AVONDRITUEEL: ONTSPANNEN IN 5 MAKKELIJKE STAPPEN

Ontspanning

Slaap beter met een goed avondritueel (met spa ervaring)

Een avondritueel kan zorgen voor een goede nachtrust, een goede nachtrust zorgt er weer voor dat we ons overdag beter voelen. Lijkt gemakkelijk, maar in de praktijk vergeten we het vaak. Maar hoe doe je dat dan? Met deze vijf makkelijke stappen creëer je je eigen avondritueel en slaap je als een roos.

Beter slapen? Bouw gezonde gewoontes in

Het begint met het uitschakelen van prikkels; je telefoon, de televisie, je computer. Ze zorgen voor een onrustig gevoel voor het slapen en je kunt ze ‘s avonds dan ook maar beter laten voor wat ze zijn. Dus zet je favoriete serie op Netflix eens wat eerder uit en bouw een reeks andere gewoontes in die bijdragen aan een goede nachtrust. Door elke avond een vast patroon te volgen, geef je je lichaam een seintje dat je gaat slapen. Dit gebeurt niet gelijk, maar na voldoende herhaling zal je lichaam er echt op reageren. Dus, wat dacht je van een slaapritueel met spa ervaring in je badkamer, helemaal rustig worden met mijn lievelingsproducten van Rock Your World en afsluiten met een heerlijke House of Deeprelax Good Night sessie? Slaap lekker zo!

In vijf stappen beter slapen met dit avondritueel

1. Begin je avondritueel met een heerlijke douche

Neem een heerlijke douche met spa sensatie. Hoe? Koop een bosje eucalyptus en bevestig dit met een touwtje boven je douchekop. Deze geur wordt vaak in aromatherapie gebruikt om de geest vrij te maken.

2. Maak een kop Deeprelax Golden Milk

Maak, voordat je je bed in duikt, een kop Deeprelax Golden Milk (Kurkuma Latte). Het recept? Dat vind je hier!

3. Maak er een fijne plek van

Steek een heerlijk geurende kaars aan, wij zijn helemaal fan van de kaarsen van Moments of Light Amsterdam. Op de foto zie je een kaars van Rock Your World. Daarnaast ligt Rozenkwarts. Als rozenkwarts in een ruimte geplaatst wordt, brengt het liefde, harmonie en rust.

4. Gebruik een spray of essentiële olie

Extra ontspannen? Spray een Pillow Spray in je slaapkamer of op je beddengoed voor je aan de sessie begint. Je kunt ook essentiële lavendelolie branden in een diffuser.

5. Sluit je avondritueel af met een Goodnight Sessie

Zet een House of Deeprelax Goodnight sessie op. Onze top drie om de dag mooi af te sluiten? Vata, Casa Del Sol en Pitta!

Deel jouw avondritueel met #houseofdeeprelax

Wil jij beter slapen en ga je een avondritueel inbouwen? Deel jouw nieuwe gewoontes via Instagram met #houseofdeeprelax. Vinden we leuk!

Geschreven door Simone van der Vlist
Tags
  • avondritueel
  • lummelen
  • ontspannen
  • slaapritueel

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.