Droomleven Home Retreat. Early bird tarief t/m 22 mei: €37  LEES MEER

Naela Health x House of Deeprelax Chia Pudding

Eten & drinken

Gezond en voedzaam ontbijtrecept: Overnight Chia Pudding

Heb je vaak te weinig tijd en inspiratie om een gezond en lekker ontbijt te maken? Dan heeft Annalena van Naela Health het perfecte ontbijt recept voor je! Een makkelijke, super lekkere en voedzame Overnight Chia Pudding die letterlijk binnen 2 minuten gemaakt is.

Het aloude gezegde: Eet ontbijt als een koning, lunch als een prins, en diner als een pauper doet het echt goed bij veel cliënten die ze spreekt. En hier is waarom: Onze stofwisseling is ‘s ochtends op zijn sterkst, dan kunnen we al die koolhydraten verbranden en heeft ons lichaam veel energie nodig om de dag door te komen.

Deze chia pudding bevat gezonde vetten, eiwitten en de goede soort koolhydraten om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de basis te leggen voor een productieve en energieke dag. Bovendien houdt dit gerecht je zeker vol tot de lunch. Eet smakelijk!

Je hebt dit misschien al eerder gehoord: Preppen is de sleutel tot gezond eten. Maar als Annalena preppen zeg, bedoelt ze niet per se dat je uren van je kostbare tijd in de keuken moet doorbrengen.

Deze overnight chia pudding is daar een goed voorbeeld van: De avond ervoor hoef je alleen de chiazaadjes te mengen met wat plantaardige melk en een scheutje yoghurt. Dat is alles! Laat dit een nacht in de koelkast staan en de volgende ochtend maak je het gewoon af met bessen, zaden en misschien een beetje notenboter.

Wat zo leuk is aan dit recept is dat je er gemakkelijk grote porties van kunt maken, zodat je je ontbijt voor 2-3 dagen in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten voor de Overnight Chiapudding

4 eetlepels chiazaad
250 ml kokosmelk
beetje vanille
1 handvol geraspte kokosnoot
2 eetlepels kokosyoghurt
1 handvol bessen (frambozen, bramen of bosbessen) of mango
1 eetlepel amandelboter (optioneel)

Methode:

De avond ervoor: Meng de chia en kokosmelk (dit moet echte drinkmelk zijn, niet die om mee te koken) en voeg de vanille toe, zet het in de koelkast en laat het een nachtje intrekken.
Haal ‘s ochtends je kommetje uit de koelkast en voeg de yoghurt toe. Top je chiapudding af met fruit, geraspte kokos en eventueel een lepel notenboter.

Geniet ervan!

Tags
  • chiapudding
  • gezond
  • homemade
  • ontbijt
  • recept

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.