Dit heeft alles te maken met het Oude Egypte

Exclusief

Wij lanceren in samenwerking met Holistik een nieuwe Deeprelax Serie

Vorig jaar besloten we in samenwerking met Holistik een nieuwe Deeprelax Serie te gaan ontwerpen. Aan Karlijn, die zelf ook wekelijks ontspant met een Yoga Nidra sessie, destijds de vraag wat zij graag in deze serie zou willen terugzien (horen). Na een paar weken gingen Karlijn en ik weer koffie drinken en vertelde zij over haar fascinatie voor het oude egypte na het lezen van het boek ‘Heelmeesters’ van Richard Hoofs.

En die ochtend, achter een paar dampende latte’s is het idee geboren om een serie te maken gebaseerd op de levenswijze van de oude en wijze Egyptenaren. Onze Lisette Wiebes bleek al een levenslange Egypte fan, dus alles viel meteen op zijn plek.

En na veel research, onderzoeken, uitproberen, editten, designen, opnemen en noem maar op is het volgende week eindelijk zo ver; dan lanceren wij onze nieuwe serie!

Hoe zo’n serie precies tot stand komt lees je later deze week. Voor nu wat inspirerende achtergrond informatie over die oude Egyptenaren, waardoor je wellicht onze fascinatie voor dit wijze volkje zult overnemen. En uiteraard om je alvast te prikkelen voor de lancering van volgende week!

‘Yoga Nidra’ in het oude Egypte

Zo vind ik het te gek om in het boek Heelmeesters van Richard Hoofs te lezen dat de oude Egyptenaren ook een eigen, vergelijkbare vorm van Yoga Nidra beoefende. Uit het boek:

“Wat specifiek is aan de Egyptische wijze van mediteren is dat er een voorkeur aan gegeven werd om liggend op de rug te mediteren. Dit deden de heelmeesters om zichzelf te verbinden en af te stemmen om een antwoord te krijgen voor de beste therapie bij hun patiënten.

Meditatie werd ook als advies en therapie meegegeven aan hun patiënten. Bijvoorbeeld om zelf een antwoord te vinden op levensvragen. Hierbij werd ook geadviseerd om ontspannen op de rug te liggen. Op die manier kon de patiënt het beste contact maken met het Goddelijke. Hierdoor konden de signalen doorkomen die hielpen bij het antwoord. Bijvoorbeeld heldere beelden of geluiden.”

Bij House of Deeprelax geloven wij heel erg in de kracht van het zelfhelend vermogen van ons lichaam en mind. Dus extra bijzonder om te zien dat in die tijd, dit ook als advies aan patiënten werd meegeven.

Het oude Egypte is waarschijnlijk waar het concept van gezondheid begon. 

Enkele van de vroegste gegevens over medische zorg komen uit het oude Egypte. Geneeskunde, religie en magie waren met elkaar verweven. Vaak werd aangenomen dat ziekte door de goden was gestuurd als straf, vergelijkbaar met het concept van karma , of door boze geesten die een patiënt mentaal, emotioneel of fysiek in hun greep hadden gekregen . 

Oude Egyptische genezing methoden omvatten magie, spreuken, bezweringen, kruidengeneesmiddelen, specifiek voedsel en diëten, gebed, energetische genezing, reflexologie, massage en af ​​en toe een operatie.

De oude Egyptenaren geloofden in Ba en Ka, twee bronnen van vitale levensenergie, vergelijkbaar met het concept van yin en yang in de traditionele Chinese geneeskunde. Ze geloofden dat wanneer de energiestroom door het lichaam werd belemmerd, er ziekte zou ontstaan, dus het balanceren en harmoniseren van die stroom was noodzakelijk voor een goede gezondheid. Men dacht dat een blokkade of weerstand te wijten kon zijn aan goden, demonen en geesten of aan mentale, emotionele of spirituele problemen in de persoon die moesten worden aangepakt en genezen voordat de fysieke ziekte zich manifesteerde of genezen kon worden.

“Maar ook voor het vergroten van paranormale vermogens en meditatie vaardigheden.”

Beelden van de farao’s klemmen cilinderachtige voorwerpen in hun handen. Dit zijn Egyptian Rods of Ra of Wands of Horus. Ofwel metalen cilinders gevuld met kwarts bevattende materialen die niet alleen worden gebruikt voor genezing, maar ook voor het vergroten van paranormale vermogens en meditatie vaardigheden. 

Men dacht dat ze het immuunsysteem, het endocriene systeem en het zenuwstelsel harmoniseerden en helen door de Ba- en Ka-energieën in evenwicht te brengen. Dat staat niet zo ver af van waar de Yogi’s in geloven. 

Een vergelijkbare methode als Yoga Nidra kwam daar op meerdere levels voor. Zo gebruikte de geneesheren het als meditatie vorm om uit het ‘veld’ om ons heen belangrijke informatie voor hun patiënt te halen. En gebruikte de patiënten het om weer volledig in balans met alles op aarde en in het heelal te komen.

De oude Egyptenaren wisten zeker dat er meer is tussen hemel en aarde.

De oude piramides zijn bijvoorbeeld niet gemaakt als alleen als graven te dienen. De piramides, tempels en monumenten zijn oorspronkelijk gebouwd en gebruikt als energie apparaten voor het verzenden en ontvangen van energie en/of signalen, als bewustzijnsverhogende apparaten en mogelijk als interdimensionale of intergalactische communicatie- of reizende apparaten. Spannend! 

Een complexe architectuur van de natuurlijke elementen van energetisch gesteente, gecombineerd met de frequenties van geluid en variërende temperaturen van stromend water, werkten allemaal effectief samen om stroom op te wekken.

De verschillende Pyramid- of Per Neter-complexen waren met elkaar verbonden in een dynamisch ontwerp van ondergrondse tunnels en schachten, wat een nog grotere reikwijdte van doel en capaciteit impliceert.

Tags
  • deeprelax sessies
  • egypte
  • holistik
  • nieuwe serie

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.