Leren vertrouwen op je intuïtie

De wereld van

Blokkades loslaten met familieopstellingen

Op de vraag wat yoga nidra en familieopstellingen (ook wel: systemisch werk) met elkaar te maken hebben, geef ik je meteen het kortst mogelijke antwoord.

Okay dan. Systemisch werk helpt je om van denken naar voelen te gaan. Om op energetisch, mentaal en soms zelfs fysiek niveau weer in beweging te komen; een blokkade los te maken. (Opnieuw) te leren vertrouwen op je gevoel en je intuïtie, in plaats van je mind leidend te laten zijn en alles te willen controleren. Praten doe je niet of nauwelijks. Tijdens een nidra-sessie hoeft je mind ook even niks. Sterker: met yoga nidra mag je mind zodanig ontspannen dat je lijf eindelijk toekomt aan het eigen zelfhelende vermogen. Waardoor blokkades op alle niveaus aangeraakt worden en kunnen loskomen. Wist je dat je alle antwoorden al in jezelf draagt? Ik vind dat dus een supergeruststellende gedachte! Maar het duurde wel even voordat ik daar achter kwam…

De liefde van mijn leven en mijn kinderwens

Tot mijn 36e was ik me onbewust van een kinderwens, totdat ik me ineens – op de fiets naar een opdracht in Rotterdam – realiseerde dat ik mijn hele leven al wist hoe mijn kind zou heten. Wat een ontdekking! Op dat moment was er echter geen man in het spel en ik wist al snel dat ik geen alleenstaand moeder wilde worden. En ik had al een lieve hond. Die man kwam in 2008 – ik was toen 37 en een beetje en al zes jaar single. Ik ontmoette Marco. Met dat ik voor hem koos, koos ik ook voor zijn twee kinderen, toen 11 en 9. Hoewel Marco heel snel vertelde dat hij geen kinderen meer wilde (ook medisch niet meer mogelijk), zei hij de eerste jaren niet ‘keihard nee’. Ik bleef tegen beter weten in hopen op samen een kindje. Daarnaast riepen het gezinsleven – in co-ouderschap – en het omgaan met bonuskinderen bij mij veel onzekerheid en vragen op.

Rouwen na mijn eerste familieopstelling

Via een vriendin kwam ik in 2010 met een vraag over het nieuwe gezinsleven terecht bij Hylke Bonnema, meester-familieopsteller. Hij legde tijdens het voorgesprekje binnen 2 minuten mijn eigenlijke vraag feilloos bloot. Die bleek helemaal níets te maken te hebben met mijn oorspronkelijke vraag. En álles met mijn eigen kinderloosheid. In de familieopstelling (met voorwerpen) die daarop volgde heb ik mijn ongeboren kind vastgehouden en ‘zag’ ik een van de miskramen van mijn oma. Bovendien werden we in de familieopstelling door Hylke getest op de vraag of Marco en ik wel bij elkaar moesten blijven als ik zo graag kinderen wilde. Puntje bij paaltje: Marco sprak zijn ‘nee’ uit. Niet zozeer tegen mij of tegen onze relatie, maar een ‘nee’ tegen nog een kind. Ook al realiseerde hij zich dat hij mij hiermee pijn deed. En ik heb in die sessie nogmaals bewust voor Marco gekozen. Want: misschíen een kind met geen idee wie óf verder met de liefde van mijn leven, zonder biologische maar mét bonuskinderen. Niet heel moeilijk. ;-)

Met deze familieopstelling kwam er weer beweging. Ik kon kijken naar wat zich in mijn binnenste afspeelde en voelen waar het in essentie om ging voor mij. Hoefde ik me niet meer te laten afleiden door vragen waarvan ik dácht dat ze belangrijk waren. Nu kon ik me richten op rouwen. Het rouwen om het kind dat ik nooit heb gehad. Voelen dus.

Drie jaar later startte ik mijn jaaropleiding tot opsteller bij Hylke. Een zielsreis. Weer drie jaar later deed ik de vervolgopleiding, tegelijk met mijn eerste yogadocentenopleiding Personalised Yoga®.

Over Cuny

Ik ben communicatieadviseur, tekstschrijver, familieopsteller (school ‘Het Nieuwe Opstellen’ van Hylke Bonnema), Deeprelax® yoga nidra-docent, en Personalised Yoga- en Sri Sri Yoga®-docent. Ik heb dus iets met verhalen. Dat zit zo. In mijn beleving schrijf je – als broodschrijver – vaak met je verstand. Tijdens een yogapractice of -les zak je al wat meer in je lijf; als je ervoor openstaat vertelt je lijf je hoe het op dat moment met je gesteld is. In het dagelijks leven gaan we vaak voorbij aan onze pijntjes en stijfheid. Door met aandacht yoga te beoefenen, kun je al heel snel voelen waarom je dat niet wilt aangaan. En met zowel familieopstellingen als yoga nidra daal je nog dieper af in jezelf. Als je bereid bent te luisteren (observeren) zonder oordeel kun je op dat niveau je zielsverhaal voelen. In jouw diepste binnenste vind je jouw essentie.

Tags
  • blokkades loslaten
  • de wereld van
  • familieopstellingen
  • House of Deeprelax Basis Training
  • intuitie
  • systemisch werk

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.