ONTDEK DE ONTSPANNENDE WERKING VAN YOGA NIDRA, ZELFMASSAGE EN ZELFHYPNOSE

Ontspanning

Drie fijne ontspanningsoefeningen met direct resultaat

Relax, take it easy
For there is nothing that we can do
Relax, take it easy

Gelukkig heeft Mika, de zanger van dit in 2015 uitgebrachte nummer geen gelijk. Er is zeker iets dat jij kunt doen om van gespannen weerstand-band in een ontspannen oase te veranderen. House of Deeprelax geeft drie fijne ontspanningsoefeningen die voor instant ontspanning zorgen – zelfs al binnen vier minuten.

Drie ontspanningsoefeningen met direct resultaat

Want ontspanningsoefeningen, daar hebben we meer dan ooit behoefte aan. Daarom is het zo mooi om te zien dat er een shift gaande is: waarbij steeds meer mensen ontspanning niet meer buiten zichzelf, maar van binnenuit zoeken. Deze tips helpen je daarbij.

Ontspanningsoefening één: zelfmassage

Wijs eens aan waar de spanning in jouw lichaam zit? In je nek, bij je schouders of laag in de rug? Wij durven er onze hele collectie artwork op in te zetten dat het één van deze punten is. Een mooie metafoor voor stress is een hoogspanningskabel. Waarbij deze hoogspanning door alle lagen van het lichaam stroomt. Vooral op emotioneel en fysiek niveau kan stress letterlijk voor (spier)spanning zorgen en dit is goed voelbaar in de nek, schouders en de rug. Ook het voorhoofd is zo’n plek waar stress maar al te graag blijft plakken. Denk maar aan de frons tussen de wenkbrauwen en spanningshoofdpijn die daar vaak gevoeld wordt. Om het lichaam weer te laten ontspannen is een zelfmassage een fijne ontspanningsoefening. Begin bovenaan bij de kruin, de wenkbrauwen, slapen, kaak, de nek, schouders en de lage rug. Schakel eventueel hulp in van de good old massagespin (zo’n zilverkleurige garde, maar dan anders) of pak het iets futuristischer aan met een massagepistool.

Ontspanningsoefening twee: zelfhypnose

Hypnose is een diepe staat van ontspanning waar je beperkende overtuigingen kunt transformeren in bevorderende patronen. Dit gebeurt in theta, een van de drie meest ontspannende herstenstaten. Theta staat voor ultieme rust, ofwel de hypnosestaat én nee daar komt geen Hans Kazaan aan te pas. Je kunt deze ontspanningsoefening eenvoudig zelf toepassen.

Deze ontspanningsoefening is een soort van zelfhypnose en brengt direct rust in lichaam, geest en ziel. Waarbij je bewust fijne herinnering oproept en deze koppelt aan je vingers. We hebben het over: de vijfvingeroefening en deze bestaat uit vier stappen. Zo doe je deze ontspanningsoefening:

  1. Begin met de duim en raak dan je wijsvinger aan, terwijl je een moment oproept waar jij je zalig voelde. Bijvoorbeeld toen je in één ruk een boek uit las op vakantie, het gevoel na afloop van een saunabezoek of een ander moment vol happy feelings.
  2. Raak vervolgens met de duim je middelvinger aan. Denk nu aan een moment waarop je onvoorwaardelijke liefde voelde. Dit kan een omhelzing zijn, een kus, een gesprek etc.
  3. Raak met je duim je ringvinger aan. Nu roep je een herinnering op waar je een compliment ontving en deze ook daadwerkelijk hebt ontvangen. Dus niet wegwuifde, zoals we vaak doen.
  4. Raak ten slotte met je duim jouw pink aan. Ga terug naar een prachtige plek waar je ooit geweest bent, in dit leven of in je droom(reizen). Denk hierbij aan een verlaten strand, zweven tussen de sterren tijdens een Yoga Nidra-sessie of een andere fijne plek.
  5. Het bijzondere aan deze ontspanningsoefening is dat het brein een verbinding legt tussen ontspanning en je vingers. Wanneer je deze oefening vaak herhaalt, kan alleen de eerste stap al ontspanning brengen.

Ontspanningsoefening drie: Yoga Nidra

Een Yoga Nidra sessie mag natuurlijk niet ontbreken aan dit lijstje met ontspanningsoefeningen. De nieuwste toevoeging aan het ontspanningspaleis van House of Deeprelax is Tesoro. Deze sessie is speciaal ontwikkeld voor de Dankbaarheidschallenge die we begin dit jaar met elkaar deden en brengt al in vier minuten ontspanning doordat je keer op keer weer hartcoherentie creëert. Heb je hem al geluisterd?

Een maand lang gratis ontspannen? Dat doe je via deze link.

Geschreven door Lauri Berkhoudt
Tags
  • burn-out
  • House of Deeprelax Basis Training
  • ontspanninsoefening
  • stress

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.