Hoe komt een nieuwe serie tot stand

De wereld van

Behind the Scenes bij Team House of Deeprelax

Zoals je allicht hebt meegekregen hebben we alweer een nieuwe serie gelanceerd. Dat is de 6e Deeprelax serie in 1,5 jaar: KA!

Daarom hét moment om jullie eens een kijkje te geven in onze Deeprelax-keuken. We gaan natuurlijk niet al onze geheime recepten prijsgeven, maar hopen jullie zo wel een idee te geven hoe een serie ontstaat en wie bij ons wat doet.

Vaak begint het met een plek waar we daadwerkelijk zijn of een idee over waar we wel zouden willen zijn. 

Zo ging onze allereerst serie over Tulum aangezien we toen een paar wintermaanden in Mexico doorbrachten. We maakten hier kennis met de boeiende Maya-cultuur en ontdekten dat die in feite veel overeenkomsten vertoonde met de op dat moment ons meer vertrouwde cultuur van de Yogi’s. Maar goed, het begint dus met een idee als een zaadje dat langzaam omhoog komt totdat het kan gaan bloeien. Zo werd onze eerste serie Tulum dus hier geboren!

Terug naar onze nieuwste serie, KA, die zijn bron vond in het oude Egypte.

 In totaal lanceren wij in deze serie 9 sessies, dus er komt er heel wat bij kijken. Maar we maken er een feestje van, de hele maand oktober.

Al geruime tijd werken we samen met de prachtige dames van Holistik die ook een belangrijke missie op deze aarde hebben. En omdat Karlijn van Holistik groot fan is van Yoga Nidra, leek het ons leuk eens te kijken wat gebeurt er als we iemand anders het onderwerp laten bepalen. Karlijn stelde het oude Egypte als thema voor. En hoe mooi kwam dat uit; ik ontdekte namelijk hoeveel overeenkomsten er zijn tussen de wetenschappers van het oude Egypte en de Yogi’s.

Onze Creative Director Lisette Wiebes

Binnen ons House of Deeprelax zijn er meerdere afdelingen die aan de slag gaan. Samen met Lisette Wiebes, onze Creative Director, doe ik een eerste inventarisatie. We bekijken wat in het leven van de oude Egyptenaren belangrijk was, van welke symboliek zij gebruik maakten, welke hoedanigheden hun goden vertegenwoordigden. En vervolgens filteren we hier de belangrijke eigenschappen en elementen uit om mee te nemen in de sessies.
Vervolgens maakt Lisette hier een mooi model van. Waarin zij omschrijft waar de verschillende goden thuishoren en in welke elementen: is dat vuur, is dat water, is dat aarde of is dat lucht. En welke eigenschappen en symboliek daar allemaal bij horen. Zo selecteren wij allemaal verschillende elementen en op basis daarvan ga ik aan de slag met de sessies.

Wordt het een Morning Ritual, First Aid, Relax, Goodnight of Energizer sessie?

Bij het ontwerpen van nieuwe sessies vind ik het heel belangrijk rekening te houden met wat op dit moment in de wereld gebeurt en waar de mensen nu de meeste behoefte aan hebben, en dit per sessie te combineren met de elementen die wij eerder gevonden hebben. Vervolgens, om iedereen blij te maken, gaan we bepalen of het een Yoga Nidra sessie wordt, of een breathwork sessie, of wordt het een zittende meditatie? Kortom in welke van onze 5 momenten zal deze sessie het beste passen.

En dan begint voor mij het leukste onderdeel: ik mag de sessies gaan designen. Daarvoor doe ik ook mijn eigen research, ga ik kijken op welke van onze sessies we de mooiste feedback kregen. Maar ook welke van de sessies ik zelf als het prettigste ervaren heb en welke technieken van die sessie bij mij goed werkten.

Mark is onze ‘meditatie-podcast-DJ’

Dan zorgt Mark ervoor dat ik in onze eigen studio de sessies kan gaan opnemen. Vervolgens gaat hij aan de slag met de bewerking van deze sessies. Hij zorgt ervoor dat ze goed klinken, is eigenlijk dus een soort meditatie-podcast-DJ, want hij regelt ook meestal de bijbehorende muziek. Soms huren we daar iemand voor in. René (de vriend van Lisette), componist, producer en artiest, heeft de prachtige muziek voor de nieuwste Nidra breathwork sessie gecomponeerd. En dit komt zo mooi samen, de muziek en mijn stem en uiteindelijk dus ook het doel van de sessie, gewoon magisch! 

Tenslotte probeer ik natuurlijk de sessies zelf uit. Dat zijn zulke gelukkige momenten in mijn leven omdat ik dan als eerste mag ervaren welke heerlijke sessie er weer ontstaan is en wat een bijzonder product wij samen hebben mogen neerzetten.

Met de hand geschilderd en gedesignd artwork voor elke sessie

Wanneer je ons al langer volgt weet je dat elke serie een eigen album cover heeft en ook iedere sessie een eigen sessie cover. Een van de hoogtepunten van het creëren van een nieuwe serie is het moment waarop Lisette haar artwork aan ons gaat presenteren. Op basis van mijn omschrijving van de sessie, het onderzoek dat we daarvoor samen hebben gedaan en de elementen die zij heeft uitgekozen, ontwerpt zij voor elke sessie een apart met de hand geschilderd artwork dat later door haar op de computer in een design programma uitgewerkt wordt. Elke cover is dus handmatig ontworpen en designed. En dat geeft de sessies nog meer diepgang, dat je eigenlijk, op het moment dat je op de app kijkt, laat voelen wat we met een sessie willen weergeven.

“Een van de leukste gedeeltes van een nieuwe serie is natuurlijk de lancering zelf. En daardoor weten we ook steeds weer waarvoor we hier zijn, waarvoor we het doen.”

Ook deze maand zijn wij weer overweldigd door alle positieve reacties op de nieuwe sessies. Vooral op Instagram gaat het helemaal los. Simone is degene die ons helpt om daar alles te monitoren, maar die mij ook persoonlijk assisteert bij het zo mooi en leuk mogelijk naar buiten brengen van al onze nieuwtjes. Maar ook van de extraatjes zoals de live wandelmeditatie, de breathwork sessies en noem maar op.

Maar voor ons zijn jullie het belangrijkste, jullie zijn ons publiek, jullie zijn de deelnemers, jullie hebben allemaal persoonlijke ervaringen.

Voor ons is het daarom erg fijn om te weten hoe jullie de sessies ervaren, wat je eventueel nog mist, waar je behoefte aan hebt. Daarom zullen wij aan het einde van deze lanceringsmaand terugkomen met een survey. Je zou ons enorm helpen door deze in te vullen met je ervaringen over de nieuwe serie Ka, over het oude Egypte in een nieuw Deep Relax jasje. Voor jou meteen een mooie stok achter de deur om alle sessies nog even vóór eind oktober te gaan uitproberen.
Alvast bedankt voor je feedback!

Tags
  • behind the scenes
  • Lisette Wiebes
  • Team House of Deeprelax

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.