Klantenservice

Waarover heb je een vraag?

Deeprelax tips
Veelgestelde vragen
 • Wat is een Deeprelax serie?
  We brengen om de zoveel tijd een serie uit om ons aanbod te vergroten en jou ook mee te nemen in de nieuwste ontwikkelingen en technieken die jou nog meer ontspanning geven. Elke serie is uniek en heeft een specifiek hoofdthema met verdiepende theorieën en prachtige verhalen. Daarin bepalen we de inhoud en de symboliek. Daarnaast stoppen we heel veel tijd in het selecteren en produceren van de juiste muziek bij elke sessie zodat alles perfect op elkaar is aangesloten. Je lees meer over de Deeprelax sessies op deze pagina  
 • Hebben jullie ook gratis sessies?
  Absoluut. Zodra je een gratis account hebt aangemaakt kun je genieten van een aantal gratis sessies op de website en de app (van elke serie proberen we er altijd één gratis beschikbaar te maken). Daarnaast hebben we op de homepage een download staan die iedereen mag houden. Last but not least hebben we op YouTube, Spotify en Insight Timer veel gratis content én doen we veel gratis webinars en  Instagram Live sessies.
 • Kan ik thuis de Yoga Nidra doen of is het beter (veilig) eerst een les op locatie te volgen?
  Het is helemaal prima om vanuit huis Yoga Nidra te starten. Voor sommige mensen is het juist heel fijn om in hun eigen vertrouwde omgeving de sessies te doen om nog meer te kunnen ontspannen. Op deze pagina lees je er meer over.  
 • Ik droom intenser/meer sinds ik Yoga Nidra doen. Hoe kan dat?
  Dromen doen we altijd alleen lijk je door de Yoga Nidra hier veel bewuster van te worden. Dit is dus echt een 'bijwerking' van de Yoga Nidra. Verklaring zou zijn dat je door de Yoga Nidra oude pijnen en trauma's aan het loslaten bent uit je onderbewustzijn. En dit verwerk je vervolgens weer in je dromen.
 • Ik ervaar nog meer onrust in mijn lichaam en hoofd. Doe ik iets verkeerd?
  Zeker niet. Helaas ervaren steeds meer mensen veel spanning en stress en staan we vaak "aan" en weten we ook niet meer hoe we in de rem kunnen komen. Door Yoga Nidra te doen, geef je je lichaam en mind dus de gelegenheid om even helemaal niks te hoeven doen, zodat je wel tot diepe ontspanning kan komen. En dat heeft soms even de tijd nodig. Het kan ongemakkelijk of onbekend zelfs aanvoelen en je zenuwstelsel wil een tegenreactie geven. Misschien is het fijn om de eerste periode vooral de First Aid sessies te doen (Instant diepe ontspanning binnen 15 min.) om het vervolgens uit te bouwen naar langere sessies.  
 • Sinds ik de sessies doe, slaap ik juist slechter. Hoe komt dat en wat kan ik eraan doen?
  Het kan voorkomen dat je in het begin helaas slechter gaat slapen. En niet voor iedereen is Yoga Nidra in de avond gunstig, omdat sommige mensen juist erna weer energie hebben. Het is dus raadzaam om hier een beetje te gaan experimenteren. Wat gebeurd er als je een sessie in de ochtend doet of in de middag. Slaap je dan wel beter  
 • Ik kan niet op mijn rug liggen, heeft Yoga Nidra zittend hetzelfde effect?
  Door te liggen op je rug kan je een vrijer gevoel ervaren, maar als dat voor jou niet gaat, dan zal je juist het tegenovergestelde ervaren. Dus het is helemaal ok om te zitten en mijn stem te volgen en je door de leuning van de bank/stoel te laten dragen en zoveel als mogelijk in overgave te komen.
 • Ik val elke keer in slaap, doe ik iets verkeerd?
  Zeker niet, dat is dan misschien wat je juist nodig hebt. Je lichaam en mind komen in elk geval tot rust en dat is de bedoeling. Daarnaast pakt je onderbewustzijn de begeleidende sessie toch wel mee, dus ondertussen gebeuren er toch dingen intern. Laat het maar vooral lekker los, het is helemaal ok!  
 • Kan je wat meer uitleggen over de momenten? Waarom is dat?
  Het ene moment van de dag heb je misschien behoefte aan ontspanning of bewuste ademhaling en op een ander moment juist aan meer energie. Daarom hebben we voor elk moment van de dag een speciale selectie aan Deeprelax sessies voor je gemaakt. Variërend van 14 – 55 minuten. Je leest hier meer over op deze pagina  
 • Wanneer ga ik de positieve effecten ervan ondervinden?
  Dit verschilt per persoon. En kan verschillen door de fysieke, mentale en emotionele klachten die je ervaart in je leven. Oefen vooral in het begin met de sessies die we hebben en ook voor de momenten van de dag. Je kan kiezen uit ochtend- en avondsessies of de relax sessies die op elk moment van de dag kan doen. En de First Aid zijn de Instant diepe ontspanning binnen 15 minuten. Yoga Nidra kan je je hele leven blijven doen om te zorgen voor een goede balans en zodoende de vruchten ervan te plukken.  
 • Kan iedereen de Deeprelax Yoga Nidra sessies doen?
  Yoga Nidra kan door ieder gezond mens worden beoefend. Als je te maken hebt met een ernstige medische aandoening, adviseren om een zorgprofessional te adviseren. Wij raden het af als je te maken hebt met een van de volgende aandoeningen:
  • Epilepsie
  • Hoge bloeddruk (in geval van voorschrift medicijnen)
  • Coronaire hartziekte (bijv. Angina Pectoris; Stabiele Angina)
  • Een geschiedenis van ernstige gezondheidsproblemen zoals hartfalen of beroerte
   
 • Hebben jullie ook sessies speciaal voor kinderen?
  Op dit moment nog niet, maar we hebben hier wel plannen voor. Houdt onze sociale kanalen dus in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief.
 • Ik ben zwanger, is het veilig om Yoga Nidra te doen?
  Bij Yoga Nidra gaat het om ontspanning, dus dit kan juist erg fijn zijn als je onrust voelt. Als je verder bent in je zwangerschap kan het prettiger zijn om op je zij te liggen of op een comfortabele stoel/bank te zitten met goed ondersteuning voor je rug en bekken.
 • Kan Yoga Nidra gevaarlijk/schadelijk zijn?
  Deeprelax Yoga Nidra is geschikt voor iedereen, altijd. Tenzij je je een zware machine of voertuig aan het besturen bent, is Yoga Nidra altijd veilig te beoefenen. Dat is één van de grote voordelen van deze vorm van ontspannen. Jong, oud, gezond of ziek, iedereen is welkom bij House of Deeprelax. Er is geen goede of slechte manier om deze techniek te beoefenen.
 • Wanneer kun je Yoga Nidra beter niet beoefenen?
  Van het beoefenen van Yoga Nidra kun je diep gaan ontspannen. Luister dus niet naar een sessie wanneer je een voertuig of apparaat bestuurt.  
 • In welke taal worden de sessies gegeven?
  Op dit moment zijn al onze Deeprelax sessies in het Nederlands. We verwachten eind 2020 ook een Engelse variant van de website, de app en de sessies te hebben.
 • Hoe kan ik het beste beginnen met de sessies?
  Er is geen foute manier om te beginnen. Het enige wat je hoeft te doen, is te gaan liggen in een comfortabele ruimte en luisteren naar mijn stem. Als je het nog niet hebt gedaan, dan is het misschien fijn om eerst deze pagina te lezen over de Deeprelax methode. En op deze pagina leggen we nog meer uit over de Deeprelax Series & Momenten.  Pak dus een moment voor jezelf en kies een mooie sessie waar je even helemaal niks hoeft te doen en geniet!  
Kom je ergens niet uit of heb je een specifieke vraag?

Onze customer service staat altijd voor je klaar, wat je vraag ook is. Stel je vraag in het formulier, je kunt onze reactie dan binnen 24 uur tegemoet zien (in de weekenden kunnen we dit niet garanderen).

Indien je met bepaalde technische problemen zit, is informatie heel belangrijk voor ons. We willen je dan ook vragen om zo gedetailleerd mogelijk het probleem uit te leggen en deze te ondersteunen met een schermafbeelding. Op die manier kunnen we je probleem zo snel mogelijk oppakken en oplossen voor je. Je kunt deze als bijlage uploaden in het formulier.