DE FAVORIETE PODCASTS VAN HOUSE OF DEEPRELAX

Ontspanning

De Spotify podcast tips van dit moment

Bij House of Deeprelax zijn we allemaal fan van fijne en leerzame podcasts. Ik ook! Ik luister naar podcasts als ik op de fiets zit, aan het wandelen ben met de hond, een maaltijd kook of gewoon als ik even niets te doen heb thuis. Soms vergeet ik het weer een tijdje, dan denk ik dat ik betere dingen te doen heb zoals een Netflix-serie bingewatchen of urenlang doelloos door m’n Instagram feed scrollen bijvoorbeeld. Herkenbaar? Ik zette mijn favoriete Spotify podcasts van dit moment voor je op een rijtje, zodat je dat vrije uurtje geïnspireerd kunt besteden.

Vier podcast tips van House of Deeprelax

1. Deliciously Ella – Simple Tools for Health: Breath 

Ik denk dat de podcasts van Deliciously Ella sowieso allemaal tot mijn favorieten behoren, dus ken je ze nog nietdan heb je nog heel wat uurtjes te gaan. Lucky you. Eentje die me heel erg bijbleef is ‘Simple Tools for Health: Breath’. In de podcasts kijkt ze samen met James Nestor, auteur van het boek ‘Breath’, naar de potentiële kracht van bewust ademen vanuit de wortels van de adem in het boeddhisme, de Chinese Tao en de geschiedenis van yoga. En naar de verbanden met stress, angst en geestelijke gezondheid zoals waarom we door onze neus zouden moeten ademen; waarom minder ademen ons meer kan geven; hoe het kantoorleven ons tegenhoudt om te ademen en hoe de kleine dingen een grote impact kunnen hebben op ons leven.

Gelijk oefenen met de kracht van adem? Dat kan natuurlijk met onze Nidra Breath sessies, zoals Apertura.

(Lisette schreef eerder al over het boek ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Ella ging met ‘m in gesprek in deze podcast).

2. How to Fail With Elizabeth Day: Mo Gawdat 

Nog zo’n podcast reeks waarvan je ze eigenlijk allemaal wel zou moeten luisteren: How to Fail With Elizabeth Day. Een podcast die de dingen viert die niet goed zijn gegaan. Elke week onderzoekt een nieuwe geïnterviewde wat hun mislukkingen hen hebben geleerd over hoe ze beter kunnen slagen. In deze podcast doet ze dat met Mo Gawdat, die een algoritme voor geluk ontwikkelde. Wat een fijne man om naar te luisteren!

3. Attaining Freedom Through Emotional Agility with Susan David

Vorige week tipte collega en vriendinnetje Annelena deze podcasts en ik tipte ‘m op mijn beurt ook al aan zeker 10 vrienden. Deze podcast met Susan David gaat over emotionele flexibiliteit en vaardigheden om met de wereld om te gaan vanuit een open en eerlijke plaats, zonder te vluchten voor de gevoelens die we niet leuk vinden.

Veel van ons zijn ertegen bestand om te erkennen wanneer dingen gewoon niet zo goed aanvoelen. We zijn opgegroeid met het proberen te verdoezelen van ongemakkelijke gevoelens en de maatschappij heeft de nadruk gelegd op het vermijden van kwetsbaarheid. Kwetsbaar zijn en toegeven aan moeilijke emoties zijn eigenlijk enorm belangrijke stappen als we emotioneel wendbaar willen zijn.

4. Al slapend jezelf helen door Yoga Nidra met Eliane Bernhard

Het rijtje zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een podcast over Yoga Nidra. Ken je deze al? In deze OP ZOEK podcast praten Marije en Naomi over Yoga Nidra en ben ik te gast. Wat is yoga nidra, en wat is eigenlijk het verschil tussen yoga nidra en meditatie? En wat zijn de verschillende stadia van bewustzijn? Allemaal onderwerpen die aan bod komen. Maar ook gaat het over werken op je eigen manier als online ondernemer.  Nog niet heel bekend met yoga nidra? Dan eigenlijk een must hear, maar zeker ook voor de yoga nidra experts onder ons een aanrader.

Geschreven door Simone van der Vlist
Tags
  • House of Deeprelax
  • ontspannen
  • persoonlijke ontwikkeling
  • podcast

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.