De Yoga Nidra ervaringen van Felicia

De wereld van

Intens en angstaanjagend

Mijn reis door de wereld van Yoga Nidra was zowel intens en angstaanjagend, echter het was de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Ik leef met een constante over de top vorm van stress, veel meer dan een normaal persoon zou hebben. De impact hiervan is dat ik non-stop gespannen ben, slecht slaap en niet eens voor een fractie van een seconde ontspan gedurende de dag. Dit weerhoudt me ervan om goed te ademen. Wat op zijn beurt onnodige problemen veroorzaakt in mijn nek, ribbenkast en rug. Mijn fysio stelde daarom voor om Yoga Nidra te proberen. Om mij te helpen, niet alleen te leren ontspannen en mijn lichaam & geest te laten herstellen, maar ook om te leren ademen

Op een koude oktobermiddag, bijna twee jaar geleden, vol zenuwen en overspannen besloot ik een les te volgen en de controle weg te geven (ik ben een controle freak ) en te zien wat er zou gebeuren. Eliane nam plaats op haar yoga mat en na dat anderhalf uur was mijn leven nooit meer hetzelfde.

Yoga Nidra is een ervaring die anders is voor iedereen. Na Eliane haar les te volgen, heb ik andere leraren uitgeprobeerd, om de verschillen te zien, echter de waarheid is: niemand is beter in het doen wat zij doet.

De impact die het op mijn leven heeft gemaakt was onverwacht echter vol zegeningen.

Het beste van alles wat ik heb ontdekt is: dat ik na 39 jaar heb geleerd wat het is; om je lichaam te laten ontspannen en niet 24/7 volledig overspannen te zijn. Nadenken over waar ik naar op zoek ben in het leven, leren van mijzelf en van mijn lichaam te houden. Ik herontdekte het zetten van mijn intenties en de wilskracht van de geest wanneer je jezelf erop focused.

Twee keer in mijn korte leven heb ik mezelf opnieuw moeten leren lopen, echter heb ik nooit de tijd genomen om erachter te kome. Hoe dat is gebeurd of hoe ik het heb gedaan. Dit is waar Nidra op zijn plaats viel, als een hulpmiddel om mij op de achtergrond op een gezonde manier te leren: mezelf te laten doorzetten. Het is een geweldige reis van zelfkennis en een studie door de innerlijke paden van jezelf. Zonder de intense druk van therapeuten, die je vertellen wat je moet doen of je in een vakje stoppen. Het is een ware reis van zelfontdekking in je eigen tempo en tijd.

“In een wereld waar farmaceutische bedrijven en regeringen medicijnen op zo’n manier hebben opgedwongen dat het de enige remedie een pil is voor je problemen, is Deeprelax een welkome afwisseling.“

Dus hoe zit het met deze hele Deeprelax Yoga Nidra?

Dit is een heel andere stijl dan de traditionele versie. De combinatie van de liefde en ervaring die Eliane in het leven zowel lichamelijk als geestelijk heeft gehad; is gefuseerd in de basis en die voel je in elke stap die je onderweg neemt.

Ze heeft een perfecte balans gecreëerd tussen de essentie van yoga nidra en onze natuurlijke dagelijkse wereld. In het toegankelijk maken voor diegenen die niet in een yogi wereld leven. En kleine stappen plannen toe te voegen, die je niet bewust waarneemt, echter die zowel wetenschappelijk als bewezen zijn. Ze geeft je een plattegrond naar een wereld waar je stappen kunt ondernemen om te ontspannen en een diepe staat van ontspanning te bereiken. En op zo’n manier dat je geen angst hebt en je je gewoon kan laten gaan. Wetende dat er geen goed of fout is, er is gewoon alleen het pad.

We leven in n een wereld waar farmaceutische bedrijven en regeringen medicijnen op zo’n manier hebben opgedwongen dat het de enige remedie een pil is voor je problemen. Dit is, naast mijn eerste ervaringen met Yoga Nidra, ook zeer intens en angstaanjagend. Gelukkig is House of Deeprelax een welkome afwisseling. Voor mensen zoals ik, die door de molen zijn gehaald.

Medicijnen voor de geestelijke gezondheid en pijn, worden gemakkelijk voorgeschreven om patiënten te behandelen, maar de verslavingsrisico’s zijn extreem hoog. Medicijnen balanceren inderdaad de geestelijk gesteldheid of nemen de problemen tijdelijk weg. Echter ligt de basis nog diep onder de oppervlakte , sluimerend te wachten. De realiteit van chemicaliën is; ze zijn niet gezond. Als een vrouw bijvoorbeeld zwanger is, moet ze stoppen met alle medicijnen omdat het een gevaar is voor het leven wat in haar groeit.

Als het gevaarlijk is voor een klein mens, gedurende hun hele leven tot volwassen. Hoe kan het dan goed zijn voor een volwassen mens? Ik geloof echt wel dat medicijnen soms noodzakelijk zijn als hulpmiddel bij het nemen van de nodige stappen naar je herstel. Echter het kan niet het enige antwoord zijn.

Omdat dat, de sleutel tot alles is, je lichaam heeft rust nodig om te kunnen helen. Er is een reden dat we in een coma terechtkomen of dat we in een coma worden geïnduceerd. Ons lichaam heeft zowel slaap als een diepe rust nodig. Hierdoor kan onze geest de kalmte vinden binnen de storm die in ons allemaal woed.

Tags
  • ademen
  • angst
  • Eliane
  • slapen
  • stress
  • Yoga Nidra

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.