06:00 AM, wekkertje! Nieuwe dag, nieuwe kansen.

Ontspanning

Een magisch ochtendritueel door het boek The Miracle Morning

Morning miracle? Een morning rush bedoel je. 07:00 uur ‘s ochtends, de wekker. Getver, tijd om op te staan… Nou, nog even 5 minuutjes dan.. Omdraaien, nog een keer omdraaien en dan toch maar snel-snel onder de douche, drie happen yoghurt met granola en zoefff de deur uit. Zo gingen mijn ochtenden op een gemiddelde doordeweekse dag. Maar het tij is gekeerd. En wel doordat ook ik, een magisch ochtendritueel heb gecreëerd. Dus nu; 06:00 AM, wekkertje! Nieuwe dag, nieuwe kansen.

Maar hoe is dit tij dan zo opeens gekeerd? Door het boek The Miracle Morning van Hal Elrod wat ik zo’n 4 weken geleden luisterde op Storytel.

Hoe ik erop kwam om te beginnen in The Miracle Morning weet ik eigenlijk niet meer precies. Misschien door iemand getipt of een verwijzing in een ander boek? Ik was enorm enthousiast door TMM. Ik vond het bijzonder inspirerend hoe Mr. Elrod zijn levensverhaal in het boek beschrijft en hoe zijn magische ochtenden tot stand zijn gekomen. De simplicity en frisse aanpak van dit mooie ochtendritueel sprak me direct aan.

Dus begon ik ermee, nu al bijna 4 weken gaat mijn wekkertje om 06:00 uur ‘s ochtends en sta ik ook meteen naast mijn bed. En dat voelt goed, heel goed! Ik druk niet meer op snooze en pak niet meteen mijn telefoon om Socials te checken. Nieuwsgierig wat ik in dat extra uurtje zo vroeg op de dag doe? Ik zal ze even kort beschrijven.

Zes stappen: De life SAVERS.

Silence. Meditatie, dankbaarheid uiten, ademhalingsoefening, Yoga Nidra, etc. Iedereen mag helemaal zelf invullen hoe deze stilte op te vullen. Zelf luister ik graag naar onze eigen Eliane. Bijvoorbeeld The Journey of Manana.

Affirmations. Schrijf ze uit, pas ze aan, lees ze op (voor de spiegel!) net zo vaak als goed voelt. En speel er vooral een beetje mee.

Visualization. Even lekker knutselen! Hoe ziet jouw droomleven eruit. Knippen, plakken, of zoals ik; elke dag opnieuw uitleggen op tafel en dus bij elk knipseltje opnieuw stil staan.

Exercise. Yesss move that ass. Ik begin met dit deel, lekker bewegen, of stretchen in mijn geval. Op YouTube, 10 / 15 minute Yoga (for beginner). Maar je kan natuurlijk ook even keihard je heart rate omhoog jassen door sprintjes te trekken of te hoelahoepen.

Reading. Pak 10 minuten een boek, of lees een X-aantal bladzijden. (liefst wel een boek met een beetje een ‘zelfhulp’ tintje want da’s natuurlijk nooit verkeerd)

Scribing. Oftewel schrijven. Zo enorm leuk en waardevol. Een dagboek, dankbaarheidsboekje, boekje waarin je je dromen opschrijft. Ook hier mag je zelf bedenken waarover / wat je wilt opschrijven.

Een extra uurtje in de ochtend wat voor mij veel waarde en structuur aan mijn leven toevoegt. Eerlijk toegegeven heb ik het wel een beetje naar mijn eigen hand gezet. Ik start bijvoorbeeld met een kwartiertje Yoga, hierna een Yoga Nidra sessie, 3 minuutjes affirmaties, 3 minuutjes visualiseren en als laatste schrijf ik nog in mijn dagboekje. Het lezen skip ik om eerlijk te zijn. Maar dit werkt heel goed voor mij dus vind ik het prima!

Een meevaller voor alle ‘niet-ochtendmensen’; Je zou het zelfs in 6-minuten kunnen doen! Alle SAVERS 1 minuut en BAM; klaar om fris en fruitig de dag te beginnen.

Ik zou zeggen; Goedemorgen lieve allemaal ;)

Tags
  • boekentip
  • House of Deeprelax
  • morning miracles
  • ochtend ritueel
  • ontspannen

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.