GEWOON WAT MINDER DOEN

Ontspanning

7 Deeprelax tips bij deze warme zomerdagen

We hebben er weken om gesmeekt, maar nu het dan eindelijk zo warm is is het best wel eventjes wennen. Geen zorgen, wij helpen je de de heetste dagen door. Lees alle tips in dit artikel!

Onze favorite tips op een rijtje:

  1. Siësta! Een beter excuus krijg je niet: houd op het heetst van de dag, zo tussen twaalf en drie uur, lekker een siësta, net als wij hier in Spanje. Vind je het moeilijk om overdag een tukje te doen? Met de korte Deeprelax sessie Pletora (13 minuten) ben je binnen no time vertrokken.

  2. Een tropenrooster. En daarbij hoort natuurlijk een tropenrooster! Indien mogelijk sta je extra vroeg op en probeer je zoveel mogelijk werk vóór de middag te verzetten. Het liefst ga je vervolgens de hele middag lummelen of siësta houden. En mocht je to do list nog niet af zijn, dan kun je daar later op een koeler moment van de dag eventueel mee verder gaan.

  3. Vries je hoofdkussen in. Stop een paar uur voor het slapengaan je hoofdkussen in een plastic zak en leg het in de diepvries. Zo houd je letterlijk je hoofd koel.

  4. Een koude waterkruik. Gebruik je in de winter een kruik om lekker warm te blijven? Leg deze dan in de zomer, gevuld met koud water, in de koelkast. Fijn om ’s nachts in je bed te leggen voor wat verkoeling.

  5. Onze Deeprelax Yoga Nidra sessie Pitta (van de Ayurveda serie die wij maakten in samenwerking met Kim van der Veer). Deze sessie is de perfecte manier om diep te ontspannen en tegelijkertijd je systeem te verfrissen. Met geluiden en visualisaties van een verkoelende oceaan bevind je je weldra met je voetjes in een heerlijke branding.

 

6. Vrij je koud. Tijdens een orgasme komt, net als bij Yoga Nidra, het knuffelhormoon oxytocine vrij, dat zorgt voor een gevoel van ontspanning en je slaperig zal maken. Daarna nog wel even lauw douchen. (Wist je trouwens dat de liefde bedrijven iets is wat we al miljoenen jaren het liefste doen? Lees hier meer over het ontspannen leven wat wij als jagers en verzamelaars al leefden.)

7. Vries je fruit in. Snel je drankjes lekker koud? Vries dan je lievelingsfruit in, zoals blauwe bessen of aardbeien. Gebruik die als ijsklontjes en je hebt een heerlijk fruitig, verfrissend én gezellig drankje. 

Tags
  • lummelen
  • tips
  • zomer

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.