INSPANNING EN ONTSPANNING IN BALANS

Exclusief

3 Deeprelax sessies die stress verminderen

Voordat we de 3 sessies die stress verminderen opsommen is het misschien wel net zo interessant om te even in het onderwerp stress te duiken. Want wat is stress eigenlijk? Stress is het niet kunnen omgaan met het moment zoals het gepresenteerd wordt. Je wilt graag dat het anders is, of je wilt graag al ergens anders zijn. Soms kan stress heel nuttig zijn, bij belangrijke presentaties of deadlines in je werk. Of in het zeldzame geval dat we daadwerkelijk in gevaar zijn…

Ontspanning daarentegen ontstaat wanneer we volledig tevreden zijn en in verbinding staan met het huidige moment. Niets hoeft dan te veranderen. En zoals alles wat je ervaart -seks, eten, douchen, reizen etc. – kan ook ontspanning alleen maar plaatsvinden in het nu. Toch zijn wij meestal tijdens alle activiteiten al bezig met het volgende moment of zelfs met de verre toekomst.

Met Yoga Nidra leer je om vaker stil te staan en om geluk/ontspanning in het moment zelf te ervaren. Naarmate je Yoga Nidra vaker beoefent, ervaar je het huidige moment als steeds meer bevredigend en ga je beseffen dat je nergens naar toe hoeft te werken om je goed en ontspannen te voelen. Dat kan namelijk op elke plek en op elk moment en je hebt daar alleen jezelf voor nodig.

Direct naar de 3 sessies die stress verminderen? Scroll dan door naar beneden! 

Inspanning en Ontspanning

Onze mind veroorzaakt de meeste stress. Deze laat ons denken dat we ons als het ware in een levensbedreigende situatie bevinden, waardoor ons lichaam in een vecht- of vluchtreactie komt. Terwijl dit in 99% van de gevallen niet reëel is.Een rood stoplicht of een te laat ingeleverde scriptie zijn geen levensbedreigende situaties. Helaas ervaren veel mensen dit wel zo. Door de beoefening van Yoga Nidra word je je steeds bewuster van alle processen in je hoofd, zodat je dit steeds vaker objectief kunt beoordelen.

We hebben net zoveel inspanning als ontspanning nodig. Toch is dit bij de meeste mensen helaas niet in balans. We komen te vaak in een onnatuurlijk vecht- of vluchtreactie.

Je kunt elk lichamelijk en geestelijk symptoom, ontstaan door stress, apart aanpakken. Maar je kunt er met Yoga Nidra ook voor kiezen om alles tegelijkertijd aan te pakken. Door de balans tussen spanning en ontspanning opnieuw te herstellen. Herstellen en ontspannen bereik je door jezelf in de Alpha-staat of dieper te brengen. Hieraan voorafgaand kun je het beste de spieroefening ‘aanspanning en ontspanning’ doen. 

Daarnaast staat een goede Deeprelax Yoga Nidra sessie van 45 minuten gelijk aan 3 à 4 uur slaap. Dit zorgt voor een diepe ontspanning en herstel. Ook haalt het je even helemaal uit de stress gedachten en gevoelens waar je nu in kunt zitten en brengt het je naar een warm bad vol ontspanning. Daarna ervaar je de situatie dus vaak alweer heel anders.

3 sessies die stress verminderen:

Set – Energizer 

Een krachtige en zelfhelende Nidra Breath sessie om alles los te laten en daarna ultiem diep te ontspannen. De eerste 28 minuten ligt de focus op de verbonden-ademhalingstechniek, waarmee je op een veilige manier emoties en spanningen kunt loslaten. Na deze inspanning kom je terecht in een kalmerende en helende Deeprelax Nidra sessie. Doe het daarna even rustig aan.

Aton – First Aid

Deze heerlijke en vooral fysieke Nidra reis leidt je in slechts 19 minuten naar de zeer helende en herstellende Delta-staat van je hersenen. Je kunt deze sessie op elk moment van de dag inzetten om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te stimuleren. De kleur geel staat in deze sessie centraal hetgeen de aanmaak van het gelukshormoon serotonine stimuleert.

Luna – Goodnight

Ontspan en activeer het zelfhelend vermogen van het lichaam op deze prachtige reis naar de maan en de sterren. Laat alles van de dag los en maak je klaar voor een fijne avond met deze prachtige Relax Sessie. Eindig op je eigen veilige ster en laat de diepe ontspanning door je heen stromen. Fijne avond.

Laat je ons op Instagram weten!

Tags
  • angst
  • ontspannen
  • sessie
  • sessies
  • stress
  • veiligheid

Word lid van onze community

Jouw rust reminder

Voor mooie inspirerende verhalen, aanbiedingen, events en uiteraard alle Yoga Nidra en Deeprelax nieuwtjes.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.