De mooiste wandelroutes door heel Nederland

Ontspanning

Routes voor de perfecte wandelmeditatie

Dit weekend lanceren we onze nieuwste wandelmeditatie Memfis en we zouden House of Deeprelax niet zijn als we jullie een handje zouden willen helpen met het vinden van de perfecte wandelmeditatie route. Of eigenlijk; elkaar hiermee een handje zouden helpen. Want alles wat ik deed is het opsommen van jullie favoriete routes. Oke, en af en toe zocht ik er nog een fijne link bij om het je iets gemakkelijker te maken. 

Dus hup, wandelschoenen aan, mobiel op zak, oortjes in en op naar één van deze fijne plekjes voor een wandelmeditatie. En oh ja, nog niet helemaal zeker over hoe dat nu moet, zo’n wandelmeditatie? Lees nog even snel deze tips.

1. Route in Groningen. 

Via Instagram kregen we de tip over een route bij het Zeeaquarium Delfzijl. Beschrijving: Over de dijk richting Eemshaven met schitterend uitzicht over de Eems. Een heel rustgevende wandeling.

2. Routes in Gelderland

Mookerheide
Maria tipte de Mookerheide en we moeten zeggen, dat is zeker niets voor niets! Op ongeveer tien minuten rijden van Nijmegen vind je de Mookerheide. Een natuurgebied met uitgestrekte heidevelden, mooie bossen en een rijke geschiedenis. Dé ideale plek om te wandelen en te genieten van de rust. Routes? Die vind je op via deze link. 

Oosterbeek
Elma tipte ons een wandelroute naar de Hemelse berg in Oosterbeek en zo stuitte wij online weer op deze fijne wandeling.

3. Routes in Noord-Brabant

Den Bosch
Inez tipte een rondje door het Prins Hendrikpark in Den Bosch.

Nuenen
Route de Kleine Dommel in Nuenen. Tijdens deze tocht wandelt u stroomafwaarts langs de ‘hoofd’-Dommel en stroomopwaarts langs de Kleine Dommel. De route begint in hartje Eindhoven en eindigt in Geldrop, waar de trein u in een paar minuten weer naar het beginpunt brengt. Je loopt afwisselend over rustige asfaltweggetjes, onverharde bospaden en graspaden langs de Kleine Dommel.

4. Routes in Noord Holland 

Amstelveen
Ingrid tipte een mooie wandelmeditatie route in Amstelveen van ongeveer 4 kilometer; Rondje Poel. In het Amsterdamse Bos, ligt de Amstelveense Poel. Deze wandeling staat niet aangegeven, maar na een beetje online speurwerk kwamen we op de volgende aanwijzingen. Startpunt: Parkeerplaats “het Oude dorp” (Laan Nieuwer Amstel). De hele route beschrijving vind je hier.

Zuid-Kennemerland.
House of Deeprelax fan Susanne tipte het Zuid-Kennemerland en laat dat toevallig ook mijn favoriete Nationale Park in de buurt van Amsterdam zijn. Het park strekt van Zandvoort tot Ijmuiden. Een verrassend duingebied is het leefgebied van talloze bijzondere dieren en planten.

Susanne tipt de Grote Bos Midden Herenduin route van 2,5 km. Hier doe je circa 45 min over. Zin in een langere wandeling? Dan zijn er naast deze route nog tal andere routes. Je vindt ze allemaal op deze website.

5. Routes Zuid Holland 

De Biesbosch
Nog zo’n prachtig natuurgebied waar ik vaak kwam toen ik jong was. Van een kort ommetje over verharde paden tot lange struintochten door drassig wetland. Wandelen door De Biesbosch is een belevenis en perfect voor een wandelmeditatie! Routes? Die vind je op deze pagina.

Warmond
Angie heeft een heel magisch (qua energie) bebost gebied ontdekt. Huys te Warmont in Warmond. Het is klein maar heel geschikt voor een wandeling van zo’n 30 minuten. Je kan er eventueel een klein uurtje van maken door verschillende kleine paadjes kruislings te bewandelen. En natuurlijk van bepaalde uitzichten te genieten. Er staan hele mooie (oude)bomen!  Een dikke tip dus om te genieten van bebost, rustig, energievol gebied in de randstad.

Tags
  • memfis
  • routes
  • sessies
  • wandeling
  • wandelmeditatie
  • Yoga Nidra

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.