Als je last hebt van slaapproblemen, wil je deze vijf routines proberen. Creëer een avondritueel en slaap als een roos.

Slaapproblemen? Bouw gezonde gewoontes in

De kwaliteit van je nachtrust kan je maken of breken. Gelukkig kun je zelf veel doen om je systeem zo goed mogelijk te ondersteunen en in een diepe herstellende slaap te vallen. Hettoevoegen van dagelijkse routines die je systeem helpen diep te ontspannen bijvoorbeeld. Wij delen onze Deeprelax favorieten met je.

Minder slaapproblemen met slaaproutines

Dagelijks (slaap)routines dragen bij aan een goede nachtrust. Door jezelf elke avond bewust voor te bereiden op de nacht of een vast patroon te volgen, geef je je lichaam een seintje dat je gaat slapen. Als je dit regelmatig herhaalt, reageert je lichaam hierop en kan je slaapproblemen verminderen. Deze dagelijkse routines helpen je diep ontspannen.

Bouw overdag al ontspanning in

Als je overdag al vaker zorgt voor momenten van rust en ontspanning, kun je ‘s avonds ook makkelijker ontspannen. Klinkt simpel, maar in de praktijk schiet het er toch vaak bij in. Probeer hier eens mee te oefenen, door bijvoorbeeld elke dag na de lunchpauze een ontspanningsmoment te nemen. Ga bijvoorbeeld even naar buiten voor een wandeling of doe een korte ademoefening.

Stel een schermtijd in

Het is best een uitdaging voor je brein om alle prikkels die het de hele dag door krijgt te verwerken. Door een schermtijd in te stellen ga je bewuster om met de informatie die je tot je neemt. Zet die Netflix serie wat eerder uit, schakel je telefoon een uur voordat je gaat slapen naar vliegtuigmodus en creëer andere routines die je voorbereiden op het slapen gaan.

Spoel de dag van je af

Een andere fijne routine om slaapproblemen de baas te zijn, is de dag letterlijk van je afspoelen. Maak van jouw douchemoment een spa beleving! Steek bijvoorbeeld wat kaarsjes aan, bevestig een bosje eucalyptus boven je douchekop of zet een fijn muziekje op tijdens het douchen. Stel je voor dat je alle prikkels en ervaringen van de dag letterlijk van je afspoelt. Je zult merken dat dit bewuste ontspanningsmoment je klaarmaakt voor een goede nachtrust.

Bereid je slaapkamer bewust voor

Je slaapkamer mag jouw veilige haven zijn zodat je zenuwstelsel optimaal kan ontspannen. Een ontspannen zenuwstelsel is de basis om een goede nachtrust te ervaren zonder slaapproblemen. Maak van jouw kamer dus een heerlijke knusse plek. Steek een lekkere kaars aan, leg een mooi steen neer of gebruik een essentiële olie. En kruip een uurtje voordat je wilt slapen al lekker in bed met een boek en een kop thee.

Doe een slaapmeditatie voor je gaat slapen

Onze favoriete dagelijkse routine tegen slaapproblemen, is een slaapmeditatie luisteren voor het slapengaan. Met een van onze Goodnight sessies breng je je hele systeem in een ontspannen staat van zijn, zodat je makkelijker in een diepe slaap valt en uitgerust wakker wordt.

Reken af met slaapproblemen

Met deze dagelijkse routines reken je af met slaapproblemen. Je kunt experimenteren met een van de routines of ze allemaal achter elkaar toepassen voor een compleet avondritueel! Met de unieke geleide meditaties van House of Deeprelax zorg je overdag én in de avond goed voor jezelf, waardoor je vanuit ontspanning kunt slapen als een roos.