Breng je lichaam in veiligheid en visualiseer een positieve toekomst

Exclusief

3 Deeprelax Sessies tegen Angst

De coronacrisis hakt er bij velen best wel in. Uit onderzoek van platform OpenUp blijkt dat meer dan de helft van de jongeren zich gespannen, angstig of gestrest voelen door de corona crisis en de aangescherpte maatregelen. Belangrijk om daar bewust iets aan te doen dus; tijd voor jezelf nemen en structuur en routine in je dag aanbrengen kunnen enorm helpen. Moeilijk? Dat kan het soms best wel zijn, maar gelukkig kunnen onze sessies je hierbij goed ondersteunen.

In onze Deeprelax sessies tegen angst zijn 2 zaken belangrijk. Eerst je lichaam in een staat van veiligheid brengen. Als je lichaam zich niet veilig voelt. Door bijvoorbeeld de gedachten in je hoofd, kan je lichaam zich niet ontspannen en blijft je mind angst gedachten aanmaken. Tijd om deze vicieuze te doorbreken. Als dat lukt tijdens een sessie is het ook super fijn om de mogelijkheid te hebben om te kunnen visualiseren over een positieve toekomst. Dat geeft hoop, vertrouwen en ruimte. In dit artikel 3 Deeprelax Sessies die beide elementen in zich hebben.

Pletora (First Aid) 

Een korte visualisatie waar je jezelf ervaart in een staat van overvloed.

Wij hebben er allemaal recht op ons fit, ontspannen, veilig en gelukkig voelen. Dat lukt alleen niet altijd en dat is oké. Maar het wordt wel makkelijker als je af en toe kunt ondervinden wat jouw meest ontspannen en krachtigste staat van zijn is. Dus ga lekker liggen of zitten en geniet van deze Deeprelax visualisatie-meditatie waarin je je meest ideale Zelf kunt ervaren. Hoe ziet dat er voor jou uit en hoe voel je je dan. Hoe vaker je even in deze ‘variant’ van jezelf stapt, hoe eenvoudiger het wordt om dit ook in het dagelijks leven te gaan ervaren. Je systeem gaat zich daar uiteindelijk steeds meer naar vormen, zonder er heel actief mee bezig te zijn.

Vata (Relax)

Wanneer je Vata hoog is, betekent dit volgens de Ayurveda, dat er teveel wind, lucht en ruimte in je lichaam en mind aanwezig zijn. Je voelt je dan vaak angstig, niet stabiel, onrustig en piekert veel. Met deze Deeprelax Yoga Nidra sessie zorg je voor een veilig en gegrond gevoel.

Osiris (Goodnight)

De laatste Deeprelax sessie tegen angst is Osiris. Deze Yoga Nidra sessie kun je ervaren als floaten. Floaten is een manier om de hectische wereld even op pauze te zetten en in een staat van diepe mentale en fysieke ontspanning te komen. Hoe meer je loslaat en vertrouwt, hoe ultiemer het zal zijn. Door jezelf een pauze te gunnen van de eindeloze input van prikkels, krijgt je mind de kans om te rusten, op te laden en de wereld tegemoet te treden met frisse energie en een nieuw perspectief.

Leg jezelf volledig in de watten met deze rustgevende Relax Nidra sessie van 35 min, voor elk moment van de dag. Tijdens deze ontspannen reis, met lichaamswerk en visualisaties, mag je je gewichtloos laten drijven op een kabbelende zee. Ervaar hoe het is om letterlijk alles even los te laten en je te laten dragen door het leven. Overgave. Dan voel je weer hoeveel geluk en veiligheid je in jezelf meedraagt.

Tags
  • angst
  • ontspannen
  • sessie
  • sessies
  • veiligheid

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.