YOGA NIDRA HELPT JOU LOSLATEN

Ontspanning

Zo pak je jouw innerlijke voorjaarsschoonmaak aan

Het voorjaar is begonnen. De zomertijd is ingegaan en de dagen worden steeds langer. De zon komt steeds vaker om de hoek kijken, knoppen komen uit en ’s ochtends fluiten de vogels al vroeg. Nieuw leven, een nieuwe fase vol nieuwe energie dient zich aan. Heerlijk hè? 

Voorjaarsschoonmaak

De lente doet iets met ons, ook van binnen. Misschien heb je gemerkt dat je ineens meer zin krijgt om naar buiten te gaan of ideeën uit te voeren waarop je de afgelopen maanden hebt zitten broeden. Of misschien beginnen je handen alleen al bij de gedachte aan een grote voorjaarsschoonmaak te jeuken. Ramen open, een lekker muziekje aan en gaan!

Ken je dat gevoel, wanneer je na een flinke schoonmaak en opruimbeurt voldaan in je luie stoel ploft? Je fijne woonplek voelt weer als nieuw en je ervaart er misschien zelfs meer rust en ruimte. 

Het voorjaar is niet alleen dé ideale periode om het huis waarin je dagelijks woont schoon te maken, maar óók om het huis waarin jouw geest, ziel en lichaam al jaren wonen te reinigen. Wat dacht je van een Inner Detox?

Het voorjaar is niet alleen dé ideale periode om het huis waarin je dagelijks woont schoon te maken, maar óók om het huis waarin jouw geest, ziel en lichaam al jaren wonen te reinigen. Wat dacht je van een Inner Detox?

Weg met die oude rotzooi!

Om de overgang tussen het oude en nieuwe te overbruggen én jezelf optimaal voor te bereiden op een nieuw seizoen en de nieuwe levensenergie die je ruimte mag geven, is het zaak om eerst de ‘oude rotzooi’ op te ruimen. Zoals alles wat je eet en drinkt en de lucht die jouw longen inademen jouw systeem beïnvloedt, zo beïnvloedt ook al het andere al dan niet ‘toxische’ dat de afgelopen weken, maanden of zelfs jaren bij je binnen is gekomen jouw systeem. Wat dacht je van externe informatie en prikkels, zoals het nieuws, verantwoordelijkheden of bepaalde gebeurtenissen dichtbij of ver weg. Of alle interne informatie en prikkels, zoals gedachten, gevoelens en emoties. Je draagt het – bewust of onbewust – allemaal met je mee. Wanneer je jezelf daar niet van reinigt kan ‘de rotzooi’ zich op den duur uiten in een zwaar, vermoeid of onrustig gevoel, overprikkeling, vage fysieke klachten of oncontroleerbare emoties.

Hoog tijd voor die grote schoonmaak dus!

Maar hoe kun je dat nou aanpakken, het reinigen van je innerlijke systeem?

Detoxen

Je hebt vast weleens gehoord van detoxen. Waarschijnlijk denk je meteen aan tijdelijk extreem vasten, een sapkuur of jezelf bewust onthouden van toxische voedingsmiddelen. De meeste detox concepten zijn inderdaad gericht op het reinigen van ons spijsverteringsstelsel. Niet gek als je bedenkt dat onze darmen (en hun gezondheid) in verbinding staan met onze hersenen en daarmee dus ook met hoe gezond we denken en ons voelen. 

Je kunt ook vanuit een andere invalshoek je innerlijke systeem reinigen; een detox die we misschien wel ‘energetisch ontgiften’ zouden kunnen noemen. We zetten graag een aantal fijne mogelijkheden voor je op een rij die jou dit voorjaar kunnen helpen bij jouw Inner Detox.

Ideeën voor jouw Inner Detox

 • Gebruik een week(end) lang geen telefoon of schakel een week(end) lang social media uit
 • Sluit jezelf een week lang af van het nieuws (en ja, dat kan tegenwoordig via heel wat kanalen bij je binnen komen)
 • Houd energievretende personen op afstand of (next level!) zet toxische relaties stop
 • Zoek bewust de stilte op, bijvoorbeeld door meditatie of door alleen de natuur in te gaan 
 • Doe Ademwerk om ‘oude rotzooi’ uit je systeem te ademen (gebruik de sessies Set en Apertura – je vindt ze bij de Energizers in onze app)
 • Creëer voor jezelf een loslaatritueel; meditatie, journallen (van je afschrijven wat er binnenin je leeft) en verbranden of op een andere manier letterlijk loslaten wat je los wilt laten
 • Kom in beweging; schud of dans opgeslagen spanning uit je systeem
 • Uit je emoties; sla op een kussen, schreeuw of huil in een kussen

Laat je ons weten wat voor jou werkt om jouw innerlijke systeem te reinigen? We zijn benieuwd…

Tags
 • geleide meditatie
 • inner detox
 • loslaten
 • mediteren
 • slaapyoga
 • Yoga Nidra

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.