DE IDEALE OCHTEND VOLGENS THE MIRACLE MORNING

Ontspanning

Een magisch ochtendritueel in zes stappen

Morning miracle? Een morning rush bedoel je. 07:00 uur ‘s ochtends, de wekker. Getver, tijd om op te staan… Nou, nog even 5 minuutjes dan.. Omdraaien, nog een keer omdraaien en dan toch maar snel-snel onder de douche, drie happen yoghurt met granola en zoefff de deur uit. Zo gingen mijn ochtenden op een gemiddelde doordeweekse dag. Maar het tij is gekeerd. En wel doordat ook ik, een magisch ochtendritueel heb gecreëerd. Dus nu; 06:00 AM, wekkertje! Nieuwe dag, nieuwe kansen.

Maar hoe is dit tij dan zo opeens gekeerd? Door het boek The Miracle Morning van Hal Elrod wat ik zo’n 4 weken geleden luisterde op Storytel.

Miracle morning? Horen we je denken. Voor veel mensen is het eerder een morning rush: de wekker gaat, tijd om op te staan. Nog even 5 minuutjes dan… omdraaien, nog een keer omdraaien en dan toch maar snel onder de douche, drie happen yoghurt met granola en hup de deur uit. Waarschijnlijk herkenbaar voor een gemiddelde doordeweekse dag. Maar dat kan anders.

Elke nieuwe dag is een nieuwe kans. Volgens het boek The Miracle Morning van Hal Elrod bepaal je met jouw ochtendritueel de rest van je dag. Wij delen onze ervaring.

Een magisch ochtendritueel in zes stappen

In The Miracle Morning beschrijft Mr. Elrod zijn levensverhaal en hoe zijn magische ochtenden tot stand zijn gekomen. De eenvoud en frisse aanpak van dit mooie ochtendritueel passen volledig bij de Deeprelax Lifestyle.

Dit ochtendritueel nodigt je uit om je wekker een uur eerder dan gebruikelijk te zetten. In plaats van snoozen en social media checken, begin je de dag met aandacht en intentie. Deze zes stappen zijn volgens The Miracle Morning ware life SAVERS.

 • Magisch ochtendritueel stap 1: Silence

Meditatie, dankbaarheid uiten, ademhalingsoefening, Yoga Nidra, etc. Iedereen mag helemaal zelf invullen hoe deze stilte op te vullen. Zelf luister ik graag naar onze eigen Eliane. Bijvoorbeeld The Journey of Manana.

 • Magisch ochtendritueel stap 2: Affirmations

Schrijf ze uit, pas ze aan, lees ze op (voor de spiegel!) net zo vaak als goed voelt. En speel er vooral een beetje mee.

 • Magisch ochtendritueel stap 3: Visualization

Even lekker knutselen! Hoe ziet jouw droomleven eruit? Knippen, plakken, Pinteresten, experimenteer met wat voor jou werkt om je ideale leven te visualiseren. Je kunt ook elke dag je vision board of knipsels opnieuw bekijken om er even bij stil te staan.

 • Magisch ochtendritueel stap 4: Exercise

Breng je lijf in beweging op een manier die passend voelt voor jou. Voel maar of je behoefte hebt aan een pittige workout, hardloopsessie of even hoelahoepen of je dag liever wat rustiger start met een yogasessie of schudsessie.

 • Magisch ochtendritueel stap 5: Reading

Pak 10 minuten een boek, of lees een X-aantal bladzijden. Door lezen een vaste plek in je routine te geven, lukt het misschien wel een keer om een boek uit te lezen.

 • Magisch ochtendritueel stap 6: Scribing

Oftewel schrijven. Zo enorm leuk en waardevol. Een dagboek, dankbaarheidsboekje, boekje waarin je je dromen opschrijft. Ook hier mag je zelf bedenken waarover je wilt schrijven. Onze Patron schrijfsessie helpt je de dag met intentie te beginnen.

Creëer jouw eigen ochtendritueel

Zo’n extra uurtje in de ochtend voegt waarde en structuur toe aan je leven. Deze stappen kunnen je daarbij helpen, maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken om je eigen ochtendritueel te creëren. Experimenteer en voel wat voor jou werkt. Geen ochtendmens? Je zou deze stappen zelfs in 12 minuten kunnen doen, neem voor alle SAVERS twee minuten en je bent klaar om fris en fruitig je dag te beginnen.

Deel jouw #deeprelax ochtendritueel
Ga jij aan de slag met een ochtendritueel? En gebruik je daarbij onze Deeprelax sessies? Deel jouw ritueel op Instagram met #houseofdeeprelax, dat vinden we leuk om te zien :-).

Geschreven door Carolien van Zijverden
Tags
 • boekentip
 • House of Deeprelax
 • morning miracles
 • ochtend ritueel
 • ontspannen

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.