How to Nidra Breath

Ontspanning

Hoe bereid je je voor op Deeprelax Nidra Breath Sessie?

Wist je dat de meesten van ons maar 30% van hun ademcapaciteit gebruiken?  En dat dat  betekent dat we maar liefst 70% van onze superkrachten laten liggen?

Dat is precies de reden dat we naast Yoga Nidra sessies ook ademsessies aanbieden op het House of Deeprelax platform. Want wie er wel eens aan zo’n ademsessie heeft meegedaan weet dat je je direct erna krachtig, opgelucht en ontspannen voelt. De eerste keer kan heel spannend zijn; intens confronterend en transformerend. Maar als je eenmaal door die eerste paar minuten heen bent… dat voelt zo goed. En dan een Yoga Nidra sessie als afsluiting. Hemels.

Maar hoe bereid je je nu optimaal voor op zo’n Nidra Breath Sessie? Daar gaan we je een handje mee helpen. 

 

1. Voordat je begint is het belangrijk dat je de informatie op de Nidra Breath pagina gelezen hebt en de tutorials hebt gekeken.

2.Maak je plekje klaar. Een kussen om in te schreeuwen, een oogkussentje, een deken om desgewenst over je heen te leggen en een schaaltje voor het slijm dat mogelijk los kan komen tijdens het ademen. Zorg ook dat je op een zachte plek ligt.

3. Om te beginnen is het fijn om de sessie Apertura te doen. Laat je hier rustig doorheen begeleiden. 

4. Het is heel normaal om weerstand te voelen. Probeer hier doorheen te ademen of geluid te maken. Dit laatste noemen we tonen; emoties die je voelt eruit gooien. Om daarbij minder luidruchtig te zijn, kun je hiervoor een kussen gebruiken.

5. Tijdens het Deeprelax Nidra gedeelte is het fijn om jezelf toe te dekken met een warme deken en het oogkussentje te gebruiken. Je kunt het namelijk best koud krijgen.

6. Zorg ervoor dat je na de sessie veel thee of water drinkt en bijvoorbeeld een dadel eet. Doe rustig aan. Je kunt je heel goed voelen, maar je kunt er ook even wat  sentimenteel door worden. Maak er een daarom mooi moment van.

Hoe ervaar jij de ademsessies? Laat je het ons weten op Instagram?

Meer informatie over de Nidra Breath Sessies? Dat vind je hier.

Geschreven door Simone van der Vlist
Tags
  • ademen
  • House of Deeprelax
  • Nidra Breath Sessies

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.