De kinderen voeden, je werktaken afronden en het huishouden bijhouden… Dagelijks ontspannen lijkt soms onmogelijk. Maar dat is het niet! Met de Deeprelax Pomodoro methode kom je 6x per dag tot ontspanning, zonder dat het je veel tijd kost.

Dagelijks ontspannen onmogelijk

We begrijpen best dat dagelijks ontspannen misschien een onmogelijke opgave lijkt. Het leven vraagt tenslotte ook veel van je. Als ouder, vriend(in) en partner heb je heel wat ballen hoog te houden. En als je even niet oplet dan komt daar ook nog een lading ongelezen mails, berichten en social media updates bij. Zo krijg je het gevoel dat je achter de feiten aanloopt en schiet ontspannen er al snel bij in. Klinkt dit bekend? Met de Deeprelax Pomodoro Methode overtuigen we je ervan dat dagelijks ontspannen echt niet onmogelijk is.

De Deeprelax Pomodoro Methode

Misschien ken je de Pomodoro methode wel uit het bedrijfsleven. Het is een techniek waarmee je in focusblokken werkt. Je werkt bijvoorbeeld 25 of 45 minuten aan een taak, en neemt dan een kwartiertje pauze om vervolgens weer met je volgende focusblok verder te gaan. Maar wat nou als je deze techniek niet inzet voor een praatje met collega’s of een rondje social media scrollen maar om korte momenten van ontspanning in te bouwen? De Deeprelax Pomodoro Methode laat je zien dat dagelijks ontspannen voor iedereen mogelijk is, zelfs als dat onmogelijk lijkt door je drukke schema. Zo verweef je deze methode in jouw dag.

Start je dag met een blokje om

Hoe wandel je naar je werk of begin je je thuiswerkdag? Kies voor een kort blokje om voordat je aan de dag begint. Word je bewust van je omgeving en verbind je met het hier en nu. Zo stap je even uit je hoofd en begin je met een andere mindset aan je dag. De wandelmeditatie Paso duurt slechts 10 minuten en helpt je hierbij.

Trek je tussendoor even terug

Aan een stuk door focussen of sociaal zijn en samenwerken is vermoeiend. Trek je tussendoor even terug op het toilet om terug te komen bij jezelf. De meditatie Caca is een heerlijke toilet meditatie van slechts 4 minuten om letterlijk even alles los te laten.

Neem een korte adempauze

Heb je er weleens aan gedacht om die 10 minuten scrollen op social media tijdens de lunchpauze te vervangen door een korte adempauze? Of voor een spannende vergadering even een paar bewuste ademhalingen te nemen? Met 4-7-8 ademtechniek van de meditatie Suave adem je jezelf in een paar minuten kalm en krachtig.

Dans de dag van je af

Door lekker te dansen en je lichaam te schudden geef je je hersenen een signaal om te ontspannen. Schud aan het einde van de dag alle spanning van je af met de Shake-it danssessie Bamba. Ontladen én ontspannen in een!

Kook je blij

Koken is zo’n dagelijkse bezigheid die je perfect kunt combineren met een moment van ontspanning. Geef je humeur een boost met de boost talk Estufa en kook je lichaam en geest blij.

Stap onder een douche van ontspanning

Douchen doe je iedere dag, maar hoe douche je? Door er een bewust moment voor jezelf van te maken, kun je je letterlijk schoonspoelen van energie en prikkels. Laat je verzorgen door een douche van ontspanning met de meditatie Moja en kom er als een ander mens weer onderuit.

Geen excuses met Sana

Dagelijks ontspannen wordt een feestje met de Deeprelax Pomodoro methode en de meditatiereeks Sana. Zo zijn er echt geen excuses meer om ontspanning toe te voegen aan je dag. Zelf proberen? Word member en ontdek al onze unieke sessies de eerste 14 dagen gratis.