DEEPRELAX FAVORITES

Ontspanning

Lezen verlaagt stress: de leestips van dit moment (ook voor mannen!)

Bij House of Deeprelax zijn we, naast goede podcast dol op goede boeken. Ook al schiet het er vaak bij in, het liefst lezen we elke avond voordat we in slaap vallen minstens 10 bladzijdes uit een goed boek. En we hebben goed nieuws, want het lezen van een goed boek schijnt ook nog eens goed voor je gezondheid te zijn.

Een voorlopig onderzoek van de Universiteit van Sussex uit 2009 lijkt erop te wijzen dat lezen daadwerkelijk het stressniveau verlaagt. “Het is een escape uit een wereld vol stress”, vertelt Jacqueline Bel, hoogleraar Nederlandse letterkunde, aan nu.nl.

Dus, maak een heerlijke golden milk, plof lekker in je luie stoel, en gebruik de komende dagen om eens lekker te lezen. Laat je ons op Instagram weten welk boek jij nu leest? Dan vullen we deze lijst met leestips volgende maand weer aan!

1. Ongetemd Leven van Glennon Doyle

Vind het lef om helemaal jezelf te zijn

We starten het lijstje met leestips met een boek dat Eliane onlangs nog las en ze toen meteen naar ons stuurde. In “Ongetemd leven’ zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat we die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie we echt willen zijn.

Door haar eigen verhaal met de lezer te delen geeft de auteur ons allemaal de kracht om gehoor te geven aan de innerlijke stem die wij te lang hebben genegeerd. Alleen door echt jezelf te zijn, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn.

2. Stoppen met tobben door Jan van Heemskerk

De zoektocht naar een luchthartiger leven

Je ziet van buiten niks, maar Jan Heemskerk is al zowat zijn hele leven een professioneel tobberaar. Hij ziet overal tegenslag en problemen, beren op de weg, rampspoed en doffe ellende, en ligt daar dag en nacht wakker van.

In Stoppen met tobben gaat hij op zoek om luchthartiger in het leven te staan.

Hij richt zich op zijn lichaam. Helpt slaaptherapie, acupunctuur, of, yoga? Zijn geest; hij haat naar een coach en gaat op cursus en richt zich op de omstandigheden die het getob voeden, zoals financiële onrust of de coronacrisis. Voor zijn boek ging Jan met ons in gesprek over yoga nidra.

Op dezelfde grappige maar serieuze wijze als in Als Jan het kan… bijt hij zich vast in een onderwerp waar elke gewone man, maar zeker ook elke vrouw, wat aan kan hebben.

3. Out of Love – Onderweg in Kenia 

Jan Magazine over Out of Love: ‘Dit boek weet knap de ziel van Kenia te vangen’

Deze leestip is een boek van iemand uit ons eigen team. Het boek Out of Love van onze eigen Simone neemt je mee op reis door Kenia. De auteurs laten je in dit boek kennismaken met de mensen, de landschappen, de kleuren en zelfs de geuren van dit bijzondere land. Meteen waan je je in het land wanneer je het boek vasthoudt; de omslag voelt als de warme rode aarde en de open binding weerspiegelt de puurheid van het land. De auteurs beschrijven hun ervaringen tijdens het reizen, geven het straatbeeld weer met intrigerende foto’s en uiten hun gevoel bij het land in schilderingen. Je kunt Kenia zelfs ruiken en proeven door de lokale recepten die in het boek zijn opgenomen. Out of Love is een prachtige bundeling van verhalen, anekdotes, interviews, kunst, fotografie en recepten uit Kenia.

Het boek kopen? Dat kan voor €24,50, of help een gezin in Kenia een maand aan eten voor €50 en krijg het boek cadeau! Koop via bol.com of wil je dat het volledige bedrag bij de stichting terrecht komt, stuur @asmilefromkenya op Instagram een berichtje, of stuur een mailtje naar [email protected]

4. The Back to Balance Guide van Karlijn Visser (holistik.nl)

Jullie kennen haar van onze serie Ka. Karlijn verdiepte zich de afgelopen jaren in gezondheid en geluk als onze natuurlijke staat van zijn. In haar Back to Balance Guide herinnert ze ons, met theorie en praktische remedies herinnert aan die oh-zo heerlijke staat van zijn; in balans. En Karlijn interviewde Eliane over de krachtig werken van Yoga Nidra op het zelfhelend vermogen van het lichaam. De guide kost €14,95 en zijn te koop via deze link. We hebben een speciale kortingscode voor jullie! Met code holistikhod ontvang je €2,50 korting op de hele bestelling en als cadeautje bij de eerste druk ontvang je een set ansichtkaarten t.w.v. €7,95! 

En met deze leestips sluiten we ons lijstje af. Welk boek lezen jullie op dit moment? Laat je het ons weten op Instagram? Wie weet voegen we jouw leestips volgende maand toe aan dit lijstje!

Tags
  • House of Deeprelax
  • leestips
  • ontspannen
  • persoonlijke ontwikkeling

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.