LUISTER JUIST NU NAAR ONZE GELEIDE YOGA NIDRA MEDITATIE SESSIES

Ontspanning

5 redenen om deze week nog te starten met het dagelijks luisteren van geleide meditaties

Oef… ik weet niet hoe jij het ervaart, maar we gaan niet bepaald door een makkelijke periode. Misschien dacht je een paar maanden geleden dat het niet zo’n vaart zou lopen en alles een ‘ver van je bed show’ zou blijven. Niets lijkt minder waar, want of je er nu vrij weinig van merkt of juist ontzettend veel voelt van wat er momenteel gaande is, we hebben hoe dan ook allemaal te maken met een break down; een crisis die niets anders wil dan ruimte bieden aan transformatie. Hoe je het ook went of keert, dat doet iets met ons allemaal. En juist daarom is het luisteren van geleide meditaties misschien wel belangrijker dan ooit, juist nu.

We zijn inmiddels ruim een half jaar verder en het is goed mogelijk dat je de situatie, waarin we met elkaar zitten, min of meer hebt geaccepteerd. Je ervaart daardoor een bepaalde rust en in vertrouwen op iets groters, weet je dat alles wat er nu gebeurt met een reden wil gebeuren. Het kan ook zo zijn dat je veel last hebt van wat er nu allemaal gaande is. Onbewust of bewust – in gedachten, op gevoels- of energetisch niveau –  houdt het je constant bezig. Nu bepaalde maatregelen weer strenger worden, kan het zijn dat je de laatste tijd ook meer onrust en spanning ervaart of zelfs last hebt van angst of paniek. Het allerliefste zou je willen ontsnappen aan deze nachtmerrie, terwijl je diep van binnen weet dat vechten of vluchten niet altijd de meest helpende strategie is. Maar wat dan wel?!

Er dwars doorheen, in alle volledigheid ontvangen en omarmen wat er is. I know, dit is absoluut niet de meest easy way. Het goede nieuws is wel dat je het niet helemaal alleen hoeft te doen, want hoe cliché het ook mag klinken: we are all in this together én onze geleide meditaties kunnen jou hier dwars doorheen helpen. Juist nu.

 

Waarom is het dagelijks luisteren van onze geleide meditaties zo useful is, juist nu…

1. Door onze geleide meditaties leer je je aandacht intern te richten in plaats van extern

Iedereen heeft het er steeds maar over dat ‘naar binnen keren’ en ‘in verbinding zijn met je hart’ nu misschien wel belangrijker is dan ooit. Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat dan? Door dagelijks geleide meditaties te luisteren raak je steeds meer in contact met wat er bij jou van binnen leeft, wat je voelt, wat je nodig hebt en wat er werkelijk toe doet. Juist nu er van alles om ons heen gebeurt zijn we geneigd daarop te focussen; we raken overspoeld en afgeleid van onze eigen kern en essentie. Dat kan leiden tot onrust, angst en andere klachten. Terwijl je door naar binnen te keren juist rust, vrede en vertrouwen kunt hervinden of zelfs creëren.

2. Je kunt je volledig overgeven en laten leiden

Het fijne van geleide meditaties is dat je je meteen over kunt geven aan de prettige, rustgevende stem die jou door de meditatie heen begeleidt. Je kunt alles even loslaten, waardoor je in no time tot diepe ontspanning kunt komen. Tijdens de meditatie kun je de controle even volledig uit handen geven (fijn hè?) terwijl de kans groot is dat je na het luisteren ervan juist weer (meer) regie ervaart.

3. Je ervaart datgene waarvan je niet wist dat het er al was

Om gelijk maar even op dat laatste aan te sluiten: geleide meditaties kunnen je iets laten ervaren waarvan je je niet bewust was dat het al aanwezig was. Huh? Ja echt. Zo kun je bijvoorbeeld weer regie ervaren, terwijl alles je lijkt te overkomen. Middenin spannende periodes kun je ineens diepe ontspanning ervaren. Je kunt vrijheid ervaren, ondanks dat een groot deel van je vrijheid af lijkt te zijn genomen (door regels, lockdown en beperkte reismogelijkheden). Ook kun je heling ervaren in een wereld waar ziekte momenteel centraal staat. En nog veel meer… maar ga dat maar zelf ervaren ;)

 

4. Onze yoga nidra sessies zetten jouw (misschien wel overbelaste) alarmsysteem even stil

Wanneer je al een paar maanden lang elke dag – via het nieuws, social media, collega’s, vrienden of familie – geconfronteerd wordt met ziekte, dood, cijfers en maatregelen (of alle andere bijkomende druk die je in deze periode ervaart) kan dit jouw stresssysteem langdurig activeren. Van nature zijn onze hersenen niet opgewassen tegen chronische stress; het is alsof er constant allerlei alarmbellen rinkelen en je deze niet meer uit kan schakelen, met alle gevolgen van dien. Gelukkig kun je door het luisteren van geleide meditaties dat alarmsysteem tijdelijk stilzetten, en bij dagelijks luisteren op den duur zelfs uitschakelen. Daarnaast kun je natuurlijk zelf bepalen hoe vaak en wat je wel en niet binnen wilt laten komen aan (negatieve) informatie.

5. Je kunt je dag met één druk op de knop positief starten en afsluiten

Over die (negatieve) informatie gesproken… Wist je dat de kwaliteit van jouw dag en nacht voor een groot deel bepaald wordt door hoe je jouw dag start en afsluit? Wanneer je telefoon pakken en het nieuwsoverzicht (of bepaalde social media kanalen) openen het eerste is wat je ’s ochtends doet, activeer je jouw stresssysteem al meteen. Hetzelfde geldt wanneer je ’s avonds laat nog het journaal kijkt, door nieuwsberichten scrollt of met je overbezorgde vriendin aan de telefoon hangt. Grote kans dat je nachtrust hieronder lijdt. In plaats daarvan kun je ervoor kiezen om bij het opstaan en naar bed gaan een geleide meditatie te luisteren.

Ben je na het lezen hiervan nieuwsgierig geworden en wil je onze geleide meditaties uitproberen? Maak dan vandaag nog gebruik van het gratis maandabonnement dat we jou aan willen bieden. Juist nu! 

Heb je al een tijdje een abonnement bij ons en kun je niet meer zonder onze sessies? Laat ons dan gerust weten om welke redenen jij onze geleide meditaties luistert. Wij zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen en de effecten die jij door yoga nidra in jouw leven ervaart. Mailen kan naar [email protected]

Volg je ons al op Instagram?

Tags
  • angst
  • crisis
  • freelax
  • geleide meditatie
  • Yoga Nidra

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.