EEN HOME YOGA STUDIO IN 5 STAPPEN

Ontspanning

Hoe creëer je thuis een relax hoekje?

Thuiswerken en thuisblijven is steeds normaler geworden. Niet iedereen vindt dit makkelijk, dus geven wij er een positieve draai aan.. Hoe? Door thuis een fijn relax hoekje te creëren in je huis of tuin, om jezelf lekker in terug te trekken met een Nidra Nap. Of een andere yoga sessie. Dat kan natuurlijk ook. Waar je ook voor kiest, dit fijne stappenplan helpt je ontspannen.

Alles wat je nodig hebt voor een relax hoekje

Om thuis een relax hoekje te creëren heb je een paar handige tools nodig. Door hier bewust aandacht aan te besteden maak je het jezelf gemakkelijk en wordt de drempel lager om thuis ontspanningsmomenten op te zoeken. Dit heb je nodig:

 • yogamat
 • zachte kussens
 • oogkussentje
 • deken
 • Palo Santo
 • kop thee of Golden Milk
 • Inner Compass Cards (of een ander kaartendeck)

Vijf stappen om te ontspannen in jouw relax hoekje

1. Zachte kussens, oogkussentje en heerlijke thee

Maak je relax hoekje klaar. Zorg voor wat zachte kussens, een oogkussentje en zet eventueel al een heerlijke kop thee klaar. Team House of Deeprelax is helemaal fan van Citea. Welke? De Wellness Collectie is echt top: geestelijke en fysieke balans begint met gezonde keuzes, dagelijkse rituelen en rust. Deze collectie helpt je daarbij.

2. Zorg voor een warm dekentje

Welke vorm van yoga je ook kiest, het is verstandig een warme deken bij de hand te hebben. Omdat je tijdens Savasana voor langere tijd stil ligt, kan het zijn dat je het koud krijgt. Nu is er helemaal niets mis met een simpele deken, maar mocht je er toch in willen investeren hebben wij wel een aantal tips voor je. Wat dacht je van de kleden van the Souks? Het kan aan mij liggen, maar onder deze pareltjes dommel ik toch net iets sneller weg.

3. Palo Santo it is 

Om je relax hoekje helemaal af te maken steek je wat Palo Santo aan en laat je het even branden. Palo Santo heeft een warme, zoete, zachte geur die stemming-bevorderend werkt. Bij meditatie, yoga of rustig lezen is de geur van Palo Santo een heerlijke begeleiding.

4. Een warm drankje

Klaar met de sessie? Doe rustig aan. Schenk nog een kopje thee in of maak de Golden Milk die we al eerder met jullie deelden.

5. Trek een kaartje

Sluit je sessie rustig af met bijvoorbeeld de Inner Compass Cards. Trek blind één of meerdere kaarten. De kaarten zijn een zeer krachtig instrument voor zelfreflectie en persoonlijke groei.

Deel jouw relax hoekje
Heb je een fijne plek gecreëerd om te ontspannen? Deel jouw relax hoekje met #houseofdeeprelax. We vinden het leuk om te zien waar jij jouw deeprelax sessies doet.

Geschreven door Simone van der Vlist
Tags
 • Home yoga studio
 • lummelen
 • ontspannen
 • relaxhoekje
 • staycation

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.