ANNALENA VAN NAELA HEALTH GEEFT TIPS

Ontspanning

5 Tips om jezelf gelukkig te eten

Wetenschappers ontdekken steeds meer connectie tussen depressie, angst en een slechte darmflora. Onze darmflora is de huishoud van triljoenen verschillende bacteriën die in onze darmen leven. Samen zorgen ze voor de juiste opname van voedingsstoffen en produceren ze o.a. ook 95% van ons gelukshormoon, serotonine.

Ken je het gevoel als je zenuwachtig bent en er letterlijk buikpijn van krijgt of je stoelgang ineens veranderd? Dit heeft te maken met de ‘gut-brain axis’, die de cognitieve en emotionele functies in onze hersenen met de darmen verbindt. In de darmen zit ook tot 70% van ons immuunsysteem. Reden genoeg dus om goed voor je darmen te zorgen zodat je helemaal lekker in je vel kunt zitten.
Hoe doe je dat? Met deze 5 tips kun jij jezelf gelukkig eten!

Eet 30 plantaardige producten per week:

Dit zorgt voor een brede variatie aan voedingsstoffen, gezonde bacteriën voor de darmflora en voldoende inname van vezels. Vezels bieden de voedingsbodem voor de bacteriën in onze darmen. Voorbeelden: groenten, fruit, linzen, bonen, noten, zaden en volle granen (denk aan volkoren producten).

Eet dagelijks probiotica: 

Belangrijke en gezonde bacteriën voor een sterke en gezonde darmflora. Deze kom je tegen in: zuurkool, kimchi, yoghurt, kefir, kombucha en miso.

Eet dagelijks prebiotica:

Prebiotica is als het ware de voeding voor de probiotica. Te vinden in: knoflook, ui, prei, appel, banaan, aardpeer, zoete aardappel en asperges.

Eet voldoende eiwitten: 

Probeer een handpalm grote portie eiwitten in elke maaltijd te stoppen. Dit houdt je lang verzadigd en geeft je veel energie = happy days! Eiwitten zijn te vinden in: vlees, vis, eieren, yoghurt, donkere bladgroenten (spinazie, boerenkool, bok choy), zoete aardappel, linzen, bonen, soja, quinoa en boekweit.

Let op de gezonde vetten:

Vetten zijn de bouwstenen van onze hormonen. Met name vrouwen moeten erop letten dat ze voldoende goede vetten binnenkrijgen. Vetten zorgen er ook voor dat je de goede voedingsstoffen uit eten goed op kunt nemen. Goede vetten vind je in: vette vis (haring, sardientjes, makreel, forel, wilde zalm), noten en zaden, olijven, olijfolie en avocado.

Recept:

Een recept met goede vetten en genoeg eiwitten? Deze Overnight Chia Pudding is de perfecte manier om de dag goed te beginnen en creëert een goede basis.
Aanbieding:
Meer leren over gezonde voeding en hoe je beter in je vel kunt zitten zonder heel streng te hoeven diëten & jezelf gelukkig eten? Met de code ‘eatrelax’ krijg je nu 15% korting op de online cursus van Naela Health. En we zouden House of Deeprelax niet zijn als we ‘m niet eerst zelf hebben geprobeerd :) En we kunnen je verzekeren… het is de €75,- meer dan waard!
Tags
  • ayurveda
  • Detox
  • lente
  • ontspanning

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.