DEEPRELAX FAVORITES

Ontspanning

De Spotify podcast tips van dit moment

Bij House of Deeprelax zijn we, volgens mij, stuk voor stuk allemaal fan van fijne, leerzame podcasts, ik ook. Als ik op de fiets zit, tijdens een wandeling, tijdens het koken of gewoon als ik even niets te doen heb thuis. Nu moet ik eerlijk zijn, soms vergeet ik ze weer een tijdje, dan denk ik dat ik betere dingen te doen heb. Zoals een Netflix serie bingewatchen bijvoorbeeld (Vis a Vis was echt te goed om niet in 1 keer te kijken) of urenlang doelloos door m’n Instagram feed scrollen. Maar sinds een paar weken heb ik ze weer helemaal ontdekt, de podcasts. En toen een vriendin me laatst om wat aanraders vroeg, dacht ik, daar kan ik wel een mooi rijtje van maken. Een uurtje over dit weekend? Dan weet je wat je te doen staat. Maak deze zomerlimonade of golden milk, plof lekker in je luie stoel, oortjes in luisteren maar.  

Zelf houd ik de belangrijkste inzichten in een speciaal notitieboekje bij, super fijn om af en toe doorheen te bladeren. En vraagt iemand jou nu om tips, heb je ze direct bij de hand!

1. Deliciously Ella – Simple Tools for Health: Breath 

Ik denk dat de podcasts van Deliciously Ella sowieso allemaal tot mijn favorieten behoren, dus ken je ze nog niet, dan heb je nog heel wat uurtjes te gaan. Lucky you. Eentje die me heel erg bijbleef is ‘Simple Tools for Health: Breath’. In de podcasts kijkt ze samen met James Nestor, auteur van Breath, naar de potentiële kracht van het bewust ademen vanuit de wortels van de adem in de Boeddhist, de Chinese Tao en de geschiedenis van yoga naar de verbanden met stress, angst en geestelijke gezondheid; waarom we door onze neus zouden moeten ademen; waarom minder ademen ons meer kan geven; hoe het kantoorleven ons tegenhoudt om te ademen en hoe de kleine dingen een grote impact kunnen hebben op ons leven. 

Gelijk oefenen met de kracht van adem? Dat kan natuurlijk met onze Nidra Breath sessies, zoals Apertura.

(Lisette schreef eerder al over het boek De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Ella ging met ‘m in gesprek in deze podcast)

2. How to Fail With Elizabeth Day: Mo Gawdat 

Nog zo’n podcast reeks waarvan je ze eigenlijk allemaal wel zou moeten luisteren. How to Fail With Elizabeth Day. Een podcast die de dingen viert die niet goed zijn gegaan. Elke week onderzoekt een nieuwe geïnterviewde wat hun mislukkingen hen hebben geleerd over hoe ze beter kunnen slagen. In deze podcast doet ze dat met Mo Gawdat, die een algoritme voor geluk ontwikkelde. Wat een fijne man om naar te luisteren!

3. Attaining Freedom Through Emotional Agility with Susan David. 

Vorige week tipte collega en vriendinnetje Annelena deze podcasts en ik tipte ‘m op mijn beurt, op verschillende momenten, ook al aan zeker 10 vrienden. Deze podcast met Susan David gaat over emotionele flexibiliteit en vaardigheden om met de wereld om te gaan vanuit een open en eerlijke plaats, zonder te vluchten voor de gevoelens die we niet leuk vinden. 

Veel van ons zijn ertegen bestand om te erkennen wanneer de dingen gewoon niet zo goed aanvoelen. We zijn opgegroeid met het proberen te verdoezelen van ongemakkelijke gevoelens en de maatschappij heeft de nadruk gelegd op het vermijden van kwetsbaarheid. Kwetsbaar zijn en toegeven aan moeilijke emoties zijn eigenlijk enorm belangrijke stappen als we emotioneel wendbaar willen zijn.

4. Al slapend jezelf helen door Yoga Nidra met Eliane Bernhard

Het rijtje zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een podcasts met onze eigen Eliane. Ken je de deze al? In deze OP ZOEK podcast praten Marije en Naomi over Yoga Nidra. Met als gast Eliane. Wat is yoga nidra, en wat is eigenlijk het verschil tussen yoga nidra en meditatie? Wat zijn de verschillende stadia van bewustzijn zijn onderwerpen die aan bod komen. Maar ook gaat het over het werken op je eigen manier als online ondernemer.  Nog niet heel bekend met yoga nidra? Dan eigenlijk een must hear, maar zeker ook voor de yoga nidra experts onder ons een aanrader. 

Tags
  • House of Deeprelax
  • ontspannen
  • persoonlijke ontwikkeling
  • podcast

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.