DE WERELD VAN DOROTHY

De wereld van

Zweven is leven: vrij leven met deze Online Yoga Nidra Opleiding

Euforisch was ik. Ik had zulke belangrijke inzichten opgedaan in de in de Online Yoga Nidra Opleiding dat ik bruis van energie. Met deze kennis kan ik écht wat. Ik wil hier alles over weten. Hoe werkt het? Wat gebeurt er daar binnenin? Hoe kwam alles zo magisch in korte tijd samen tot een betekenisvolle boodschap? Tijd om dieper de wetenschap van Yoga Nidra in te duiken.

Sinds ik me bevrijd voel van de belemmerende overtuigingen die mijn bewijsdrang veroorzaken,  heb ik zoveel energie. Als je iets loslaat, komt er werkelijk ruimte voor iets nieuws. Ik vóélde vanmiddag zelfs meer energie tijdens de Sacred Jungle Yoga Nidra sessie. Ik werd gedragen, voelde tintelingen, warmte, licht en de elektriciteit door mijn lichaam gaan. Wat een sensaties! Ik voel me nu extatisch, dit is wat het moet zijn denk ik. Al die tijd dat ik me er niks bij kon voorstellen als anderen dit gevoel deelden en dacht ‘ja, ja, lekker zweverig’. Nu zweef ik zelf en het is heerlijk. Kwestie van ‘je met er in geloven om te ervaren’? Ik voel me in ieder geval zo rozig als na een ontspannen stranddag.

Hier kan ik met mijn hoofd niet bij. Een beetje liggen en je daarna bijna verliefd voelen. Hoe dan? Gelukkig zoomt de Deeprelax Online Yoga Nidra Opleiding  volop in op de werking van Yoga Nidra. Iets wat ik – rationeel en nuchter als ik ben – ook wel nodig heb. Ik duik dolgraag de wetenschap in om te begrijpen wat er in die Deep Sleep State allemaal gebeurt en welke effecten dat heeft.

Science meets magic

Ik leer over hersengolven, de verschillende lagen van je bewustzijn waar je tijdens een Yoga Nidra sessie doorheen gaat en het verschil met meditatie. Kennis die het voor mij aanwijsbaar maakt waarom juist Yoga Nidra zoveel kan bijdragen aan je hele systeem. Waarom het meer is dan alleen een ontspanningstool en het tegelijkertijd wordt vergeleken met een diepe slaap: een droomstaat.

Juist in deze rare tijden – met collectieve angst, onzekerheid en een weggevallen routine – is het zo belangrijk om genoeg bij jezelf in te checken. Om iets te doen wat je gelukkig maakt en energie geeft. Maar ook om vaak genoeg juist even niets te doen. Voor mij is het belang van ontspanning de laatste maanden alleen maar meer duidelijk geworden en nu heb ik ook wetenschappelijk bewijs. Zelfs mijn mind gaat dus overstag: rust ís prioriteit.

Meer rust

Meer ontspannen dus. Meer lummelen. Meer Yoga Nidra. Dagelijks minstens één sessie is mijn nieuwe gewoonte, want ik wil óók meer euforie. Dat ‘high’ gevoel werkt natuurlijk verslavend, dus lig ik elke dag opnieuw te wachten op dat extatische gevoel. Maar dat gevoel blijft uit. Was dat iets eenmaligs? Wil ik te graag?

Een pijnlijke val

Nachtenlang lig ik wakker. Ik sta aan en kan niet uit. Wat is er aan de hand? Ik voel me tevreden, maar ook kwetsbaar. En dan, een trigger. Een opmerking die me zo raakt dat die me het hele proces van een paar weken daarvoor doet herleven. Nu erger. Een bevestiging van mijn falen. Ik schiet tekort. Ik verdrink in negatieve gedachten en daarmee ook in mijn eigen tranendal. Als ik eenmaal begin, is er geen houden meer aan. De enige remedie is mijn verdriet er te laten zijn.

Zo gaan er weer dagen, bijna weken, voorbij. Van bruisende energie tot een lichte depressie. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Waarom komt er zoveel ellende bovendrijven? Maakt Yoga Nidra dit los? En herprogrammeer ik dan nu ook automatisch zo’n destructief patroon tot een constructief patroon? Op dit moment vind ik de Deeprelax Basis Training even helemaal niet zo leuk. Niets vind ik nu leuk. Maar geruststellend genoeg hoor ik dat dit er allemaal bij hoort. Dat iedereen deze momenten beleeft. Pieken en dalen.

Mezelf zijn 

Overal vinden ze wat van
Mezelf mag ik niet zijn
Maar wie willen ze dan?
Voldoen aan idealen
Niet dik, niet lui, niet dom
Er is altijd wel wat mis
Maar hoe ik me ook wend of voeg,
Is het ooit wel goed genoeg?

Ik ben klaar met al die oordelen
Kijk eerst eens naar jezelf
Ik wil geen versie spelen
Ik wil gewoon mezelf

Me niet zo laten raken
Niet aanpassen naar wat er wordt verwacht
Maar in mezelf geloven
Staan in mijn eigen kracht
Compleet met mijn tekorten
Ook die horen erbij
Ben ik eigenlijk best wel trots
Die maken mij juist mij

Sterk en in balans
Ga ik niet aan de haal met mijn gedachten
Verval ik niet in twijfels na kritiek
Leef ik gewoon mijn leven
Dat noem ik pas authentiek

Meer weten? Lees de andere artikelen van Dorothy of stel ons vragen via Instagram! 

Geschreven door Dorothy Vrielink
Tags
  • burn-out
  • de wereld van
  • House of Deeprelax Basis Training
  • stress

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.