WIST JE DAT ONS HART OOK HERSENEN BEVAT?

Ontspanning

Het elektromagnetisch veld van het hart

Al bij het ontstaan van het Christendom en andere geloven werden spirituele mensen wantrouwend bekeken en andersdenkenden belandden vaak op de brandstapel. Ook is de mens al sinds het ontstaan van de ‘westerse samenleving’ de wereld steeds rationeler gaan bestuderen. Uitspraken als: “Ik denk dus ik besta”, kregen enorm veel waarde. Wellicht hebben we al dat denken een beetje overschat. 

Momenteel lijken we op een punt te zijn beland waarop onze hersenen het allemaal niet meer aankunnen. Een punt waarop onze overtuigingen ons iedere dag weer vertellen dat we alleen succesvol kunnen worden als we heel hard werken en waarop we de kunst van het ontspannen verleerd lijken zijn.

Maar is dat wel zo? Ik heb het al vaker genoemd in mijn sessies en posts. Er zijn talloze talenten waar wij als mens anno 2020 maar bar weinig gebruik van maken. Mogelijkheden die ons zomaar eens zouden kunnen leiden naar een compleet ander leven; een leven waarin we veel gezonder zijn, waarin we kunnen creëren vanuit rust maar waarin we tegelijkertijd ook goed zorgen voor onze aarde.

Ons hart bevat hersenen 

Waar beginnen we? Nou wellicht bij het feit dat ons hart een enorm magnetisch veld om zich heen heeft. Daarover verderop meer. Het hart beschikt namelijk over een nog altijd onderschatte intelligentie en zelfs over een eigen geheugen. Sinds enkele tientallen jaren weten we dat ons hart beschikt over een netwerk van zo’n 40.000 neuronen die vergelijkbaar zijn met die van onze hersenen, ofwel, ons hart bezit een eigen intelligentie, namelijk de hartintelligentie. Een wetenschap overigens die bij veel zogenaamd ‘primitieve’ volkeren al eeuwenlang bekend was, ook zonder rationele bewijzen. 

Het neuronennetwerk in ons hart is voortdurend in contact met onze hersenen. Want neuronen brengen ook emoties over. Deze treffen we aan in de hersenen en het zenuwstelsel, maar belangrijker nog, ook in het hart. Het hart en de hersenen zijn nauw met elkaar verbonden door middel van de hart-breinconnectie.

Een organisatie die zich hierin volledig heeft verdiept is het HeartMath Institute in Amerika. Wetenschappers zijn hier al tientallen jaren bezig aan te tonen hoe belangrijk de rol van ons hart is. “Studies tonen aan dat het hart in staat is om zelfstandig te denken, te voelen en emoties te ervaren”.

Zij hebben een heleboel zaken aangetoond. O.a. hoe belangrijk het is om vaak een gevoel van geluk in je hart te ervaren, om zo een gezonde omgeving voor je lichaam en mind te creëren. Mensen die vaak oefenen op dankbaarheid, voelen in hun hart en leven langer, gezonder en gelukkiger. Maar wat ik wellicht nog fascinerender vind, is de rol die ons hart heeft in het creëren van ons eigen leven en daarmee op al het leven om ons heen.

Want datzelfde instituut heeft aangetoond dat ons hart een meetbaar elektromagnetisch veld heeft tot wel een meter om ons lichaam heen. En dat dit veld rondom ons hart 5000 (!) keer sterker is dan rondom onze hersenen. Juist met dit veld werken we daarom graag in de Deeprelax Yoga Nidra sessies. Je kunt dit veld zelf beïnvloeden door alles wat je denkt en voelt.

Studies tonen aan dat het hart in staat is om zelfstandig te denken, te voelen en emoties te ervaren.

Het elektromagnetisch veld van het hart en yoga nidra

Als je je hart en brein tijdens de Yoga Nidra synchroniseert en je een gevoel van liefde en dankbaarheid door je heen voelt stromen, beïnvloed je niet alleen je eigen veld op een positieve manier, maar maakt jouw veld ook contact met de velden om je heen. Wat je uitzendt trek je aan.  Onze Deeprelax Sessie Sonrisa is daar perfect voor. Een paar keer per dag in slechts enkele minuten de hersenen in je hart en het magnetische veld om je heen activeren.

Realiseer je je nu waardoor dat hart dus een veel grotere rol speelt in ons leven dan onze hersenen?Wij manifesteren en creëren daarmee de hele dag door.

Maar omdat dit helaas geen onderdeel van onze opvoeding is, manifesteren we eigenlijk een beetje als een kip zonder kop.

Waardoor lijkt het alsof we behoorlijk zijn overgeleverd aan de grillen van het leven. Maar als we leren deze krachten op een bewuste manier in te zetten en we ons hart wat vaker op een positieve manier de weg laten leiden, hebben we daarmee wel degelijk invloed op het verloop van het leven.

Deeprelax Yoga Nidra Basistraining

Zelf experimenteer ik daar al bijna 10 jaar mee en het is ook een van de fundamenten van de Deeprelax Yoga Nidra, waarmee het dus niet alleen mogelijk wordt je lichaam te helen, maar waarmee je alles in je leven mogelijk maakt. Het elektromagnetisch veld van het hart en nog veel meer van zulke onderwerpen behandelen we zeer uitgebreid in onze veelbezochte Deeprelax Yoga Nidra Basistraining

Tags
  • House of Deeprelax
  • ontspannen
  • zero-stress

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.