Samen ademen

INHALE THE FUTURE. EXHALE THE PAST

Deeprelax Nidra Breath Sessie

In samenwerking met Breath Coach Dorien Nagler

Op vrijdag 27 maart beleefden wij de eerste Nidra Breath sessie online samen met 300 mensen uit onze community. Iedereen vanuit zijn of haar eigen woonkamer. De reacties waren overweldigend. Het was spannend en intens, maar ook super krachtig en uiteindelijk heel ontspannen.

Dezelfde ervaring die wij zelf ook altijd hebben door deze techniek. Het is bevrijdend, transformerend en helend. Voor ons het startsein voor een nieuwe serie, zeker in deze heftige tijd. Op deze pagina vind je dan ook alle info over onze nieuwe Nidra Breath sessies en de techniek die Dorien gebruikt.

DISCLAIMER: Houd er rekening mee dat Dorien Nagler en House of Deeprelax geen medische praktijken zijn en dat de facilitators niet medisch getraind zijn. Als je lijdt aan een serieuze aandoening raadpleeg dan je arts voordat je met ons mee-ademt. Wij raden in dat geval altijd eerst een 1 op 1 (online) sessie met Dorien aan. Mail naar [email protected] voor meer info of een afspraak. Belangrijk: onderaan onze pagina vind je een lijst met contra- indicaties waarbij geadviseerd wordt om deze methode niet te beoefenen.

Dorien stelt zichzelf voor

“Grote transformaties in mijn leven”

Dorien is al zo’n 1,5 jaar mijn ademcoach en samen met de Yoga Nidra heeft haar begeleiding voor grote persoonlijke transformaties bij mij gezorgd.

Dorien ontdekte zelf de breathwork in een ‘donkere periode’ in haar leven. Een periode vol angst en burnout klachten. Het ademwerk veranderde haar leven volledig. Maak in dit filmpje kennis met Dorien en haar visie op breathwork.

Voorbereiding en Integratie

Checklist voordat je gaat beginnen

Begin altijd met een intentie: Wat zou ik meer toe willen laten in mijn leven? Of; wat houdt me tegen in het leven? Indien gewenst: licht iemand in over het feit dat jij een ademsessie thuis gaat doen.

Praktisch: Kijk altijd de eerste keer naar de tutorials voordat je deze sessie in gaat. En zorg dat je een fijne ruimte hebt voor je sessie, waar je comfortabel kunt liggen en waar je niet gestoord wordt.

Luister naar de Nidra Breath sessies van de serie La Luz

Leer alles over de techniek

Bekijk de breath tutorial

De techniek die Dorien gebruikt is een krachtige, liefdevolle, zelfhelende techniek, waarmee je leert om je ademhaling te verruimen. Vooral het gebruik van het middenrif is daarbij belangrijk. Wanneer je daar aandacht aan besteedt, leer je om dieper in de buik te ademen en stapsgewijs je volledige ademhalingscapaciteit aan te spreken.

Aansluitend op elke langere ademsessie verzorgt Eliane een korte Deeprelax Nidra sessie, om jou in een heel diepe staat van ontspanning en vertrouwen te brengen. Bekijk altijd eerst het filmpje voordat je begint

Achtergrondinformatie over Nidra Breath

Ingehouden adem en opgekropte emoties

Op het moment dat er iets spannends gebeurt in ons leven, stokt de adem. Als je stopt met ademen, zeg je eigenlijk: ‘Ik leef nu even niet, ik ben hier niet bij’. Hoe vaak stop jij eigenlijk met ademen deze periode? En hoe vaak houd je je emoties even in? Heb je daar al eens bij stilgestaan?

House of Deeprelax ontspanning

Selfcare na elke sessie

ZORG GOED VOOR JEZEF

 • ⋒ Er komt vanalles omhoog
 • ⋒ Maak hier ruimte voor
 • ⋒ Neem je tijd
 • ⋒ Neem genoeg rust
 • ⋒ Ga op tijd naar bed
 • ⋒ Drink genoeg water en eet gezond
 • ⋒ Neem een douche
 • ⋒ Ga indien mogelijk de frisse lucht in
 • ⋒ Lichte workout, yoga, meditatie
 • ⋒ Schrijf over je ervaring
 • ⋒ Dansen en bewegen met je lichaam
 • ⋒ Creatief uiten, tekenen, schilderen

“Ik snap je nu helemaal Eliane: ongelofelijk confronterend en verschikkelijk bevrijdend”

WELKE FYSIEKE SENSATIES KUN JE TIJDENS EEN SESSIE ERVAREN?

Er gebeurt een hoop tijdens een sessie en dat is niet meer dan normaal. Zo kun je tintelingen, warmte of kou ervaren. Maar ook onrustige benen, misselijkheid, stijfheid, kramp in je handen, mond, lippen of kaken. Soms ervaar je een piep in de oren of een verlamd gevoel in armen, benen, voeten en/of handen. Vind je het spannend? Je kunt ook eerst een 1 op 1 (online)sessie met Dorien inboeken. Mail ons daarvoor op [email protected].

WAT KUN JE NOG MEER ERVAREN?

Reken op een hoop weerstand. Jouw systeem wil vaak niet veranderen. Maar ook een hoop emoties. Het tonen; geluid maken tijdens de sessie, kan in het begin heel ongemakkelijk voelen. Ook worden de sessies vaak als zeer confronterend ervaren. Dit is allemaal niet meer dan normaal. Er komt een hoop los, probeer dit te omarmen! Wij hebben de sessies zo ingericht dat je altijd eindigd in een veilig, liefdevol en warm badje, no worries! Het rustige gevoel achteraf is een grote beloning voor het harde werken.

Contra-indicaties
BELANGRIJKE INFORMATIE VOORDAT JE GAAT BEGINNEN

Wij adviseren om deze methode niet te beoefenen wanneer je te maken hebt met één van onderstaande fysieke of mentale problemen:

Precaire zwangerschap, cardiovasculaire problemen, hartaanvallen of een geschiedenis hiervan, hoge of abnormale bloeddruk, astma, glaucoom, osteoporose, recent geopereerd of fysieke blessure, epilepsie of een geschiedenis van toevallen, een actieve verslaving, ernstige psychiatrische symptomen in het speciaal paranoïde en psychose, bipolaire depressie of andere (ernstige) lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen.

In al deze gevallen moet je altijd eerst een arts raadplegen voordat je aan deze ademsessie deelneemt. Je kunt ook eerst een 1 op 1 (online)sessie met Dorien inboeken. Mail ons daarvoor op [email protected].