HET LUMMELEN VAN DE HERFST EN DE WINTER

Ontspanning

7 manieren om deze herfst ultiem te cocoonen

Cocoonen – je zou het ook wel het lummelen van de herfst en de winter kunnen noemen – is soms zo fijn. Heerlijk binnen blijven en niets doen. Staat niets doen niet in jouw woordenboek? Wij zetten 7 manieren om te cocoonen voor je op een rijtje. Pas op, voor je het weet heb je er een nieuwe hobby bij.

Cocoonen doe je zo

1. Duik heerlijk vroeg onder de wol

Ultiem cocoonen begint zo. Ga om half tien naar bed. Lekker slapen en vroeg opstaan is een natuurlijke manier om te reinigen en je systeem opnieuw in te stellen. Dit pas ik zelf nu al een tijdje toe en het went zo snel! Ook als je het idee hebt dat je niet vroeg kunt slapen, ga lekker in bed liggen met een boek en een kop thee. Zelf val ik ook altijd vroeger in slaap dan ik verwacht. En dan zegt Mark: “Je lag na 10 minuten al te snurken.” Oké… Ontspan en gun jezelf dus een goede nachtrust. Je verdient het!

2. Lekker wandelen in de natuur (voor het ontbijt)

Niet helemaal cocoonen-proof, maar zeker op de dagen dat de zon schijnt is het toch heerlijk om de dag buiten te beginnen. Zonder telefoon. Ik neem dan een heerlijk vers gezette Chai Latte met romige kokosmelk mee in mijn eigen ‘to go’ sustainable beker. In het begin voel ik altijd weerstand om zo vroeg uit mijn cocon te komen en een heel stuk te gaan lopen, maar eenmaal halverwege vind ik het heerlijk! Ik probeer mij te focussen op de omgeving in plaats van op al die verhalen in mijn hoofd.

3. Gun jezelf een actieve morning meditation

Kies je niet voor de wandeling, maar voor echt cocoonen? Dan zijn mediteren en een korte yogasessie ook heel fijn. Begin je ochtend bijvoorbeeld rustig met een Morning Ritual en een kalmerende yin yoga sessie.

4. Luister naar jouw Deeprelax Ayurveda Meditation

Luister naar je lichaam en stem af op wat het je probeert te vertellen in de vorm van gedachten, emoties, pijntjes en kwaaltjes. Misschien merk je dat de symptomen verergeren nu ze je volle aandacht hebben, maar waarschijnlijk nemen ze juist af naarmate je lichaam zich meer ontspant en je eigen inzicht zich over ze kan ontfermen. Vanuit dit bewustzijn is het fijn om jezelf onder te dompelen in een Deeprelax Ayurveda sessie. Een dutje maakt je vaak nog duffer. Yoga nidra daarentegen heeft een diep herstellend effect, met als groot verschil: het geeft zoveel energie.

5. Creëer je eigen home spa

Als je thuis een bad hebt, dan schreeuwt dat natuurlijk om een spa-at-home-momentje. Maar ook onder de douche kun je heerlijk cocoonen. Haal voor je ‘verwendag’ een heerlijke geurkaars in huis, welriekende olie (van bijvoorbeeld Rock Your World) om je mee te wassen en een fijne scrub. Zet tijdens je zen-moment nog wat rustgevende muziek op en steek een geurkaars aan.

6. Geef jezelf een massage

Maak een heerlijk voetenbadje en week je voeten een minuut of tien, terwijl je jezelf een (gezichts)massage geeft met aromatische olie om je te helpen ontspannen en je weer fijn te voelen in je lichaam. Zoek daarna geen nieuwe prikkels op, kruip meteen onder de wol en ga lekker cocoonen met een verkwikkende slaap.

7. Kom tot rust met essentiële olie

Experimenteer met essentiële olie en vul je huis met fijne geuren. Gebruik een verdamper met een paar druppeltjes mint, om je huis naar een kuuroord te laten geuren. Gebruik bijvoorbeeld lavendel of Romeinse kamille in de avonduren. Als je hierbij volledig bewust en ontspannen bent, kunnen deze geuren je helpen beter te slapen. Geur is een van de krachtigste prikkels voor je geheugen, dus het gebruik van dezelfde ‘slaap’ essentiële olie traint je lichaam om zich ernaar te gedragen.

We vinden het heel leuk om jouw cocoon ritueel terug te zien, gebruik #houseofdeeprelax en tag ons op Instagram!

Geschreven door Simone van der Vlist
Tags
  • House of Deeprelax
  • ontspannen
  • zero-stress

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.