DE FAVORIETE BOEKEN VAN HOUSE OF DEEPRELAX

Ontspanning

Verlaag stress met de leestips van dit moment (ook voor mannen!)

Bij House of Deeprelax zijn we, naast podcasts, ook dol op boeken. Ook al schiet het er vaak bij in, het liefst lezen we elke avond voordat we in slaap vallen minstens 10 bladzijdes uit een boek. En we hebben goed nieuws, want het lezen van een boek schijnt ook nog eens goed voor je gezondheid te zijn. Wij zetten onze leestips voor je op een rijtje.

Een voorlopig onderzoek van de Universiteit van Sussex uit 2009 lijkt erop te wijzen dat lezen daadwerkelijk het stressniveau verlaagt. “Het is een escape uit een wereld vol stress”, vertelt Jacqueline Bel, hoogleraar Nederlandse letterkunde, aan nu.nl.

Dus, maak een heerlijke golden milk, plof lekker in je luie stoel, en gebruik onze leestips om lezen aan je dag toe te voegen.

De leestips van dit moment

Leestip 1: Ongetemd Leven van Glennon Doyle

Vind het lef om helemaal jezelf te zijn

We starten het lijstje met leestips met een boek dat Eliane, nadat ze het las, meteen naar het hele team stuurde. Het boek “Ongetemd leven” laat zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat steeds meer vrouwen die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie ze echt willen zijn.

Door haar eigen verhaal met de lezer te delen geeft de auteur  vrouwen de kracht om gehoor te geven aan de innerlijke stem die zij te lang hebben genegeerd. Alleen door echt jezelf te zijn, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn.

Klik hier om het boek ‘Ongetemd leven’ te bekijken of te kopen.

Leestip 2: Stoppen met tobben door Jan van Heemskerk

De zoektocht naar een luchthartiger leven

Je ziet van buiten niks, maar Jan Heemskerk is al zowat zijn hele leven een professioneel tobberaar. Hij ziet overal tegenslag en problemen, beren op de weg, rampspoed en doffe ellende, en ligt daar dag en nacht wakker van.

In Stoppen met tobben gaat hij op zoek naar hoe hij luchthartiger in het leven te staan. Hij richt zich op zijn lichaam. Helpt slaaptherapie, acupunctuur of yoga? Dan zijn geest: hij gaat naar een coach, gaat op cursus en richt zich op de omstandigheden die het getob voeden, zoals financiële onrust of de coronacrisis. Voor zijn boek ging Jan met ons in gesprek over yoga nidra.

Op dezelfde grappige maar serieuze wijze als in Als Jan het kan… bijt hij zich vast in een onderwerp waar elke gewone man, maar zeker ook elke vrouw, wat aan kan hebben. De moeite waard om ook aan jouw leestips toe te voegen.

Klik hier om het boek ‘Stoppen met tobben’ te bekijken of te kopen.

Leestip 3: Out of Love – Onderweg in Kenia 

Jan Magazine over Out of Love: ‘Dit boek weet knap de ziel van Kenia te vangen’

Deze leestip is een boek van iemand uit ons eigen team. Het boek Out of Love van onze eigen Simone neemt je mee op reis door Kenia. De auteurs laten je in dit boek kennismaken met de mensen, de landschappen, de kleuren en zelfs de geuren van dit bijzondere land. Meteen waan je je in het land wanneer je het boek vasthoudt; de omslag voelt als de warme rode aarde en de open binding weerspiegelt de puurheid van het land. De auteurs beschrijven hun ervaringen tijdens het reizen, geven het straatbeeld weer met intrigerende foto’s en uiten hun gevoel bij het land in schilderingen. Je kunt Kenia zelfs ruiken en proeven door de lokale recepten die in het boek zijn opgenomen. Out of Love is een prachtige bundeling van verhalen, anekdotes, interviews, kunst, fotografie en recepten uit Kenia.

Het boek kopen? Dat kan voor €24,50, of help een gezin in Kenia een maand aan eten voor €50 en krijg het boek cadeau! Koop via bol.com of wil je dat het volledige bedrag bij de stichting terecht komt, stuur @asmilefromkenya op Instagram een berichtje, of stuur een mailtje naar [email protected].

Leestip 4: The Back to Balance Guide van Karlijn Visser (holistik.nl)

Jullie kennen Karlijn Visser van onze serie Ka. Karlijn verdiepte zich de afgelopen jaren in gezondheid en geluk als onze natuurlijke staat van zijn. In haar Back to Balance Guide herinnert ze ons, met theorie en praktische remedies herinnert aan die oh-zo heerlijke staat van zijn; in balans. En Karlijn interviewde Eliane over de krachtige werking van Yoga Nidra op het zelfhelend vermogen van het lichaam.

De guide kost €14,95 en is te koop via deze link. En we hebben een speciale kortingscode voor jullie! Met code ‘holistikhod’ ontvang je €2,50 korting op de hele bestelling en als cadeautje bij de eerste druk ontvang je een set ansichtkaarten t.w.v. €7,95!

Deel jouw leestips via Instagram

Welk boek lezen jullie op dit moment? Laat het ons weten op Instagram met #houseofdeeprelax. Wie weet voegen we jouw leestips volgende maand toe aan dit lijstje!

Geschreven door Simone van der Vlist
Tags
  • House of Deeprelax
  • leestips
  • ontspannen
  • persoonlijke ontwikkeling

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.