LEVEN VAN MINUUT TOT MINUUT KAN ALLES VERANDEREN

Ontspanning

Leven in het nu

“Leven in het nu.” Een term die je te pas en te onpas tegenkomt. We willen het allemaal, maar het lukt bijna niemand. Onze samenleving stelt nu eenmaal zulke eisen, dat we bijna allemaal met de dag van morgen bezig zijn in ons hoofd. En als het niet onze gedachten zijn die ons uit het nu halen, zijn het wel onze mobiele telefoon of andere elektrische apparaten waar we elke vijf minuten onze social media en persoonlijke berichten kunnen checken. Eliane moedigt je aan om wat meer in het nu te leven.

Leven in het nu begon bij dat ene boek

Mijn zoektocht naar geluk is ooit begonnen met het boek van Eckhart Tolle “De Kracht van het Nu”. Als je deze nog niet gelezen hebt, adviseer ik je toch nog even dat internet open te gooien en dit boek meteen te bestellen. Vervolgens 2 weekenddagen te blokken en zo een goed begin te maken met jouw leven in het nu. Voor mij was het een eye-opener.

Waarom leven in het nu belangrijk is

Stiekem weten we allemaal wel dat we niet op aarde zijn gezet om de hele dag met een telefoon in onze hand te zitten of naar een scherm te staren en zo het leven aan ons voorbij te laten gaan. Of om zo met de dag van morgen in je hoofd te zitten, dat je eigenlijk niet echt beseft wat er vandaag gebeurt. En het is de moeite waard hè, het leven is echt heel mooi. Elk seizoen heeft charme.

Als je hoofd nu lekker leeg is, kijk dan eens om je heen. Zie je dat? En voel je dat ook?

Nu is het tijd

Mag ik jullie eraan herinneren dat het jaar voorbij vliegt en dat we dus alles uit het nu moeten halen! Wat de eerste stap is? Bedenk even waarmee je nu in je hoofd zit en heeft dat iets met het moment van nu te maken? Of nu? Of nu? Mooi, dan kun je die nu loslaten en je goed voelen over het nu. Het nu is namelijk altijd goed, het zijn onze gedachten en verwachtingen die het leven heel spannend maken. Meestal valt alles zelfs wel mee. Nou, als je hoofd nu lekker leeg is, kijk dan eens om je heen. Zie je dat? En voel je dat ook? Die fijne opluchting die nu vrijkomt, die ruimte om zonder gedachten en gevoelens gewoon even te zijn. En valt al het moois om je heen je dan ook ineens veel meer op. Fijn hè?

Elke dag leven in het nu

En het goede nieuws is, dat je leven in het nu elk moment van elke dag kunt toepassen. Ga maar even rustig zitten en sluit je ogen. En focus je op deze ene minuut waar je je nu in bevindt. Ben je nu in deze ene minuut in levensgevaar? Valt deze ene minuut eigenlijk best wel mee? Is er van elke minuut tot minuut wel wat te maken van deze dag? Dit is zo heerlijk bevrijdend om een paar keer per dag te proberen.

Ik wens je een prachtige en bewuste dag toe, terwijl je oefent met leven in het nu.

Geschreven door Eliane Bernhard
Tags
  • boekentip
  • House of Deeprelax
  • leven in het nu
  • ontspannen
  • the power of now

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.