Door de Oude-Egyptenaren ook wel Ka genoemd

Persoonlijke groei

Yoga Nidra en de ziel

Yoga Nidra brengt je dichter in contact met de ziel ofwel jouw essentie, maar wat is dit nu precies? Voor veel oude beschavingen, filosofen en gelovigen staat het vast dat de mens een ziel heeft. Een niet-materiele essentie die oneindig blijft voortbestaan. Vroeger was men veel meer in contact met zichzelf en wist men beter te leven volgens de wetten van het universum. Tegenwoordig raken we steeds verder verwijderd van onze essentie en geldt het motto eerst zien en dan geloven. Wetenschappers doen er dan ook alles aan om het bestaan van de ziel te bewijzen. Yoga Nidra laat de ziel niet zien, maar laat voelen hoe het is om vanuit jouw essentie te leven. Waarbij we de geschiedenis van Egypte in duiken om meer te weten te komen over Yoga Nidra en de ziel.

Yoga Nidra en de ziel, ook wel Ka genoemd

In het oude Egypte staat Ka voor datgene wat de meeste mensen tegenwoordig als ziel beschouwen. Waarbij de Oud-Egyptenaren geloofden dat de ziel ervoor zorgde dat je niet alleen in dit leven, maar ook in het volgende offers kon blijven brengen. De Ka omvatte iemand zijn essentie die altijd heeft bestaan én persoonlijkheid, die zo op volgende generaties werd doorgegeven. Tevens werd de Ka gezien als gids en beschermer, waarover alle levende wezens (goden en dieren inclusief) volgens de Oud-Egyptenaren beschikten.

Ka wil door jou heen stromen

Hoeveel tijd besteed jij aan het contact maken met je ziel? De Oud-Egyptenaren waren hier bijna fulltime mee bezig. Zij wisten hoe belangrijk het is om tot je essentie te komen, om jouw missie op aarde te vervullen. Het antwoord op de vraag is maximaal 10 procent van jouw energie én tijd. Tegenwoordig zijn we namelijk 90% van onze dag bezig met het onder controle houden van ons leven. Hierdoor kan Ka niet vrij door ons stromen. Hoe meer de essentie wordt geblokkeerd, hoe harder deze gaat schreeuwen als een peuter in de supermarkt die behoefte heeft aan kleurstoffen in alle kleuren van de regenboog.

Het ego zit in de weg

Hoe kan het toch dat we anno nu steeds verder verwijderd raken van onze essentie? Ons levensdoel en het rustpunt wat ons zo blij maakt? Dat komt doordat ons ego last heeft van obesitas. Het zit ons flink in de weg. Het ego vindt hele andere dingen prettig dan de ziel en houdt van vergelijken, oordelen en twijfelen. Krijg ik wel genoeg likes? Heb ik niet teveel lachrimpels voor mijn leeftijd? Vinden mensen mij wel leuk? Vind ik mezelf eigenlijk wel een leuk mens? Al deze door het ego geproduceerde vragen zorgen ervoor dat 90% van onze energie opgaat aan dit soort zaken. Waardoor er nog maar weinig brandstof overblijft voor de essentie. Om datgene te doen waarvoor we hier zijn.

Yoga Nidra maakt contact met jouw ziel

Door meer Yoga Nidra te doen, rust je langer in jouw puurheid. Hier bestaan de negatieve, twijfelachtige of beperkende gedachten die je ego produceert niet. Hoe meer je rust in jouw bewustzijn, des te makkelijker het wordt om afstand te doen van deze verwachtingen en gedachten van het ego. Je schakelt je ego als het ware uit door hem op een rigoureus dieet te sturen dat bestaat uit het dagelijks beoefenen van Yoga Nidra. Waarbij Yoga Nidra jou in contact brengt met je ziel en je essentie niet meer om aandacht hoeft te schreeuwen om te worden volbracht.

Tags
  • gezond
  • ka
  • Oude Egypte
  • Yoga Nidra
  • ziel

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.