Voor een productieve dag en rustige nacht

Ontspanning

Yoga Nidra als onderdeel van je ochtendroutine en avondroutine

Hoe ziet jouw ochtend- en avondritueel eruit? Onderzoek wijst uit dat men beter slaapt als elke avond hetzelfde avondritueel gevolgd wordt (dit geldt helemaal voor baby’s). Waarbij mensen met een ochtendroutine of nog fijner gezegd, een ochtendritueel, zichzelf vaker als gelukkig bestempelen. House of Deeprelax geeft tips hoe je Yoga Nidra het beste in je ochtend- of avondroutine kunt verwerken.

Het belang van een ochtendroutine

In de ochtend zijn we allemaal een blanco schilderij, waar de dag op geschilderd wordt. Wanneer er s ’ochtends al met klodders verf gegooid wordt, dan is het schilderij binnen een paar uur vol. Met moeheid of overprikkeling als gevolg. Net zoals een ware schilder eerst de basis onder handen neemt, door hier met witte verf overheen te gaan, is dit in het echte leven ook de beste manier om de dag te starten. In alle rust en volgens een vaste routine. Uit onderzoek blijkt dat mensen die een vaste ochtendroutine volgen gedurende de dag productiever zijn, zich gelukkiger én gezonder voelen. Dit doordat stress levels afnemen en een routine verlicht de cognitieve belasting.

Yoga Nidra als onmisbaar onderdeel van je ochtendritueel

House of Deeprelax biedt allerlei fijne Yoga Nidra-sessies die je direct kunt toevoegen aan jouw ochtendroutine. Als vereisten hebben wij gekeken naar tijdsduur en de verschillende brainwaves. Vlak na het ontwaken heb je hopelijk al van een heerlijke en diepe nachtrust genoten. Dan is het niet zo lekker om tijdens een ochtendroutine weer in Doornroosje of Klaas Vaak te transformeren. Dit houdt in dat de speciale Morning Ritual-sessies niet de diepste hersenstaat aantikt: dit is delta -ofwel de droomloze slaap-. Extra fijn: de meeste ochtendsessies bevatten een moment van dankbaarheid, of zijn hier zelfs volledig op gebaseerd: zoals Alma. Wil je voortaan 1-0 voorstaan op de dag? Kies dan voor de Deeprelax Yoga Nidra-sessie Mañana, deze heerlijke ochtendmeditatie omvat een compleet ochtendritueel van negentien minuten.

Voeg Yoga Nidra toe aan je avondroutine

Vaak zijn we de hele dag druk met van alles en nog wat. In de avond bingen we er nog even een marathon feel good movies doorheen en het laatste mailtje gaat de deur uit. Opeens is het alweer elf uur in de avond en ‘moet’ er geslapen worden. Wat gek dat het even duurt voordat de mind het licht uitdoet. Nee, dat is helemaal niet zo raar. Net zoals je na een intensieve yogasessie eerst stretcht voor Savasana, zo hoort een avondroutine ook te zijn. Leg daarom schermen minstens een uur voor het slapengaan weg. Vooral het blauwe licht van laptops en telefoons werken als cafeïne voor de mind. Waardoor slapen lastig zal gaan. Slow down en unwind is het advies voor een diepe, lange nachtrust. Kijk eens bij Goodnight voor fijne sessies, die je kunt zien als het voorlezen uit jouw jeugd. Waarna je daarna heerlijk loom in slaap zult vallen dankzij dit ontspannende avondritueel.

Tags
  • Avondroutine
  • ochtendroutine
  • ontspanning
  • routine
  • stress

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.