Doe deze Sama Vritti ademhalingsoefening wanneer je stress of paniek ervaart.

Ontspanning

Deze ademhalingsoefening maakt jou rustig bij een paniekaanval of stress

Herken je dit? Dat als iets teveel emoties oproept je datgene parkeert, of ver weg in je brein achter slot en grendel bewaart? Om er pas op een later moment op terug te komen? In deze onzeker tijd kan het zo zijn dat jouw ladekast uitpuilt en de emoties ontsnappen, met een paniekaanval als gevolg. Er zijn maar weinig mensen die hier open over durven te spreken. Een aantal dagen geleden deed Gregory van der Wiel een boekje (of lade) open en wat zijn wij trots op hem dat hij dit met de wereld deelt. Wat zouden we hem en alle Gregory’s op deze wereld graag in aanraking brengen met Yoga Nidra. Daarom kan iedereen de gehele maand november gratis gebruik maken van FREELAX bij House of Deeprelax. Waarbij de Yoga Nidra sessies en de ademhalingsoefening Sama Vritti je helpen om angst en paniek te verminderen. Dat is wel het minste wat wij op dit moment voor jou kunnen doen.

Pranayama is Sanskriet voor ademhalingsoefening, of nog exacter vertaald: de beheersing van de ademhaling. Stel een yogi een vraag en het antwoord zal zijn: ‘Just breathe.’ Heb je nog een vraag? Breath more. Wat nu als er op dit moment Tetris gespeeld wordt met alle vragen in je hoofd? Waarbij de vragen zich blijven opstapelen, waardoor je paniek, stress of angst ervaart. Of nog vervelender: allemaal. Deze ademhalingsoefening helpt om te ontspannen.

Yogi wijsheden

Roept het yogi antwoord ook zo’n weerstand op bij jou? Dan kunnen wij je de hand schudden. Er moest wat Tipp-Ex aan te pas komen, maar de weerstand is verdwenen. Hoe? Door naar het advies van deze wijze yogi’s te luisteren. Misschien krijg je geen antwoord op prangende vragen als hoe lang het thuisblijven nog het nieuwe normaal blijft? Of wanneer knuffelen geen doodzonde meer is? Wel zul je merken dat de vragen naar de achtergrond verdwijnen. Zodat je jouw natuurlijke staat van zijn weer bereikt en die voelt zich niet als een cactus, maar meer als een etherische olie.

 Sama Vritti ademhalingsoefening

De Sama Vritti ademhalingsoefening of pranayama staat voor het ademen in vier gelijke delen en is de Dalai Lama onder de ademhalingsoefeningen.Tenminste wanneer het gewenste effect volledige ontspanning is. De Sama Vritti ademhalingsoefening betekent gelijkmakende ademhaling en is bedoelt om evenwicht te brengen in de inademing, kumbhaka (adempauze) en uitademing. De oefening gaat als volgt, waarbij je voordat je begint eerst een minuut lang je aandacht op je natuurlijke ademhaling richt.

  • Adem in (voor vier seconden).
  • Hou de adem vast (voor vier seconden).
  • Adem uit (voor vier seconden).
  • Hou de adem vast (voor vier seconden).

Herhaal deze oefening ongeveer vijf minuten, langer mag altijd. Hoe vaker je deze ademhalingsoefening doet, des te langer je hem kunt uitbreiden naar vijf tot maximaal tien seconden per deel.

Ontdek meer ademhalingsoefeningen tijdens de gratis Freelax maand bij House of Deeprelax

In deze onzekere tijden waarbij er collectief meer sowieso meer paniek ervaren wordt, willen wij iets terug doen. Daarom kun je de hele maand november 2020, gratis gebruik maken van House of Deeprelax. Naast ontspannende Deeprelax Yoga Nidra sessies, zijn er ook ademhalingsoefeningen te vinden. Sommige sessies bestaan enkel uit ademhalingstechnieken, zoals Apertura en andere vormen samen met visualisaties en dankbaarheid een krachtig ochtendritueel, zoals Mañana.

Wil je een maand lang gebruik maken van House of Deeprelax? Dat kan via deze link. Ben je al lid? Laat ons op Instagram weten wat je ervan vindt.

Tags
  • adem
  • Ademhalingsoefening
  • House of Deeprelax
  • ontspannen
  • paniek

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.