Welkom bij
Deep Relax

Hi lieverd, ik hoop dat je dit boek er zo nu en dan bij pakt als je even wat steun kunt gebruiken. Ik weet dat ik dat zal doen, net zoals ik zelf ook luister naar mijn eigen meditaties op onze app. Maar ik ben ook gelukkig als je alleen al wat meer gaat luisteren naar die wijze stem binnenin jezelf. Ik wens je veel leesplezier.

Handtekening

Hoe werkt het?

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen, is dat hoogstwaarschijnlijk omdat je het boek “Deep Relax” aan het lezen bent. Geweldig! Naast een inspirerend levensverhaal en krachtige theorieën, bevat elk hoofdstuk ook een unieke sessie of meditatie van onze veelgeprezen Deeprelax App.

Deze pagina is ontworpen als jouw gids om je bij te staan tijdens dit krachtige avontuur dat je met jezelf aangaat door het lezen en ervaren van dit boek. Hier vind je o.a. de mogelijkheid om onze app 2 maanden gratis te gebruiken, uitleg over de verschillende sessies, links naar de meditaties, samenvattingen per hoofdstuk, disclaimers en nog veel meer. Bekijk de video waarin Eliane je all ins en outs verteld.

Een goudeerlijk levensverhaal gecombineerd met krachtige meditaties

Dit boek vormt een avontuurlijke handleiding, om op een gezonde manier van simpel geluk te genieten en in balans te zijn, zonder jezelf kapot te werken of eindeloos verschuivende toekomstdromen na te jagen.

Het laat zien hoe sterk onze mind en de programmeringen zijn die we van onze ouders en omgeving meekrijgen, maar ook hoe je die kunt omzeilen om je eigen pad te gaan volgen.

De roerige levensreis van Eliane Bernhard, die beschrijft hoe zij zichzelf van chronische pijnen, angsten en andere mentale klachten weet te bevrijden. In combinatie met een sessie of meditatie in elk hoofdstuk van de veelgeprezen app van House of Deeprelax, maken dat dit boek je meeneemt op een unieke en krachtige reis in jezelf.

 

2 maanden gratis toegang tot de Deeprelax app

Aan het einde van elk hoofdstuk in het boek wordt er verwezen naar een van de krachtige sessies of meditaties die je terugvindt in onze Deeprelax App. Indien je al in het bezit bent van een abonnement op onze app kun je deze stap lekker overslaan.

Heb je nog geen abonnement, dan bieden wij je 2 maanden lang onbeperkt toegang tot alle 75 Deeprelax meditaties op de app. Je sluit hiervoor een maandabonnement af, dat één keer gratis wordt verlengd. Daarna stopt het automatisch (het wordt dus absoluut niet verlengd en je krijgt dus 2 maanden gratis van ons).

LET OP: Je kunt alleen van deze actie gebruikmaken via de website. Als je alsnog een betaald lidmaatschap via de app afsluit, kunnen we je helaas geen refund doen. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor. Heb je al eens eerder een proefabonnement bij ons afgesloten? Dan kan het zijn dat het nu niet nogmaals lukt. Mail ons dan even op [email protected].

Deeprelax Sessies

Gratis toegang tot de sessies op de app

Deeprelax Sessies

Heb je de app nog niet?

Hulp nodig?

Mocht je een vraag hebben, check dan altijd eerst even of jouw vraag tussen de veelgestelde vragen staat, onderaan deze pagina. De meeste vragen worden hier namelijk al beantwoord. Dankjewel!

Achtergrond informatie

We kunnen ons voorstellen dat het allemaal nieuw voor je is en dat je, voordat je überhaupt bent begonnen met lezen, al best wat voorbereidingen hebt moeten treffen. No worries, we zitten niet aan tijd gebonden en we willen het juist zo relaxt mogelijk voor je maken, zodat je er uiteindelijk zoveel mogelijk uithaalt voor jezelf.

Daarom nog even wat achtergrondinformatie op een rijtje zodat je straks compleet ontspannen en in alle rust met het boek én de sessies aan de slag kunt gaan.

Over Eliane

'Wellicht ken je me nog niet en ben je nieuwsgierig naar mijn achtergrond en die van House of Deeprelax. Ik heb een speciale pagina gemaakt om mezelf voor te stellen zodat je met een vertrouwd gevoel aan het boek begint.'

Over de sessies

Na afloop van elk hoofdstuk volgt een sessie. Maar wat is nou eigenlijk een Deeprelax sessie? We hebben een overzicht voor je gemaakt waarbij je meer kunt lezen over de verschillende sessie types en waar je deze voor kunt inzetten.

Over het boek

De volgende guru die de wereld gaat verbeteren? Misschien een beetje, maar we helpen mensen graag mentaal gezonder te worden door diverse tools en technieken aan te reiken zodat zij zelf veranderingen kunnen realiseren.

Hoofdstuk 1

Anders dan anderen

Komen we ter wereld als een onbeschreven blad? Zodat we vervolgens een puur en compleet eigen fundament als mens kunnen opbouwen? Of ben je een product van het DNA van jouw ouders?

Wetenschappers ontdekken tegenwoordig dat het veel ingewikkelder in elkaar zit. Zo komt steeds meer naar voren dat we een deel van onze ouders en zelfs voorouders meekrijgen. Hun DNA, maar ook hun trauma’s en andere ervaringen. Daarnaast wordt een ander groot deel van ons fundament als mens bepaald tijdens onze kindertijd door de omgeving en opvoeding die we meekrijgen..

Hoe je gevormd wordt en wie je in essentie eigenlijk bent is een mooie puzzel voor ieder van ons, waar we gelijk in hoofdstuk 1 al induiken.

Wie ben jij écht als mens

We trappen dit avontuur af met een van mijn favoriete meditaties van onze app: Pletora.

Deze sessie hebben we ontworpen tijdens de allereerste lockdown van de pandemie. We wilden mensen hun echte kern en kracht laten ervaren, zelfs in de meest stressvolle periodes.

Om te voelen wie jij écht bent als mens. Zonder al die aangeleerde overtuigingen, angsten, blokkades, voorkeuren en ideeën. Zonder de persoonlijkheid die we hebben aangenomen om in een hokje te kunnen passen. Dat wil ik jou ook laten ervaren. Als we alle theorieën loslaten, hoe ervaar jij jezelf dan in de kern?

Ga lekker liggen of zitten en geniet van deze Deep Relax visualisatie waarin je je meest ideale zelf kunt ervaren. Je kunt de meditatie het beste met een koptelefoon doen.

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 1

Onze methode

Leer meer over
visualiseren

Hoofdstuk 2

Antwoorden elders zoeken

In hoofdstuk 1 zijn we ingegaan op het ontstaan van ons fundament als mens. Kort gezegd erven we een deel bij de geboorte en de rest wordt beïnvloed door de omgeving en onze opvoeding.

Net zoals elk individu verschillend is, geldt dat ook voor ons fundament als mens. Sommige mensen hebben een krachtig, gezond en stabiel fundament, en hebben het geluk om op te groeien in een veilige en stimulerende omgeving. Anderzijds zijn er ook mensen die bij de geboorte al behoorlijk wat bagage van hun ouders meekrijgen en wellicht niet onder ideale omstandigheden opgroeien. Er zijn net zoveel variaties als er mensen zijn.

Maar hoe verschillend we ook ‘opgebouwd’ zijn, we belanden allemaal in dezelfde overspannen en veeleisende wereld. Deze wereld heeft vervolgens, afhankelijk van ons individuele fundament, een bepaalde invloed op ons mentaal en fysiek welzijn. Dit is het tweede puzzelstukje in deze interessante en essentiële puzzel die we samen, middels dit boek, aan het oplossen zijn.

Elke dag even op vakantie

Neem de komende vijftien minuten even afstand van de drukke en hectische wereld met onze Deep Relax zelfhypnose meditatie Barboleta.

Even weg van verwachtingen, onrealistische eisen, prikkels en schermen. Zou het niet heerlijk zijn om elke dag even op een korte vakantie te gaan? Dat was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze meditatie. In zo min mogelijk tijd kun je de diepste staat van ontspanning bereiken, waardoor het elke keer aanvoelt als een mini-vakantie wanneer je je laat meenemen door deze sessie.

Ga comfortabel zitten of liggen en laat mijn stem je naar een diep ontspannen, veilige en vrije plek in jezelf brengen. Ideaal voor op je werk, bij het ontwaken, na een powernap op de bank, na een drukke werkdag of om heerlijk bij in slaap te vallen. Zet je koptelefoon op en geniet ervan.

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 2

Onze methode

Leer meer over
herprogrammeren

Hoofdstuk 3

Grensoverschrijdend leven

Iets wat we bijna allemaal leren tijdens onze kindertijd, is ons aanpassen. We proberen in ‘het hokje’ te passen zodat we geaccepteerd worden en kunnen overleven in onze maatschappij. Op zich is daar niets mis mee, aangezien de angst om afgewezen te worden een van onze allereerste oerangsten is. Je kunt namelijk niet overleven in je eentje, dus je wilt geaccepteerd en beschermd worden door de groep.

Toch slaan we hierin behoorlijk door. Hierdoor weten velen van ons eigenlijk niet wie ze werkelijk zijn in hun kern. We leven voornamelijk vanuit angst, de angst om afgewezen te worden en niet te kunnen overleven. We hechten veel waarde aan externe zaken en zelfliefde en intuïtie worden vaak afgedaan als zweverig en onnodig.

Maar wat gebeurt er als je jezelf volledig uit die “vertrouwde en veilige” omgeving haalt? Als je ineens vanuit vrijheid kunt bepalen wie je op dat moment bent. Ik heb dit ervaren tijdens een bijzondere reis in mijn twintiger jaren en ik neem je daarin mee.

Herontdek het vertrouwen in jezelf

Nu is het tijd om het zelf te ervaren. Twee thema’s die duidelijk naar voren komen in dit hoofdstuk zijn zelfliefde tijdens het maken van een prachtige reis, maar ook het herontdekken van het vertrouwen in jezelf. En dat ga je allemaal ervaren in de eerste Deeprelax Yoga Nidra meditatie uit het boek.

Marea is een zelfhelende sessie waarbij je kunt genieten van een helende reis op een tropisch eiland. Deze Yoga Nidra sessie kun je het beste liggend ervaren met oortjes of een koptelefoon.

Voor een meer gedetailleerde instructie van een Yoga Nidra sessie verwijs ik je graag naar pagina 14 t/m 18 in het boek.

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 3

Onze methode

Leer meer over
Yoga Nidra

Hoofdstuk 4

Het feest waar niemand iets te vieren had

Alles in ons systeem is erop ingericht om pijnlijke ervaringen te vermijden, geen lastige gevoelens, geen angst… En wanneer we toch die pijn gaan voelen, willen we er zo snel mogelijk vanaf.

Tegenwoordig hebben we een overvloed aan mogelijkheden om elke dag maar niet te hoeven voelen. We hebben allemaal onze eigen voorkeuren en manieren hierin gevonden. Denk bijvoorbeeld aan sociale media, eten, alcohol, drugs, medicijnen, Netflix, bioscopen, feestjes, overmatig werken, overmatig sporten.

Je kunt je leven vullen met activiteiten om maar niet te hoeven voelen hoe het werkelijk met je gaat, om juist naar binnen te gaan. Daarover later in het boek meer. Al deze ‘afleidingen’ geven je vaak ook fictieve brandstof als mens. Ze activeren stofjes in ons systeem waardoor onze motor, met alle gevolgen van dien, kan blijven draaien. En daardoor heb je steeds meer van dat alles nodig.

Stimuleer het zelfgenezend vermogen van je lichaam

Een van die stofjes, zoals hierboven beschreven, is serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die verschillende belangrijke taken in het lichaam heeft. Het is een natuurlijke stemmingsstabilisator die welzijn en geluk regelt. Wanneer we niet genoeg serotonine aanmaken, kan dit onder meer in verband worden gebracht met depressie of een angststoornis.

Het op natuurlijke wijze verhogen van je serotoninelevels kan helpen bij het verlichten van een depressie, angststoornis, obsessief-compulsieve stoornis, sociale angststoornis, paniekstoornis of een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Deze heerlijke en vooral fysieke Deeprelax Yoga Nidra-reis, genaamd Aton, leidt je in slechts 19 minuten naar de zeer helende en herstellende delta-staat van je hersenen. In deze staat en door middel van specifieke technieken die in deze sessie worden gebruikt, kan je lichaam aanvullen wat het eventueel mist, zoals serotonine. Je kunt deze sessie op elk moment van de dag gebruiken om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te stimuleren. Het liefst weer liggend en met oortjes om te beluisteren.

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 4

Onze methode

Leer meer over
Yoga Nidra

Hoofdstuk 5

Nieuwe hoop en oude puinhopen

Van kinds af aan krijgen we al te horen dat we moeten zorgen dat we kunnen bijblijven, anders eindigen we ergens in de goot en overleven we het niet. Velen van ons nemen ook onbedoeld de overtuigingen over van onze ouders en opvoeders: “Je bent pas waardevol als je dat laat zien en iets bereikt.”

Tegenwoordig is het normaal om 8 uur per dag stil te zitten en naar een scherm te staren. Het is normaal om onze emoties en gevoelens te onderdrukken. Om er alles aan te doen om in dat hokje te passen. Het is normaal om ons altijd gestrest en opgejaagd te voelen. Om voor elk pijntje een pil te slikken, om altijd maar aan te staan en alles wat we meemaken te delen op sociale media. Hierdoor gaan mensen die mogelijk een minder sterk fundament hebben opgebouwd zichzelf als ontoereikend beschouwen en doen ze er alles aan om “toch bij te kunnen blijven.”

Succes naar jezelf toe trekken, zonder te trekken

Maar kan het ook anders? Absoluut, en gelukkig wel! Naarmate we verder komen in het boek, komen we steeds dichter bij het oplossen van deze complexe, maar zeker oplosbare puzzel. Hier deel ik alvast een paar technieken die mij hebben geleerd dat je daadwerkelijk een (droom)leven kunt creëren vanuit rust, zelfs als je moeite hebt om bij te blijven. Alles wat we denken, voelen en doen bepaalt hoe onze externe wereld eruitziet. Je zou kunnen zeggen dat onze buitenwereld een directe weerspiegeling is van onze binnenwereld. Als je dus meer invloed wilt uitoefenen op je externe wereld, zijn er bepaalde bewezen technieken die je kunt toepassen.

Een van die technieken is manifesteren. Dit is een overkoepelend begrip voor veel belangrijke theorieën, technieken en natuurwetten. Laten we voor nu zeggen dat hoe je je dag begint en eindigt, bepalend is voor de dingen die je de volgende dag in je leven aantrekt.

Geniet dus van Bola, een prettige en actieve ochtendmeditatie waarbij je zit. En van onze Goodnight Yoga Nidra-sessie Gracia in de avond, waarbij je alleen maar hoeft te liggen en te genieten.

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 5

Onze methode

Leer meer over
dankbaarheid

Onze methode

Leer meer over
intenties

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 5

Hoofdstuk 6

You can run, but you can’t hide

Thuis en op school leren we van alles, behalve hoe we onze emoties en moeilijke momenten kunnen doorvoelen en meteen weer loslaten. Vaak leren we juist hoe we deze kunnen verdoven, maar daar hebben we het al over gehad.

Hierdoor dragen we vaak van jongs af aan veel blokkades, pijn, emoties, overtuigingen en nog veel meer met ons mee als mens. Dit kan een belangrijke oorzaak zijn van veel stress, angst of chronische pijn in ons leven, of het constant overschrijden van onze grenzen. We ervaren weinig vertrouwen in het leven en gebruiken 90% van onze energie om om overal controle over uit te oefenen

Maar wat als we de tijd nemen om naar binnen te keren in plaats van naar buiten, om alles liefdevol op te ruimen en schoon te maken?Wat gebeurt er wanneer we daar ruimte voor creëren? ?

Dwars door de duisternis

Op het moment dat je je veilig voelt in jezelf, kun je alles aan, altijd. Omdat je niet meer bang bent voor de duisternis in jezelf. Omdat je veel tijd besteedt aan je interne schoonmaak. Omdat je elk hoekje van je binnenste en buitenste kent en waardeert.

Er is eigenlijk maar één weg die ons naar bevrijding leidt. En dat is in eerste instantie dwars door de duisternis. Door onze opgeslagen pijnen, angsten, herinneringen, gevoelens en trauma’s. Het grote LOSLATEN.

In deze Deep Relax zelf-hypnose sessie Umbra, kun je op een veilige en ontspannen manier die plekken in jezelf opzoeken die je wellicht al heel lang voor de buitenwereld verborgen houdt. Juist om er licht op te laten schijnen, zodat ze kunnen herstellen. Je kunt deze sessie liggend of zittend beoefenen. En onthoud: je bent altijd veilig bij jezelf.

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 6

Onze methode

Leer meer over
loslaten

Hoofdstuk 7

Een gruwelijke groei

Maar weinigen staan er dagelijks bij stil dat we de hele dag luisteren, reageren en in actie komen door een vaak negatieve stem in ons hoofd. Je gaat er dan automatisch vanuit dat dat is wie jij bent en dat al die keuzes die je op een dag maakt, dus uit vrije wil ontstaan.

Toch zijn deze gedachten, waar we de hele dag naar luisteren, een biochemisch proces van ons systeem. Gevoed door alles wat we in ons leven op onze ‘harde schijf’ en in ons systeem hebben verzameld.

Hoe meer je hebt meegemaakt in je jeugd, hoe analytischer, kritischer en angstiger deze stem zal zijn. Vaak ziet deze stem overal problemen, levert altijd kritiek en is vrij angstig. De control freak in ons dus. En deze negatieve en door ons verleden gekleurde stem laten we dus de hele dag bepalen wat we doen.. Klinkt niet heel logisch he? Daarom gaan we in de sessie juist een ander gebied aanspreken.

Diep in jezelf zit een wijze vriend, die je graag de weg laat zien

Wat nu als we de mogelijkheid hebben om die stem even aan de kant te zetten, om een andere, behoorlijk ondergesneeuwde stem in onszelf vrij te maken?

Onze echte essentie als mens. Onze pure kern, daar waar onze intuïtie huist. In hoofdstuk zeven heb je heel duidelijk gelezen hoe ik mij door mijn negatieve stem, een geliefde en vriendinnen behoorlijk liet sturen.

Terwijl mijn essentie als enige weet wat echt het juiste voor mij is. Net als bij jou! Daarom heb ik een bijzondere sessie geselecteerd die regelrecht naar die kern in jezelf gaat. In deze sessie kom je erachter wat jouw echte essentie in het leven wilt. Dus ga lekker liggen, koptelefoon op en genieten maar.

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 7

Onze methode

Leer meer over
Yoga Nidra

Hoofdstuk 8

Transformatie ain’t pretty

We zien ontslag, stilstand of bijvoorbeeld een burn-out vaak als periodes waarin we niet vooruitkomen, falen of moeite hebben om te overleven. Op dat moment voelen we ons minder verbonden met de maatschappij en daarom doen we er in het dagelijks leven alles aan om te voorkomen dat we in dergelijke situaties belanden.

Toch zijn dit vaak juist de periodes waarin het goud op ons ligt te wachten in de luwte. We worden gedwongen om even stil te staan en uit de voortdurende ratrace te stappen.

Wanneer we niet langer hoeven te rennen, wordt onze eigen stem weer luider. Die stem waar we vaak doodsbang voor zijn, onze eigen stem van waarheid. Die stem vertelt ons wat onze echte blauwdruk is. Het vraagt van ons dappere keuzes die ingaan tegen ons ego, dat liever in het bekende ‘hokje’ blijft en controle wil behouden.

Maar wanneer je durft te vertrouwen op het leven. Dat alles in de wereld en dus ook in jouw leven, perfect op elkaar is afgestemd en niks gebeurt zonder reden…als je dan loslaat.. gaat alles stromen en kom je bijna als vanzelf op het juiste pad terecht.

Wanneer niets zeker is, is alles mogelijk

Tijdens mijn burn-out periode liet ik volledig los en begon ik elke ochtend met een krachtige wandelmeditatie in mijn buurtje in Amsterdam. Dit heeft mijn leven letterlijk compleet veranderd in dat jaar – en met House of Deeprelax bevinden we ons nog steeds in die stroomversnelling.

Ook jij kunt je leven creëren en vormgeven tijdens het wandelen. Stel je voor hoe het zou voelen als alles mogelijk was: loop alsof je er al bent, schouders naar achteren, voel jezelf zeker over de toekomst.

Memfis is een wandelmeditatie van ongeveer 24 minuten. Je kunt deze sessie gebruiken tijdens je lunchpauze, wanneer je naar je werk loopt of in het weekend in het bos. Ik gebruikte deze meditatie als ochtendritueel: maak een lekkere koffie to go, trek je schoenen aan en word heerlijk wakker in de frisse ochtendzon. Je dag kan meteen al niet meer stuk, geloof mij maar.

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 8

Onze methode

Leer meer over
de techniek

Hoofdstuk 9

Het meisje leeft haar missie

“De beste manier om je toekomst te voorspellen is door deze zelf te creëren.” Een prachtige uitspraak van Dr. Joe Dispenza, die o.a. alles weet over het kwantumveld en manifesteren en hier wekelijks heel veel onderzoek naar doet.

Manifesteren via het kwantumveld betekent dat je bewust de dingen wilt creëren die je graag wilt in je leven. Het gaat erom dat je je gedachten, emoties en overtuigingen in lijn brengt met wat je wilt bereiken. Het vraagt geduld en overgave, omdat het tijd kan kosten en je moet vertrouwen op het universum. Het gaat erom open te staan om te ontvangen en los te laten hoe en wanneer het gebeurt, zonder te proberen alles te controleren.

Het is momenteel een enorme hype en veel mensen zijn ermee bezig. Het heeft bij mij uiteindelijk geleid tot een prachtig leven in Spanje met de man van mijn dromen, de juiste connecties en een bedrijf waarmee ik 7 dagen per week met veel liefde mee bezig ben. Toch was dit er niet in 1 dag en dien je daarvoor soms ook dappere keuzes te maken.

Van dromen naar realiteit

In het hoofdstuk benoem ik dat ik vooral Yoga Nidra heb ingezet om dit droombeeld werkelijkheid te laten worden. Dat zit zo:

Yoga Nidra is een ontspanningstechniek waarbij je bewustzijn naar een diepe staat van ontspanning wordt gebracht. En door middel van geleide visualisaties en intenties tijdens Yoga Nidra kun voorbij die negatieve stem in je hoofd komen, zodat het makkelijker wordt om je open te stellen voor positieve veranderingen en doelen.

Herhaal je dit regelmatig, dan dit nieuwe neurologische verbindingen in je hersenen. Dit zijn als het ware je nieuwe overtuigingen, waardoor je automatisch ook anders in het leven komt te staan. Je hebt meer vertrouwen, je ervaart op sommige gebieden minder angst en volgens de wetenschap van kwantumfysica is alles energie, en bepalen dus jouw gedachten en gedragingen wat je naar jezelf toe trekt in de externe wereld.

Geniet daarom vandaag en van de mooiste Deeprelax Yoga Nidra-meditaties van onze app: Osiris. Leg jezelf volledig in de watten met deze rustgevende Deeprelax Nidra-sessie van 35 minuten voor elk moment van de dag.

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 9

Onze methode

Leer meer over
herprogrammeren

Hoofdstuk 10

De vruchten plukken van
buitengewoon binnenwerk

Eckhart Tolle probeert het ons al decennialang te leren; ‘de Kracht van Het nu’. Het is de enige plek waar ons echte leven zich afspeelt, toch is dit de plek waar we in ons leven vaak het minst aanwezig zijn.

Want ons huidige leven bestaat bijna alleen maar uit gedachten, waarvan veel vaak negatief zijn. Als er een knop zou bestaan om deze gedachten in één keer uit te schakelen (zoals Ekhart is gelukt) zou je het leven ineens heel anders ervaren, wellicht zelfs heel liefdevol. Het blijkt dat 90% van onze problemen bijna alleen maar bestaat uit de gedachten erover.

Angst en onze gedachten bevinden zich vaak in hetzelfde gebied en worden zelfs voor 95% automatisch aangemaakt door ons systeem… ‘Als’ we niet meer zouden denken, ervaren we de wereld positief, licht, neutraal en liefdevol.

Het enige echte van ons leven maken we bijna nooit echt mee: dit ene moment.

Er is maar één moment dat echt is

Zolang we volledig in onze gedachten leven, leven we altijd in een illusie en bekijken we de wereld door die geconditioneerde ‘vieze’ bril. In het hier en nu is alles al goed. Je zult merken dat wanneer je echt aan de slag gaat met je binnenkant, je veel negatieve overtuigingen, verdrongen emoties en blokkades loslaat. Dit heeft een enorm effect op het soort gedachten dat je hebt en de mogelijkheden om makkelijker in dit moment te verblijven.

Puur rusten in je echte kern. Van daaruit ziet het leven er zo anders uit. En je trekt al het succes aan, zonder eraan te trekken. Geniet de komende 23 minuten van deze unieke en transformerende Deeprelax meditatie Magia, waarmee je het oneindige ‘hier en nu’ op de meest magische manier kunt gaan ervaren. Je kunt deze meditatie het beste zittend uitvoeren. Ik ben heel benieuwd hoe je dit gaat ervaren.

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 10

Onze methode

Leer meer over
het hier en nu

Hoofdstuk 11

Alles zit al in je

In onze donkere schaduw ligt het grootste goud. Het klinkt bijna als een scene uit Lord of The Rings, en zo kan het ook voelen als je hiermee aan de slag gaat. We leven in een tijd waarin alles mogelijk lijkt te zijn. Toch zijn de cijfers op het gebied van mentale en (chronische) fysieke uitdagingen nog nooit zo hoog geweest.

We bedenken van alles om ons externe leven zo in te richten, dat het uiteindelijk van binnen ook wel goed moet komen. Ik was daar ook jarenlang een ster in. We slikken medicijnen zodat we weer mee kunnen en zetten mooie quick fixes in, zodat we ons tijdelijk weer wat beter voelen.

In deze laatste paar hoofdstukken neem ik je opnieuw mee naar de kern van dit probleem, waar ook direct de oplossing ligt. Namelijk ons fundament als mens, dat sinds onze jeugd volgebouwd wordt met Samskara’s; de verzamelnaam voor onze overtuigingen, blokkades, programmeringen, niet doorleefde emoties, trauma’s en meer. Hiermee aan de slag gaan, is de enige echte weg naar heling, geluk, succes en rust.

Laat los en leef!

Ik wil je graag laten kennismaken met twee zeer krachtige sessies van onze app. Ze kunnen afzonderlijk van elkaar worden beoefend, maar voor een transformerende ervaring kun je ze ook direct na elkaar uitvoeren. Ze kunnen worden ingezet bij verschillende vormen van ongemak, stress, herstel, of gewoon als een moment van loslaten.

Sauce, een Shake It-sessie. Hierbij maken we gebruik van een techniek die ik dagelijks toepas, meestal aan het einde van een werkdag, om alles letterlijk los te schudden, zowel oude als nieuwe stress.

Amada. Een krachtige meditatie om oude blokkades, pijn, onverwerkte emoties en trauma’s op een vriendelijke manier los te laten.

Er is eigenlijk maar één weg naar bevrijding. Zowel voor jou als voor mij. En die weg leidt ons in eerste instantie dwars door het donker. We gaan de opgeslagen pijn, angsten, herinneringen, gevoelens en trauma’s onderzoeken. Dit doen we op een veilige en ontspannen manier met behulp van een speciale meditatietechniek, waarbij je je onderbewustzijn verkent en de minder prettige emoties, spanning, verdriet of pijn volledig doorvoelt. Want wanneer je die gevoelens durft te ervaren en erbij stilstaat, kun je ze uiteindelijk loslaten – een paradox met betrekking tot onze huidige manier van leven. Je kunt deze sessie zittend of liggend ervaren met een koptelefoon.

Voel je je erg gespannen? Zorg ervoor dat er iemand in de buurt is bij wie je je veilig voelt. Verder kun je op een veilige manier de sessie volgen aan de hand van mijn aanwijzingen.

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 11

Onze methode

Leer meer over
shaken en ontladen

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 11

Onze methode

Leer meer over
loslaten

Hoofdstuk 12

De snelweg naar geluk is een landweggetje

Van jongs af aan worden we aangemoedigd om de snelweg van het leven te nemen. Sneller, slimmer en beter zijn dan anderen, en zo snel mogelijk ons doel in de toekomst bereiken. Voelen we ons niet goed? Dan maken we even een pitstop bij de garage of het tankstation om weer verder te kunnen racen.

Maar wat als we eens voor het landweggetje kiezen…

Het gaat niet goed met ons en diep van binnen weten we dat we dingen anders kunnen aanpakken, maar we blijven maar doorgaan. We bedenken duizend manieren zoals gezonder te eten of meer yoga te beoefenen, maar de grap is dat we juist moeten stilstaan en naar onszelf moeten luisteren.

In plaats daarvan zoeken we naar manieren om het hoge tempo vol te kunnen houden. We worden overspoeld met timemanagement-tips, lifehacks, vitaminesupplementen, saunadagen en boswandelingen, en stuk voor stuk helpen ze ons om door te blijven gaan.

Wees de piloot van je lichaam, niet de passagier

De reden waarom we niet kunnen stoppen en ons niet bezighouden met de echte oplossing heeft alles te maken met onze Samskara’s. Ze creëren die stem in ons hoofd die zegt dat we door moeten gaan, dat we anders in gevaar zijn, dat stilstaan geen optie is, enzovoort. Ze vertalen onze diepgewortelde, onnodige angsten.

Naar mijn mening is het opruimen en helen van ons fundament als mens de enige manier om het tij te keren. Daarom sluiten we onze reis samen af met de krachtigste techniek die beschikbaar is op onze app: een Nidra Breath-sessie.

Nidra Breath, een ademhalingstechniek, is een van de meest effectieve manieren om opgebouwde spanningen en blokkades in ons systeem los te laten, zoals stress, trauma’s en emoties. Op deze manier kunnen we blokkades loslaten die mogelijk al 20 jaar of langer in ons systeem vastzitten.

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 12

Onze methode

Leer meer over
Nidra Breath

Onze methode

Leer meer over
de kracht van adem

Deeprelax sessie

Luister de sessie
bij hoofstuk 12

Gratis Deeprelax Mental
Health mini-cursus

WINACTIE

We zijn heel erg benieuwd naar jouw ervaring! 

Laat een review achter en maak kans op een lifetime abonnement of een Droomleven Home retreat. We kiezen 1 keer per maand 2 winnaars. 

HULP NODIG?

Veelgestelde vragen
& Contra-indicaties

App & Account

Alles over je account, abonnement en de sessies

De Deeprelax app is gratis te downloaden in zowel de Apple als de Google Play app store. Gebruik altijd dezelfde login gegevens als de website, op die manier kunnen we je (gratis) abonnement gegevens herkennen. Zorg wel dat je éérst jouw gratis abonnement via de website afsluit en pas daarna inlogt op de app. Dit abonnement kun je helaas niet via de Apple als de Google Play app store afsluiten.

Je kunt bij ons inderdaad maar 1 keer een gratis proefabonnement afsluiten. Maar omdat je het boek hebt aangeschaft, maken we graag een uitzondering. Stuur ons even een mailtje op [email protected] en dan maken we het alsnog voor jou in orde.

Deze melding geeft aan dat er al een account bestaat met dit e-mailadres. Je hoeft je dan niet te registreren, maar kunt direct inloggen.

Je hebt bij aanschaf van het boek twee maanden gratis toegang tot onze app gekregen (indien je nog geen lidmaatschap bij ons hebt). Het gratis abonnement kun je activeren door op deze link te klikken.

Op de app is bovenin het hoofdscherm een collectie aangemaakt waar alle sessies die bij het boek (en de gratis training) horen.

Stuur dan even een mailtje naar [email protected] zodat ze je zo snel mogelijk toegang kunnen geven

Contra-indicaties

Belangrijke informatie voordat je gaat beginnen met een Deeprelax sessie. Je vindt deze veel uitgebreider terug op de technieken en sessie pagina.

Deeprelax Yoga Nidra of meditatie kan door ieder gezond mens worden beoefend. Als je te maken hebt met een ernstige medische aandoening, adviseren wij om eerst een zorgprofessional te raadplegen.

Tijdens het beoefenen van een Deeprelax Yoga Nidra of meditatie sessie kun je diep gaan ontspannen. Luister dus niet naar een sessie wanneer je een voertuig of apparaat bestuurt.

Bij een Deeprelax Yoga Nidra of meditatie sessie gaat het om ontspanning, dus dit kan juist erg fijn zijn als je onrust voelt. Als je verder bent in je zwangerschap kan het prettiger zijn om op je zij te liggen of op een comfortabele stoel/bank te zitten met goede ondersteuning voor je rug en bekken.

Wij adviseren om deze methode niet te beoefenen wanneer je te maken hebt met één van onderstaande fysieke of mentale problemen:

Precaire zwangerschap, cardiovasculaire problemen, hartaanvallen of een geschiedenis hiervan, hoge of abnormale bloeddruk, astma, glaucoom, osteoporose, recent geopereerd of fysieke blessure, epilepsie of een geschiedenis van toevallen, een actieve verslaving, ernstige psychiatrische symptomen in het speciaal paranoïde en psychose, bipolaire depressie of andere (ernstige) lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen.

In al deze gevallen moet je altijd eerst een arts raadplegen voordat je aan deze ademsessie deelneemt. Je kunt ook eerst een 1 op 1 (online)sessie inboeken met een ademcoach uit ons netwerk. Mail ons daarvoor op [email protected].