijkt vaak op een teken, een richtingaanwijzer. Schiet hier vooral niet in door, maar volg wel je gevoel.

Wanneer je agenda helemaal volgepland staat, zijn er weinig mogelijkheden om dit voor je te realiseren. Veel rust (daar is ‘ie weer) zorgt ervoor dat jij ruimte in je leven creëert om het te kunnen laten binnenkomen.
Het is toch veel fijner om met een koffie en een krantje op een zonnig terras je leven vorm te geven, dan gefrustreerd 9 uur per dag in een somber kantoor de uren te zitten wegtikken. Ongetwijfeld liggen dan weer die verkeerde overtuigingen op de loer, dus houd punt 4 altijd goed in de gaten.